Thursday, April 29, 2010

weDdinG drEss HunTiNg..

aRi seLaSa maLam aRi tu eX-hoUseMate aKu daTang uMah naK haNtaR kad jemPutan kaWen..terKejUt aKu tetIba dia Kata NAk kaWen..Dia CaKap nIh piLihaN keLuarGA..aNd LaKi tU Pon seBENArnYa sUKa giLa-GiLa kaT dIa..paStu dIa caKAp dIA terPaKsa kaWen seBab aDik dIa nAk kaWen..PaReNTs dIA taK baGi LaNgkaH benDuL..caM siAn Jerr..denGAn aKu baNyak kaLi dIA caKap dia taK naK kawen ngaN LaKi Tu..Hmm..aKu taNya naPe taK biaR je AdIk dIA kaWen..taK PeLah LaNgkah beNDuL pOn..dIA kaTa paRenTS dIA tak baGi..aKu pOn Tak taU naPer..seRieS aKu taK kiSaH LeLaNgkaH beNduL ke NeNek Ceri Nih..kaLAu saMpaI mAsa nanti adIk akU nak kawEn dULu..gO On Lerr..naK waT caMne DaH joDoH diA daTang DuLu..aND aKu pOn taK naK Lah bebAnkaN PiHaK LeLakI uNtuk seDiaKan haNtaRAn seRba dua JusT beCaUse Of thaT "LaNgKaH benDuL" teRms..
beRbaLik pada HoUSeMate aKu..akU taNya taK baGiTau paRenTs dIA ke YanG dIA taK mO ngan Laki Tu..Dia caKAp daH..TaPi paStu maK dIA naNgIs..DIA niH jenIS LemBuT aTi..terPaKSa Lah berALah..dIa puNya taKde HatI naK kaWen Tu sehinGGakaN suMer perKaRa dIA seRaH kaT maK dIA..eVen naK naK piLih baJu penGAntIn Tu..taPi paStu dIa koMpLen kat aKU caKap baJu dIA singkaT Laa..paTerN taK LaWo Laaa..Hehehehe..Haaaa..aDa haTi gak KaN?? hehehe..
  sO aKu caKap LaH kaT dIa..sKaraNg nIh dIA kaWen BuKan UnTuk berCeRai..sO buAt Lah yaNg terBaIk..seBAb kaWen nIh bUKan seLaLu..seKaLi seUmuR hIDuP..InsYaALLah..bILa aKU daH meMbebeL meMaCam baRu dia macaM terBuKa Hati..tetIba dia caKAp.."Ina temAn izah Gi caRik baJu kaWen..iZaH taK naK pakai Lah baJu yaNg maK izaH piLih Tu.."..aKu pOn caKap Ok Lah..So seMaLam paS opIs hOuR aKU nGan dIA gi Lah ke BanGi..naK suRveY weDdIng drEss Dia..
meMuLa akU aJAk peGi waRta SeBAb kaT sItu aDa saTu bUtiK kaWen aNd baJu dIa baGi aKu ceCaNteK seBab aKu peNAh daTang sUrveY untuk kaWaN aKu duLu..seKALi biLa pegI tu kedaI Tu daH tUtUp Laaa...AdOiii..kitOraNg taK taU kaT maNA dIA berpIndaH tu..haMpeH betUL..paStu kiToraNg peRgI saTu bUtik nIh..koNon daH maSuk daLam majaLah peSona peNGantIn tu..peGi-peGi..tengOk baJu dIa taKde Lah CaNteK maNa PoN..TaPi haRga..maK aiiiii..GiLer puNya maHAL..taK berBaLoi LaNgsuNg..aNd baJu reaLLy taK gRand..

aFteR thaT kiTorang gI ke PeSoNA aSmaRa..kaT seKsyEn 9..Haaa..kaT sIni baJu dIA pOn ceCaNteK gaK aND haRga aFfoRdaBLe..sUka aKu tengOk baJu yaNg pInk GreY Nih..sweEt..kaWaN aKu Lak daH beKenAn baJu yAng kaT baWaH nih..


taPi dIA kaTa taK kenA ngaN temA yaNg maK dIA daH tetApkaN iaiTu cokLat goLd..meManG Lah daH waRna CokLat..TaPi dIa kaTa maCaM Lari jaUh sanGaT..so kiToraNg hOLd duLu..pegI buTiK LaiN Lak..kaLi niH kaT seKsyeN 8..aNd oNCE aGaIn..buTIk nIH dah penAh buaT ikLan daLam peSona peNGanTin aNd peNah sPonsOr paSaNgan peLakOn yaNg meNang seHati BerdaNsa DuLu KaWen..bUt tHen onCE aGaIn haRGa taK berBaLoi nGan aPa yaNg diPerseMbaHkaN..baJu sUmer veRY tHe OLd faShIon..TaPi reGE..MaK aiii...PeRGhhh...
LaSt deStiNaTiOn kiToRanG kaT aIda d'saNdIng meMpeLaI..Haaaa...YaNg NIh beSt..dIA nYer SA pOn terAmaTLah perAmahNya..haRga kaT keDai nIH pOn saNgaT affOrdaBLe eVen daN penAh maSuk maJaLah..baJu pOn ceCanTik..kaWaN aku daH beKEnaN nGAN baJu NIh..


TaPi dIa naK baJu dIa jerr..sebaB kaIn dIA naK yaNg daRi sOngkeT..meMang semPoi seBab SA nIH caKAp yaNg diOraNG Leh toLoNG buAtkaN..haaa..caMNih baRu baGus..meNgiKut kehEndaK peLAnggaN..yeLAhh..kaWen buKannYa seLaLu..sO meSTiLah naK yaNg caNteK jer..KawaN akU daH trY..dIa meMang daH beRkenAn..dIa caKap sOk dIA nak daTAng baLik ngaN maK dIA..So..aLL tHE beSt ieZah..jaNgan geGAdoh ek..


~No DisPLay~

Wednesday, April 28, 2010

i LovE OranGe...

seTiaP paGi aKu aKAn maKe sUre Aku aKan aMik sebiJik buah OReN seHaRi..oreN nIh akU beLi kaT paSar taNi puTraJaya..oN tueSdaY...sebaB ada SaTu geRai tU bUah OreN dIa saNgat beSaR..sangAt maNis aNd saNgaT juICy..aKu seLaLu maKan oreN nIh pePagI seBELom ISi peRuT ngan MaKanaN..seBAb naK cUci peRut..nanTi meMang penGHadaMan taHaP sUPerB pUnYa..hehehe..(taPi paRenTs aku aGak MaraH bILa aKu bUaT caMni seBAb aKU aDa gaStRIk YaNg maNa kaLAu keNa penAngaNNya menUSuK ke KaLbU!) So kaT sIni i gIve YoU LiTtLe InfO bOut OraNge...
_____________________________________________________________________________________

Buah Oren Kaya vitamin dan mineral antaranya ialah:

1. Vitamin C
i) Berperanan dlm pembentukan kolagen(komponen dasar pembentukan jaringan saraf dlm tubuh).Pembentukan kolagen yg baik sgt diperlukan untuk pembentukan ligamen,tendon,kulit,pembuluh darah dan tulang. Ia juga membantu proses penyembuhan luka.
ii) Berperanan menyerap zat besi bukan organik(zat yg bukan berasal dari haiwan) yg membantu mencegah anemia.
iii) Mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas yang mencetuskan pelbagai penyakit.
iv) Mencegah kanser.
v) Mencegah kenaikan LDL (lemak jahat) yg merupakan faktor utama penyakit jantung.
vi) Sebagai agen antioksidan yg mampu melawan daripada radikal bebas yang dapat mencantikan kulit dgn memperkuatkan sel-sel kulit dan mempercepatkan membaiki jaringan yg rosak.

2. Karbohidrat
i) Mengandungi fluktosa,glukosa dan sukrosa.
ii) Serat didlm karbohidrat melambatkan proses pengosongan perut,pencernaan dan penyerapan khasiat makanan.
iii) Sesuai untuk yg berusaha menurunkan berat badan.

3) Folat
i) Menurunkan kadar homocystein yg merupakan racun bagi dinding pembuluh darah.
ii) Menurunkan risiko Penyakit kardiovaskular

Selain itu buah oren juga mengandungi postasium,kalsium,thiamin,niasin,vitamin B6,fosforus,riboflavin dan asid pantotenik

Amalan memakan sebiji oren bersaiz sederhana adalah mencukupi untuk keperluan tubuh manusia atau dibuat jus jika tidak mahu dimakan begitu sahaja.

Anda suka makan buah oren atau minum jus oren? Kalau ya, artikel ini pasti menggembirakan anda. Oren merupakan buah yang sangat popular, mudah diperolehi, dan harganya juga tidak terlalu mahal.

Buah yang memiliki warna menarik ini selain daripada mempunyai rasa yang enak, ia ternyata mengandungi banyak khasiat yang baik bagi kesihatan dan pencegahan penyakit. Selain sangat kaya dengan vitamin dan mineral, ia juga mengandungi serat makanan yang sangat diperlukan oleh tubuh bagi pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang normal. Malah, khasiat yang terkandung di dalamnya juga membantu menurunkan risiko terkena beberapa jenis penyakit kronik seperti penyakit kardiovaskular dan kanser.

Selain merupakan sumber vitamin C yang baik, buah yang juga mengandungi karbohidrat, postasium, folat, kalsium, thiamin, niasin, vitamin B6, fosforus, magnesium, iron, riboflavin dan asid pantotenik ini juga sangat rendah kalori. Ini bermakna, ia selamat dimakan oleh mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan. Sebiji oren segar bersaiz sederhana cuma mengandung 60 – 80 kcal kalori.

Walaupun oren mengandungi karbohidrat, tetapi ia merupakan karbohidrat sederhana yang terdiri daripada fruktosa, glukosa, dan sukrosa. Karbohidrat kompleksnya berupa serat makanan yang baik untuk kesihatan. Serat makanan ini akan mengikat khasiat-khasiat yang larut di dalam air sehingga dapat memperlambatkan proses pengosongan perut serta proses pencernaan dan penyerapan khasiat makanan.

Ini bermakna ia akan membuatkan perut terasa kenyang lebih lama. Dengan mengambil sebiji oren bersaiz sederhana dalam diet harian, anda memperolehi serat makanan kira-kira 30g. Jumlah ini sudah mencukupi keperluan harian tubuh badan (jumlah yang disarankan ialah sekitar 25 g sehari).

Antioksidan yang sangat baik
Vitamin C merupakan vitamin yang paling terkenal daripada buah oren. Vitamin mudah larut air ini memainkan peranan dalam proses pembentukan kolagen yang merupakan komponen dasar pembentukan jaringan saraf di dalam tubuh badan. Pembentukan kolagen yang baik sangat diperlukan untuk pembentukan ligamen, tendon, kulit, pembuluh darah, dan tulang. Ia juga membantu proses penyembuhan luka.

Vitamin C juga berperanan dalam proses penyerapan zat besi bukan organik (zat besi yang bukan berasal daripada haiwan) sehingga dapat mencegah dan membantu penyembuhan anemia. Ada juga kajian yang mendapati vitamin C dapat membantu mencegah kerosakan sel akibat aktiviti molekul radikal bebas.
Radikal bebas inilah yang boleh mencetuskan pelbagai jenis penyakit.
Secara signifikan, hasil penelitian terbaru ini menunjukkan bahawa penyerapan vitamin C yang tinggi daripada makanan, termasuk buah oren dapat mencegah kenaikan LDL (lemak jahat). Kadar LDL yang tinggi merupakan faktor utama terjadinya penyakit jantung. Beberapa penelitian memang telah membuktikan terdapat hubungan di antara pengambilan vitamin C dengan risiko kematian akibat penyakit kardiovaskular.

Tingkat pengambilan makanan dengan kandungan folat yang tinggi, seperti oren segar atau dalam bentuk jus, akan meningkatkan kadar folat. Peningkatan kadar folat akan menurunkan kadar ‘homocystein’, yang merupakan racun bagi dinding pembuluh darah. Dengan menurunnya kadar ‘homocystein’, risiko penyakit kardiovaskular juga menurun.

Vitamin C dalam buah- buahan, termasuk oren secara ilmiah juga boleh dijelaskan peranan positifnya dalam memberikan perlindungan tubuh terhadap kanser. Oren merupakan salah satu buah yang memiliki ejen perlindungan terhadap kanser yang tinggi. Malah ia lebih bagus daripada vitamin C yang diambil dalam bentuk tablet.

Untuk memelihara kesihatan dan menjaga keperluan vitamin C dalam tubuh badan, anda disarankan supaya mengambil vitamin C sebanyak 30 – 100 mg setiap hari. Keperluan ini sudah mencukupi dengan sebiji oren bersaiz sederhana kerana ia mengandungi sekitar 70 mg vitamin C. Anda juga boleh menikmati segelas (sekitar 225 ml) jus oren pada setiap hari jika tidak mahu makan oren dengan begitu sahaja.

Kulit pun cantik
Vitamin C yang terkandung di dalam buah oren bukan hanya bermanfaat kepada kesihatan, tetapi juga untuk kecantikan kulit. Ini kerana vitamin C dikenalpasti sebagai agen antioksidan yang sangat kuat dan mampu melawan radikal bebas. Sebagai antioksidan, selain melindungi kulit dari pengaruh buruk radikal bebas, vitamin C juga memperkuatkan sel-sel kulit, sehingga ia lebih cepat memperbaiki jaringan yang rosak
__________________________________________________________________________________

SO pe Lagi..TaKyaH Lah naK cOnsUme vItaMin C aNymOre..an Orange a DaY..enOuGh..MuraH Lak Tu..naTuraL Ok..hehehe..



~i LoVe You Too (^_^)~

Tuesday, April 27, 2010

i NeeD sUgaR..

tak taU naK pOsT Per..taPi daH maCaM gIan naK bLoginG..TaPi kaNg saLaH POst aDa oRaNg caKap taK paHam Le Pe YaNg aKU tuLis..BoNgOk Laaa..PadahaL aKu taK de SuRuH pOn OraNg iTu baCa..TaPi taK pErr..abaIkan..i dOnt neeD bUgs tO keEp On bUggInG..ooOps..
Coz mY Life AlreaDy tUrNs uPsIDe DowN..evEryThIng Mess..I neEd sOmethIng TO sPicY iT Up..neeD sOmeThIng To sWeeTen It..CaN i JusT sUCk aLL the swEeTs..Or haVe SiP oF cOFFee..But cOfFee sO nOt inTo Me..PaHiT Laaaa...to BukaN naK sweEten..taPi maKe ThIngs WorsT..
HUH..
a Cup oF daRjeELiNg teA peRhaPs??
ChaIttt...BeRaNgaN saMpaI ke daRjeeLing..eNoUgh wIth caMEroN Lah deY..
Hmmm..hOw AboUt a PieCe Of ChoCoLate IndULgeNCe??


Or cReaMy wHite cHocOLaTE maCaDaMia??

Haaaa...CheeZie ChOc..Hmmm..YuMmY..



TaPi kaN..If CheeSecaKes..BeTter geT it fROm daTiN..heR cHeeSecaKes MoRe FrEsH aNd Much MucH MucH beTTer sYedaPnyerrr..aNd i cAn cUsToMize It..Hehehe..SuNggUh ceReweT..
HeLLo..WaKe Up!!
kO tU bUkaN kat peNaNg Laaa...AdeIh..
Hmm...
LiFe Is ShOrT sO eAt deSseRt FirSt......


~i'Ve got nOtHing to ProVe~

tiTLe Pe eK??

hehehe...taK Tau naK LeTaK taJuK Perr..SiLer PiKir SenDirI Laaa...Nih cIter SyOk SeNDiri Jerr..TaKde PeNGajaRan ILmiaH LaNGsUng..cIteNyer GiniH..aRi saBtU aRi tU LikE aLWaYs aKu dOk uMAh seSoraNg..tak TaU naK maKan pe For LuncH..perUt aGAk berKeroNcong MiNtak Di isI..NaK maSaK naSi meMang maLas SeBaBnyer tAkde Pe yang LeH di MAsaK..aDaLAh saDin TaPi cOncLusiOnnYa maLas Yer MurID-mUriD..aDa MEgI..UisH..LaGi aKu bOSan..sErIes aKu bUKan meGi LoveR..kaLau beLi pOn haNya UntUk perhIasaN daLam aLmaRi..naK maSaK Tu jeJaraNg saNgat..taPi aKu terPikIr..TING!!
aKu terInGat DuLu maSa aku DudUk nGAn kaWaN reRaMai dIoraNg aJar BuAt MurTaBak meGi..Jeng..JeNg..JeNG..PeNah denGAr??
Haaaa...aKu pOn seBeLom Tu taK peNAh DeNGar..TaPi daH keNAL diOrang..dIoRaNg arrr aJar..sO meNU aKu foR LunCh WaKtu tU iaLah mUrtaBaK meGi..MeH aKu beRi tunJuk aJar..HuHu...

SeBungkUs meGi perISa kaRi
TeLor Dua BiJi
CiLi (naK baGi peDas..kaLau naK pedaS LagI cILi aPi)
BaWaNg
ReNCah-reNcahnYerr...sUCh aS sOseJ ker..DaGiNg kISaR Ke..daGiNg aYAm Kerr..TaPi maKe SuRe daH dI maSaK...tHen PoTong keCik-keCik..

Haaa...CeCAranYerr..reNDam meGi tu daLam aIr PaNas seBaB naK baGi dIA LeMbuT..paStu peCahkAn teLor Dua bIji..naPer SaMpaI dUa?? seBAb naK baGi dIa LeKaT kaLaU tak dIA taK LayaN..paStu poToNg BawaNG aND cILi..caMpOr jer Sumer NiH nGan meGi Tu..PaStU peRencaH meGi Tu poN campOr seKaLi..PasTu reNCaH-reNCah nYerr...waKtU nIh aKu paKai sOseJ aYAmas YaNg aDa cHeesE Tu..seBaB iTu je YaNg aDa..aKu beLom toPup baRaNG daPor dAaaa..Hehehe..Ok..tHen caMpOr sUmer BaHAn..kaCaU baGi seBatI..kaLau naK sedaP Lagi taMbaH Lah daUn baWaNg Ke saDerI ker..tHEn paNasKan kuALi aND mInYak sKit..jaNgan beBAnyAK..jUSt eNouGh jEr mAcaM naK gOreNg teLor daDaR Tu..PaStu MAsUkkaN aDunaN taDi Tu..Haaaa...Guna aPi sLow seBab dIA teBaL sO kiTa naK bagI baHAgiaN tenGAh tU maSak buT at The saMe tIme Dia TaK haNGit..aKhiRnYa...
TaDAAAA!!!!


heBat taK??? RaSa per?? Rasa megi Laaaa...taPi verSi MUrtaBaK..Hahaha...
nih Lah dIA LuncH uNtUk oRaNg peMaLas maCaM akU NIh...Hehehe..TaPi sEdaP Laaaa (UnTuk Aku Laaa)
Haaaa...taPi dI iNgatKAn..beNDa nih waLaUpoN menGgUnaKan seBungKus meGi taPi iaNya CuKup uNtUk dUa oRaNg oK..So aKu aRi tu bUAt LuncH daN mInUm PetAng..Hehehehe..
PaStu kan akU suka KuiH niH..


aKu taK taU pe NAma dIA..aKu seLaLu belI kaT bazaR oPis Aku nih hAaaa...daLam dIA aDa kenTang yaNg raSa macaM aYAm..paStu dIA LetaK Laaa cILi seBAtaNG naK baGi PeDaS..seDap..taPi akU taK tau naMA dIA..kaLAu taK aKU Leh SuRuh daTin BuAT..taKpe Nanti maKcIk Tu menIaGa aKu naK taNya pe NAma Dia..heHehe..


~taK maMpu unTuk iTu..~

Monday, April 26, 2010

MovIe MaRaThOn..

TetIba mInGgu LePas sHida ajAk BuaT mOvIe MaRatHoN..aKu terkeJut GaK..taPi caM beSt gaK..sebab DaH LaMa taK tenGok MoVie..aNd bOsaN Lah DOk uMAh seSoraNG..aKu aSyIk LayAn hIndUstAn LeLaMa je KAt Zee Tv Tu..sO aKu kaTa On..aKu taNya LaH..beRApa MovIe?? MoVie aPa?? biLa daTe??..
So sHidaH GoDek-GoDek WeB GSC Tu..dIa kaTa aHad..24 aPrIL..aKu kaTA oN Jerr..aKu nO haL..seBab bULan meLawaT aKu KaN..So naK dOk seHaRi sUnTuk kaT aLAmandA Tu poN ai taK kIsaH..HuHuHu...So kiToRaNg pILih naK tenGok ShUtteR isLand, seMEraH cInta StiLeTo aND wHen in RoME..kaK sU pOn joIn maSa Nak tENgok sHuTter isLanD Tu..
So Nih reVieW aKU...

ShUtteR isLand...
 KisaH tentaNg seOraNg marShaLL (LEonaRdO dI caPrIo) NIh yaNg seDanG menyiAsaT keS keHILanGaN seORaNG baNdUAn yaNg meLariKan dIri DaRi sePitaL Tu..sHutTEr isLand tU meNEmPaTkan sePitaL giLer YAng meNEmpaTkaN baNduaN-baNduaN yaNg giLer Laaa..masRshaLL Nih koNonnYa DaPAt taU YAnG rUpanya terDaPAt saTu keJAhatAn yaNg beRLAku kaT sePiTaL Tu..kaLAu nAk taU cIter NIh..tenGoK Lah seNDiri..aKu maLeh naK reView seBAb aKu pOn Leh jaDi giLerr..YaNg Leh aKU baGitaU..IaLah..cIter Nih terAmaT sLow TaPi beST..seBab waLauPon sLow TaPi kO naK tau gak pe YaNG naK beRLaku NeXt..taPi aKhirNya kO aKAn berKaTA..HAMPEH!!! aKu meLAyan oRAng gILer ruPAnYa sePanJang dUA jaM nIh..Hehehehe...SeBAb iTu Lah YanG akU raSa..CheShhhh!!!

SeMEraH cInTa stiLetTto...
CiteR nIh beSt kaLAu dIpadaTkaN LaGi caMne DioRaNg Leh jatuH cInTa aND haLanGAn yaNg menImPA diOraNg..taPi cIter Nih maCam naK baGi aBih cePat jerr..(baJet kureNG Kot!) kaLau mOre PadaT LeH jaDi ceRita cInta yaNG heBAt MaYbE..aNd cIter NIh keLakAr SaNGAt..hahaha...

WhEn In ROmE...
SWEEttttttttttttttttttttt...ai Like..aI Like..aI Like...beSt..beSt..BEst..herO eNCeM..heRoIn CuTe..keLakaR..aKu suKerrrrrrrr...tHere Is no SpeLL To maKE sOmeOne LoVe yOu bUt maGic WiLL aRiSe itSeLf wHen yoU faLL in LoVe..Tu Lah reView Aku..Muahahahahaha...

KeSimPuLaNnYA..naSib beK sUmer CiTer YaNg aKU teNgOk..beST..baGi aKU Laaa..taK rugi LaH dUEt aKU meLabUr..saNGgUp taK maKAn Tu..Hehehehe..sHidaH beLi gaK maKan Wat taPau daLam waYang..aKu Cuma BELi preTZeL kaT auntIe aNns Jerrr...paStu bILa baLik maLam Tu sHidaH nGadU LaPar..taPi KitOraNg tak TaU naK maKAn per..LaStLy aKU deCide NAk maSaK naSi aNd tuMis saRdiN..So baLik UmaH..aKu maSaK..PuKuL 10 KitOraNg maKan..JimaT dUEt seBAb daH aBih waT teNGok WaYang..Muehehehehehe....




~CaM daLam drAma Jerr...~

It TaKes TwO tO tangO..

aku bukanlah superman
aku juga bisa nangis
jika kekasih hatiku
pergi meninggalkan aku

ayahku selalu berkata padaku
laki-laki tak boleh nangis
harus slalu kuat harus slalu tangguh
harus bisa jadi tahan banting

tapi ternyata sakitnya cinta
buat aku menangis

ayahku selalu memarahi aku
jika jatuh air mataku
kata ayah slalu
Air mata itu adalah tanda kelemahan

Tapi ternyata air mataku
Ternyata jatuh juga

Ayahku tersayang maafkanlah aku
jika aku masih menangis
Masih belum bisa
Menjadi seperti apa yang ayah selalu mau

Kita berjanji tuk tidak lagi
Menangis karena cinta

PEnah DuLu..aKu kOnOn beCinTa Ngan SoraNg paKcIk Nih..nIh Kira fiRst Lah seBaB seBeLoM nIh aKu aNggaP keKawaN jErrr...PenDeKkaN cIter TetIba PaKCik nIh dAH sYoK kaT pOmPUan Len seBaB Leh BaGi pe YaNg diA nAk..aKu Nih pOn KonOnNya fruST Laa..OnE daY.. KonOn aKu naK buaT LuaHan peRasaAn PeraSaaN kaT teTiNg Laa..aKU meMang Pe-Pe Citer kaT teTiNg..taPi waKtu Tu aKu bajet paReNTs aKu daH taKde KaT umah..So aKu nGaN meLaLak LaH bUat LuaHAn peRAsaAn kAt tetINg..naNgIs-naNgIs Nih puTus CinTa kOnOnnya..SeKaLi tetIba aDa oraNg buKaK piNtU bILik aKU..uPanYa daTo' TaK peGi keJE LagI..aNd dIa DaH denGAr Pe YaNG aKU baGiTau tetIng tu..Dia MArah-maRah taNya naPe NgaN akU..aNd dia MaRah seBab aKu nangIs seBab LakI..aKu pe Lagi dOk deNieD Laaa...maNA de..maNa de..paStu dIa dOk perLi-PerLi aKu..dIa caKaP cInta taik KucEn!!..Hehehe..
MaSa tU kaLAu pIkir BaLik maCaM keLaKAr Jer CaRa daTo' MaraH aKu Tu..taPi maSa tu gaK aKu peRtaMa kaLi menInggI kaN sUaRa denGAN nIAt unTuk meMaraHi..aKu suRuh daTo' KeLuaR daRI BiLik aKU..taPi aKU daH raSa BerSaLah aNd petAng tu gak aKu mInTa aMpUn nGan dIA..dIA taK maRah seBab dIA paHaM cUma dIa peSaN..dIA taK naK akU naNgIs seBAb LakI..aKu caKap maNa aDa (StILL in deNyiNg..Hehehe) taPi dia sTiLL naK nYaKat aKU..puTus CinTa Ker?? CeH..maLAs akU LayAn..aKu waT deK jerrr..taPi paStu MeMang aBiH Lah..haRus Lah daTin taHu kAn seBab dIoraNg Tu maNa aDa RaHsIa..aKu kaLau kaT umaH sUka kaRoKe..pePeTanG tU daLam PuKuL 6 tU akU oN LaH cD theN meLaLak..aKu ingAt LaGi waKtu Tu akU nyaNyi LaGu BuNga-buGa CinTa MisHA oMaR tu..tetIba DaTin taNya aKU "Ko TuJu LaGu Nih kaT jaNtaN Tu ek??"
CHAItttt...HaMpeh..haMpeH..haMpaS..HUH..aKu jUSt JaWaB "nYaNyi pOn sUSaH..daH meMang oraNg aRi-ari nYanYi LaGu Nih!"..tenGok betApa taKLeh  naK berAhsIAnya PaRenTS aKu Tu..So beK jaNgan cIte Pe-pE (NgaN tetIng pon keKadaNG taK Leh pAkaI gaK!)
TaPi sKraNg NIh..aKu pOn taK taU pe YaNG aku raSa..aKu meNari "taNgo" SeSoRaNg RuPaNya (paham ke?)..SeBAbnYa aKU seOraNG je YaNg meRindUkaN bULan..TaPi tiDak unTuK buLan..aKu taNya kenApa..DikatakAn aKU yang tIdaK meMbeRiKAn khAbaR..taPi aKu raSa aKu daH menGGunaKan teKnoLogI yaNg ada (SMS..emAiL..maLAh sIAp peRgi ke RumAh meMberiKAn nOta!) taPi tAkde RePLy..saMpaI saTu taHap aKU teLEfOn..buLan jaWaB terLaLu sIbUk taK aDa maSa..ItU aLasaN yang akU terIma seLepaS sebULan aKu meriNdukaN buLan..dan sePAnjaNg tU aku taK de raSa Yang taK eLok..taPi sKAraNg..Hmmm...
kaLAu dULu F baGi aLasan aKu teRLaLu muDa UnTuK dIA..perJaLanann akU maSih Lagi jaUh..sO dIA piLih J aND dIoranG baHagIa seHinggA kiNi..aKu??
kiNi aLasan aPa? aKu maSih Muda? TidaK...taK mungKin..aKu maTeriaLisTik?? aKU memInta-MinTa?? mUnGKin...
daTo' daH peSaN..dIa taK naK teNGoK aNaK diA meNAngiS seBaB cInta..dIA kaTa seBAb dIa nGAn datiN taK perNah KUraNgkaN kaSih terHaDaP aNak-aNaK dia waLAuPon seDikIt..pLus dia taKde AnAk Laki sO dIA naK anaK-aNaK diA be ToUgH Like MEn..MeN neVEr CrY..
YoLaaa...YoLaaaa...maNa aDa neNangIs Nih..maChO Per...
SeKAraNg daLAm paLer aKu terPiKir Nak teNgok KonseRt keLLy cLarKsOn..taPi saH-saH keNA baLik LaMbaT..sO maCaM maLas..paStu aDa KawaN aKu kaT opIS niH aJaK jOin groUp dIA naIk guNuNg kInaBaLu taHun dePan..PaKEj dIOraNg sIaP daPat meLawaT tiGa bUAh PuLau kaT saBah..baYAran taK sAMpaI 1k..Waaaa..MaCam meNaRiK tU..baYaRAn seCaRA inStaLLmenT daRi sKarAng..buLan 4 tAhun dePAn peGi..aKU dah TaNYa datin..dIa taNya..daH baGiTaU "D" kEr..aKu taK kaTa Per..cUma JaWaB..Dia Tak KisaH..Hehehe..kaLAu taK hUjung buLan nIh diOraNG aJAk neK gUnuNg LEdaNG..TaPi daH LamBAt saNGat..pLus MazeQ naK kaWen 8 meI nIh..kaNg taK peGI maJuk LaK beSt gUrL akU tU..taPi aku ofFEr naK jaDi brIDesMaId dIA taK naK baGi Lak..HuH..kaLau taK mungkIn paSnI aKU LaK Leh KaWen..taK meMbaNtU LaNGsung..HUH!!


~He haS fOuNd sOmeOne..~

Friday, April 23, 2010

kuCing MaNduL?

Ok..BaNyak yaNg taNya akU..pastu dOk mentiOn..BoLeh ke KaLau naK maNduLkaN kuCiNG?? bUkaN haram keR??
Ok Lah akU naK tuLis KaT siNi..sumer KucIng kaT uMah aKU yaNg maNa daH dI cOnsiDer aS OuR famiLy yANg aMAt kiToraNg saYanGi..Sumer Nyer KitORaNG daH maNdULkaN..
MestI raMai caKap..Sian Kucing Tu..maSaLahnYa kiToraNg keSiaN Lah YaNG kiToRang maNdULkaN..
niH faTwa dAri JAKIM..aKu maLeh naK traNsLate..MeN cOpY Jerr..hehehe...

Below is the "fatwa" issued by JAKIM (July 2002):

"All pets like cats and dogs are allowed to be neutered or spayed in order to maintain the health and welfare of both the animals and the community."

"Bahawa mengembiri binatang kesayangan seperti kucing atau anjing hukumnya adalah diharuskan dengan sebab-sebab tertentu iaitu bagi menjaga muslahat ummah."

After studying the messages of the aforementioned "mazhab"s and the medical viewpoint, 'JAKIM' has decided that neutering of cats for reasons of 'maslahat' is acceptable. It is in agreement with 'qaedah' (way) Fiqhiyyah which states "To choose the lesser of two evils".

Haaa...LagI saTu..KaLau kiTa MandULkaN kUCiNg Tu dIoraNg AkaN JaDi LeBiH sIhat..DiOraNg taKkaN berGaDoH..waLauPon maSih aDa yaNg keTegAq BaTu daLam famiLy aKu Tu..deMa naK gaK gaDoh..TeTambaH sI g-Mon..AdeIh..SiaN aDik-aDik dIA..
LaGi..dIoraNg aKAn meMbeSaR deNGan siHaT..paStu laK..kucInG nIh meManG taK eLok beRanaK banyaK kaLi..paLing baNyak PoN dUa kaLi..tu Pon kiTa kena rehaTkaN diOrang daRi beRaNak seLaMA paLinG kuRaNg seTahUn seBeLom naK baGi dIorang beRanaK Lagi..
PaStU..kUciNg jaNtAn aKAn seNAng daPAt penYAkiT baTu KaraNg kaLau taK mandUL..
Haaaa...
sebEnaRnyA aDa BaNYAk LaGi keBAikkaN dIA..
aNd sEmUa nIh kiTa haRus LaKuKan seBab kiTa saYang saNgat DiorANg..dIorANg taKDe AkaL..sO kiTa Lah yaNg haRus ToLoNg diOraNG..LaGiPon bUkaNnya kUcing yaNg dImaNduLkaN Nih tak de NaFsu..aDa..cUma dIA taK Leh Branak Laaa...Cuba BaYAngkAn..seKaLi beRAnaK KucIng boLeH meLahiRkaN seHiNgga 6 eKoR..(taPi aRi Tu maSa neNe kaWen Ngan aNDo dIa BeRAnaKkaN sehInGGa 7 eKor KitTens!)
KucIng boLeh beRaNak seHingGa 3x seTahUn..cUba BaYangkAn sePuLuh TaHun??
iTu baRu seEkOr KucIng...
Haaaaa...laGi saTu..maNA yaNg korang LebIh preFer..teNgOk kuCiNG-kUCing nIh seHaT..aTau Pon dIa BaNyak aNd muLa meNjaDikaN koRaNg beNCi terhadaP meReka.. maTi keNa LenYek nGan keTe..di LemPaR-LeMpaR oLeH orAng yaNg taKde Ati peRot..Or Di "sLeeP" kan oLeh maJLis baNDaRAn?? SiLer BUaT piLIhaN..
LaGi satu..aKu BeRhaRap saNgat..sToP beLi KuCiNg..taK perLu meNGgUnaKan Duet UnTuk menDaPAtkaN temAn cOmeL iTu..beLa sTRay caTs..baGi diOraNg maKan eLok-eLok.. maNdikan..haNtaR gi KLinIk..vaKsiNkan..BaGi uBaT cacIng..perCaYaLah..dIoraNg aKan Jadi LebIh caNteK daRi kuCing beLi..LaGi Pon kUCinG yaNg kiTa beLi tU sebEnaRnya terSeKSa..dIseKsa oLeh breeDer Tu..dIPaksa BeraNak..teMpaT caGe KeCik..kaLau kiTa stOp beLi..DioraNG taKkan jUAL daH..pLease..GiVe VoiCe To The VoIceLEss..
kaLAu taK naK beLa pOn kaLAu kOraNg naMpaK kuCING beLaKAnG umaH Tu..baGi Lah maKan..taK Luak Pon seBuLan 50riNggIt..maLAh hiDuP kiTa aKAn diLimpAhi RaHmaT..seBAb dIoraNG nIh aKAn doAkan kiTa..PLus..KucIng Nih biNaTAng keSaYAngaN naBi (^_^)




**aKu taK sUka aND saNgaT benCi pLus aMarah biLa seSuaTu yaNg keJam beRLaku dikaLAnGAn maNusiA dIoraNg bUat peruMpaMaan "SEPERTI BINATANG!"...HELLO!! BinaTang PoN taK bUat seMua tU taU..maLAh dIoRAng taKde AkaL..sePAtuTnYa perUmPamaAn Tu dItUkaR "SEPERTI SYAITON!"...Haaaa..seBAb daH terTuLis..seBaIk-baIk syaIton aDaLah seJaHAt-jaHat maNusiA..Eh..MacaM cOmeL LaK wOrd sYaiToN Tu..Hehehee..BuKaN seTAn eK...

Sian PerUt saYer..

MinggU nIh meMang agaK bZ nGan peRsiaPan MaJLis APC jaBataN..yaNG kaLut naK buaT eLok-ELok nIh seBab YB TaN sRi noR mohaMed yakCop NaK daTang semPurNaKan..sO maYbe PrEss aKan DaTang..aKu pOn iNvOLvE gaK daLam pRePaRatIoNs Nih..sObaB naK tUnggU eDen DaPat khIDmAt ceMeLaNG gaMaknYa maSih LaGi dI aWaNgaN Yer MUriD-MurId..So maRiLaH kiTa meRaIkaN meReKa YaNg ceMerLaNg duLu..So haRi RaBu tu SiBuK nGan reheArsaL seBab kHaMis Tu daH maJLis Nyerr...
Haaa..Masa haRi RaBu Tu saYa uDaH peRgI ke AudiToRium jaKIm tU pePagi..maKanan dioraNg aDa seDiaKan iaItU naSi LeMak beLacan yAng kuReNG seDaPnYa..(uISh..TaK berSyuKur laNgsung..) hehehe..saYa maKAn sLow-sLow..sUpaYa cePaT diHADam..daN bILa kuNyAh BaNyaK nIh daPat memPercePAtkan proSes KeKEnYangan..iNi aDaLah saLaH saTu prOseDur UnTuk kuRus yer MurId-mUrid..(CeH..PadaHaL..sEbAb kUrang seDaP..cUba kaLAu seDaP nGaLAhkaN haNtU raYa Ko teLan!)
haNya seParUh naSi LeMak iTu saHaja YaNg maMpU saya teLan..yaNg seLebihnYa..
aDeih..mAaFkan saYer WaHai naSi..jaNgan nangeS yer...taPi Tu Lah..dOk sIbUk waT keJe..cUma Itu je YaNG aKu maKan..MeMaNg aKu taK teLan Pe PoN saMpai PuKuL 3 Then TerUS baLik oPis..
befOre ThaT kaWan aKu caLL ajak aKU temAn dIA gI maKan nGan kaWaN dIa (FaHam Tak?)..kawaN dIa naK beLAnJa..sO haRus Lah aKU simpaN perUt akU niH unTuk meLantaK yaNg seSedaP kan...naMa pOn oRaNg  beLanJa..MuaHahahaha..perut akU niH meMang keLapaRAn haNya tuhaN yaNg taHu..meNggIgIL sEh bILa guLa kuRaNg daLam badaN..taPi kaWan aKu caKap jaNGan maKan..seBAB naK peGi PaS OpIs hOuR..Aku pON usaHa tahan PeruT nIh..berGELen aIr aku mInUm unTuk menIpU peRut akU nIh..
TaPi bILa baLik oPis kawan aKu caLL caKap dIa baGiTau boIpren Dia..boiPren Dia TaK baGi kUAr seBab kaWaN dia Tu LeLakI..waLaupon dI temAni aKu..So kawan Aku kaTa dIa naK KuaR nGan boiPreN dIA duLu..naK meLaKukaN seSi puJuK memUjUk..aNd caKaP aKAn amik akU kaT uMah daLam pUKUL 8 maLam..kaWaN aKu kata jaNgan maKan seBab jaPgI naK maKan baNyak..aKu pOn oK kaN je Lah..ketIka dIA seDaNg memUjUk boiPrennyEr aKu pULak meMujUk perUtkU suPaya BeRtaHAn..Then..aKU baLik uMah..maNdi aNd sIAp2 Pe SuMer...aKu tUnggu kAwaN aKu caLL saMbiL meRaNcaNg naK maKan cIken Cop..fUhhh..PaSti peRutKu aKan terMaKAn pUjUk cIkeN cOp Itu..
taPi maSa berLaLu begItU paNtaS..SehIngGA PuKUL 9 maLam uDaH..tIAda seBaRanG paNggILan daN khAbaR beRiTa..cIkeN cOp PoN daH berTeRbaNgan..aKu deCide UnTuk tIdor Je Laaa..seBab kaLau dia CaLL naK kuAr Pon daH teRLaLu LamBat..puKuL braPa Nak baLik..pLus eSok aRi Aku aKan keSibUkkan..
aKu saLin bajU..cUci mUka..aNd BuBoom..
PERUT AKU??!!
aKu pUjUk dIA deNGan seGeLas Susu..HuHu..
paStu kaWaN aKU meSej caKaP..boIpreN Dia SaJe TahaN dIA saMpaI pukuL 9..saJe TaK naK baGi dIA kuaR..aKu Pon taK per Lahh..naK waT caMno..
MARAH??
kaLAu ikUtKan meMAng Lah maRaH..tapI sKraNg nIh aKu pikIr maLas naK meMaraH..kaRang puTus Lak hUbuNgan kaWaN..TaKpe LAh aKu reDha jeR..Orang aDA boiPren niH taK saMa nGAn oraNg taKde bOiPreN..taKkaN Lah kIta Pon naK ajak dIA seSaMa taKde BoiPren..kaN?? KiTa haRus MemaHamI..WaLaupon sUsaH uNtUk kIta nak pUaSkaN ati OrANg serenTaK nGan aTi seNdiri..naK buAt sUmer ORaNg suKa KIta Nih TaK Leh..seBaB kiTa pOn taK sUmer OraNg kIta sUka..kan?? kaN?? Kan??
So taK peLah..aKu teRima NiKahNyerrr...Hehehe..


~....................................~

Tuesday, April 20, 2010

Di maNa kaH "seTan" aKu??

  DuLu maSa akU teNgah seKoLah rajin baCa nOveL beBudaK yang penULis dIa aHadIat aKasHah..zUraIdaH oThMan aNd oTheRs fRom meLati puBLisHer Or ghOsT wrItErs..KoraNg keNal?? kaLau saPer YaNg mUDa-mUda nIh gaMaknYa taK keNaL kOt (Waaa..dah Tua SanGat Ke AKu ni??)..seBab skaRang Nih Pon dIoraNg daH taK kUar daH nOveL..kaLau aDa meSti aKu yaNg pegI beLi dULu..sekarAng NiH aku naK cEriTa paSaL noVeL Nih..meMang nIh Lah cerIta cInTa terHebAt Laaa..Hehehe..meMaNg kaLau baCa meMang LeH LeLeH..taPi aKu taK LeLeH..cUma maSa akU baCA tU akU beReMosI terLeBIh Laaa...sIpNosIs Nyer gInI...


seOrang bUdaK LaKi Nih naMa dIa kasYah..Dia daH FaLL in LoVe With GurL NaMes AyU..taPi bILa dIa naK meLuahkaN peRasaAn diA meSTi taK Lepas saMpaI dIA terBuaT sOmeThIng yaNg taK sePatuTnYa kaT aYu seBab tU dia DigeLaR "BudaK SeTan" oLeh Ayu nIh..TaPi LeLama DioRanG beRCinTa gaK..taPi sIAn..CinTa diorAng baNyaK saNgat haLanGaN..aND HidOp aYu anD kaSyah nih meMang saDis Laa..taPi aKhiRnYa dIOraNg daPat kawen TaPi saYang..waKtu Tu aYu daH hILanG inGAtan aNd dIa DaH taK iNgaT pe-Pe LaNgsUng meMorI inDaH diA ngAn kaSyaH seBeLom tU..maSa Dia kaWen tU as aYu YaNg baru..meMaNG saMpaI keSudaH dIA taK taU yAng kaSyaH tU meManG cInTA dIa seMenJaK seKoLah LaGi...paStu yaNg seDih bILa ayu tU menGAndUng aNd beRsaLin dia tuMpaH daRah yaNg baNyak..dIa peNgsaN paStu bILa dIA daH terjaGa dIa daH iNgaT baLik sIapa Dia..taPi dIa taK iNgaT yaNg dia daH kaWen NgaN kaSyaH..dIA cUma terTaNYA aPa kaSyaH bUAt kaT biLik dIa NgaN maK dIA..aYu taK inGat pOn waKtu Tu dIa daH LaHirkaN aNAk dIA..taPi aKhiRnyA aYu Tu menInggaL..tanpa seMpaT meNgetAhUi yaNg dIa daH kawen Ngan kaSyaH aNd dAH meLaHirkaN seOraNg aNak pereMpuaN yaNg beRnaMa athIraH..Sian kaT kaSyaH waKtu Tu..dIa daPat keCap bahaGIa seKEjaP Jerr..dIa jaGa aThIRah tu nGan aBAng dIa..paLing aKu taK sAngka BiLa daLam nOVeL Tu aDa tuLis kaSyah teNGah tengOk BintaNg..seBab kasYaH perCaYA saPe YanG daH meninGGAL jaDi bInTang..dIa wondeR maNa saTu bInTaNg aYu aND bInTang athIRah..aKu terTaNya naPer Lak bIntang aThIRaH..RupA-ruPanYa aNaK diA athIraH tU pOn menInGGaL LePas uSia berAPa taHuN taH daH tak IngaT seBAb penyakIt KuKu daN muLut..maSa nIh meMang aKu terKejUt gILer..maLangnYa hIduP kaSyaH nih..paStU abaNg dIA Lak meNinggaL..Hmm..



Citer nIh meMaNg cIter yaNg paLing heBat perNAh aHaDiaT aKaShaH bUaT..paStu dIoraNg daH baNyaK kaLi rePubLisH cIter NIh..memULa DuLu taJuk Citer nih haNya "buDaK sEtaN" taPi paStu Ada "bUdaK SetAn 2" paStu diOraNg cOmPiLed JeR tU yaNg JaDi "LaGeNda BudaK seTan"..cIter Nih aDa saMbUngaN dIA taJuk noVeL tU "kaTerIna" paSTu aDa saMbUngaN yang LaSt..aNd meMaNG aBiH Laa iaiTu "kaSYah"...SuMer Aku bAca..ComPLeTed!!
taPi dAh taK sYoK saNgaT baCa saMbUngaN dIa seBab sUmer YaNg beSt daH aDa daLAm LaGEnda BudaK seTAn..LaGipOn akU nIh jeNIs..bILa daH berCinTa bagaI naK raK nGAn orAng tU daH taK Leh TerIma yaNg LaIn..So maKSudnYa kaT sIni aKu haNYA boLeh TerIma kaSyaH beRCinTa nGAN aYu jer..taK LeH naK terIma SaNGat kaSyAh ngAn kaTerIna tU..Hehehehe..eMosI gILer KaN akU nIh?
DeNgaR cIter DiorAng teNGah naK fiLem kAn LaGeNDa budaK setAn Nih and BakaL aDa yaNg thE serIEs..taK saBaR naK tengok..kaTanYa faRid KaMiL jaDi kaSyaH..kaLAu beTuL..meMang seSuaI Lah sanGat mUka dia tu jaDi kaSyaH..seSuwaiiiiiiiiiiiiii...Lisa sUrIhanI jaDi aYu..SeSUwai LaH ngan faRid kaMiL tU..taPi kaN naNtI ada paRt sI aYu nIh bUat pLastIc sUrgErI aND meMang toTaLLy dIA ubaH aBih mUka dIA..dIoraNg nak gaNti nGAn saPe Lak ek?? taK pe Lah tUngGu jerr..Tak saNgka SeoraNg  bUdaK seTan LeH jadi gReaT LoveR kaN?? SeBab terPeNGaruH cIter Nih Laa aKU beraNgan naK LeTak naMa aNAk aKU naNti "aThIrah"...giLer TerPenGaRuh..Muahahaha..

Pix sumber : roketkertas.com
~my seTan..~

Monday, April 19, 2010

FrOm My pOinT oF view..

ari nIh akU terPiKir naK waT enTrY nIh..aND enTrY nIh aKaN jaDi "sTicKy" saMpai aKu pUas Ati..Muahahahaha...PasaL aPa eNtry Nih?? sILer Baca..taPi aKU taK paKsa KoraNg baCa..UnTuk Cik F yaNg menYamaR jadi anon..sILer jaNGan buKak LaNgsUng bLoG aKU..meLainKan taK maLu Laaa...
LeLaki seLaLu meNGeLuh tenTanG haNtaRan Yang tIngGI saMpaIkaN saNGggUp menUduH paRenTs gelpRen dioRaNg sebAgaI naK juAL aNak..HEY!!!!
LeLakI sekaLian koraNg perNah deNgaT tak pePAtaH semAkin sUSah kiTa meMperoleHi seSuaTu seMaKin tinggi niLainYa unTuk KiTa hargai..So bUkaNnya paRenTs tu Nak menJuaL anak Dia taPi naK tUnJuk LaH beTapa berNiLai nYer AnaK diorAng (taPi paSnih meSti ada YaNg caKap..kaLAu caMtU siMpaN daLam fraMe!).. DiOraNg naK aNak dIorAng dihaRgaI aPabILa daH berKawen keLak..sedanGkan yaNg sUsaH naK daPat Pon senaNG-seNaNg keNa tiNggAL inIkaN pLaK yaNg seNang daPat..laGiPOn kaTa LaUTan aPi saNggUp diRenaNgi..sO naPe haRus merUnGut? keReta yaNg haRga puLuhaN ribu pOn saNggUp dIbeLi maLah sIap modiFieD jaDi turBo Lagi..inI Kan pLak aNak orANg..BuKaN berMaKna aKu kat sIni meNyoKonG LeTak haNtaRan tiNggi nIH..berPadaLah jugaK seBaBnYa nIh beNDa Baik buKannYa benDa JaHAt..TaPi cuBaLah bUkak maTa LuaS-LuaS..LuaSkaN pemIkIRaN aNda wahai LaKi-LaKi seKaLiaN..taNpA korAng seDaRi korAng bUkaNnya meNCaRi or "MEmbeLi" seoRaNg isTeri teTaPi seBaLiknYa seDaNg meNCari SeoRaNG HaMba daLam uMAh korANg..terKEjUt ke Aku caKap maCaM nih??
meH akU naK stORy..BuKaN seTaKat kePerLuan seKS KoraNg..taPi baJu koRang yaNg seLaMa nIh koRaNg LetAk baWaH baNtaL sUpaya Tak KedUt saPe yAng gOSoKkan BiLa daH kaWen? saPe YAng jaDi tuKaNg cUci baJu aND uNdeRgaRmenTs kOraNg nantI? sApe YaNg naK gaNtIkaN maMak naSi kaNdaR biLa korAng daH kaWen naNti? saPe YaNg toLonG cUcI caWan KoraNg yaNg duLu kOraNg maIn tiNggaL jeR aTas meja Tu? sApe YAng naK keMaSkaN abu aND puTuNg roKok KoraNg Tu?? sEoraNg pakcIk peRnaH baGiTaU kat aKu deKAt uMah dIA Lah keTua diA Lah raJa so SebIjIk piNggaN pon dIA taK LeH cuCi..Sumer Bini dIa yANg buAt..IsTEri ke Tu?? isTeri Ke HamBa??
aNd Yang paLiNg uTaMa yaNg aKan menGandUngKan daN meLahIrkAn zUriaT koraNg Tu..yaNg maNa inSyaaLLah bUkan seOraNg dUA..ItU beLom perKara "bonUS" yaNg seSeteNGah isTeri aKan daPat iaitu sepaK teraJanG daRi seORaNg LeLaKi yaNg beRgeLar sUaMi..iTuLah aNtaRA yaNg haRus dIhaDaPi oLeh seORaNg wanIta apaBiLa berGeLar isTeri..beLom LaGi naK meNanGanI kes "Life At 40" sindRom yaNg meMang aKan berLaKu pUnYa LaH uNtuk seORaNg LeLaki waLaupOn konoN dIa caKAp dIA cInTa baGai naK raK kat bInI dia tu..heBatkaN?? saTu aKaL mamPu meNgaWaL seMbiLan aKaL..seBab tu haNtaran maHaL..giPon koRaNg LeLaki seKaLiaN meStI naK pOmpUaN yAng Hebat uNtUk jaDi bIni kOrang kaN..sO sOmetHing yaNg berKuaLitI haRusLah maHaL haRgaNya..Hehehe..
Lebih mUDah untuk jaDi seOraNg peLacUr BerBandinG iSteri..kaNgkaNg je DepAn LaKi tu daPat dueT unTuk seKaLi seRvIs..dIa taK perLu gOsok baJu LaKi..taK perLu baNcUh sUsu aNak..taPi taK gaK..keKaDaNg harus piKir naPer DioraNg jaDi peLacUr?? seBab LaKi gaK..kaDaNg-kadaNG ada Laki..laKi yang sUruh meLacUr..sO caMner??
So..berbaLoikaH haNtaRan Tu kaLau naK dIbandingkan denGAn aPa YAng aKAn dihaDaPi seLepAs KaweN nanti??
SeRies..buKan aku soKong haNtaran mahaL and tIngGI-tinggI Nih..taPi akU jeLak wHen LeLaki taLk aBoUt haNtarAn maHaL..paStu sedaP je CaKpa ItU buKaN caRa iSLam..adaM duLu kaWen NgaN haWa free Jer..NaBI duLu kaWen taKde HAntARan Lah baGai..aKU naK taNya..koraNg cukuP seMbahyaNg 5x seHAri? tertunaIkaH suDah perkaRa yaNg waJib seBeLom yaNg sUnaT? taK paYah caKap baNyaK..muFtI daH isHtihaRkaN rokok iTu haRam kerAna meroSakkaN tUbUh baDaN kiTa..seBAb daLam isLam dah MeneGaSkaN seBaraNg beNDa yAng boLeh merOsakkaN tUbUh aDaLah HaraM..taPi koRaNg dOk perTaruH kan beNDa Tu maKrUh..kaLAu daH taU maKruH awaT bUAt perKara yAng sIA-sIa tu?? daRi beLi roKoK Tu..kUmpoL duet pOn koraNg daH Leh pegI miNaNg geLpreN idaman kOraNg tU taNpa baNyaK songeH!!
aKu yaKin waNiTa taK akAn kiSaH paSaL haNtaRan dIoraNG aNd haNya saNgguP terimA maS kaWen Jer SeKiraNya LeLaKi yaNg dIoraNG cIntAi tU maMpU haFaL 30juzUk aLquRaN deNgan LanCar..seBab zamaN naBi DuLu dioraNG haFaL aL-qUraN Tu..yeLah..kaTa naK iKut nabi sanGat kaN..saNggup?? ada BeRanI?? kaLau daH daSaR naK meNCaRuT je haRi-haRi maCaM ner NaK meNGhafaL?? sUrah yaSsin pOn taK LePas..
AKU bukaN naK menGhINa LeLakI yaNg ada Nih..seBab aKu pOn meMErLukaN LeLaki daLam hiDop aKu nIh..waLAupon buKaN seOraNg suAmi..aKu maSih meMErLukaN ayaH aKu..TaPi aKu meMAng daH jeLak..LeLaki haNya naMpaK keBuruKkan seorANg waNita..biLa diOraNg daH maRaH deNGAn pereMpuaN tu meRekA aKan terUs MeLuPakaN keBaiKKan pereMpuan Tu seCaRa TotaL..dIorang taK pIkIr pOn waKtu suKa pompUan Tu dIpuJa taPi biLa daH beNCi aJak kaWan reRamaI keJi peremPuan Tu..aDiL ke UnTuk SeorAng waniTa?? SedaNgkaN seLama Dia seDaNg  diLupaKan oLeh LeLaKi terSebUt dia haNya berDiaM dIri taK kaTa sepataH haGhAm poN perKAra yaNg boLeh menGaIbkaN LeLaKi Tu..
WaHai LeLaki sewaKtu kOraNg naK piLih waNita terSebUt jaDi maTa Air koRaNg keNapa ruPa yaNg korang jaDikaN taRuhaN?? tiPuLah kaLau koRaNg tak LeTaKkan Rupa aT firsT place..KeNapa naK piliH yaNg caNteK jer..kaLau hItaM nIh taK mO..aku herAn Lah sanGat..PastU naK darA beLaKa..YaNg kOraNg gI teBuK bOhsIa Tu saPe LaK naK aMik beKas KoraNg tU?
KoraNg meSTi caKap saLaH poMpuaN tU baGi saPe SurUh..biHtu yaNg koRaNg gi jOLok peHal??paTuTnya koRaNg memImpIn taPi tUmpaNg seKaKi..iTu Ke KhaLifaH?
tU baYi yaNg terbuaNg saPe Yang yaNg aCt aS donor kaLau tak LelaKi?? taKkaN pompUaN tu buaT speRma Sendiri koT..bertaNggUngJawaB LaH saNGat..BiLa daH paKAi poMpUan Tu paStu nGaNdung bIarkaN pOmpUaN tU terkaPai-kaPai seSoraNg seDangkaN koRaNg terSengeH maCaM kerang bUSuk ataS peLamin deNgan pOmPuaN yaNg konoNnYa "vIrgIn"..
sori kaLau akU meLaLut meMaCaM..taPi iTu Lah YaNg ada daLam piKiRaN aku..aKu bukaNnYa meNGhaRap LaKi yang kaYa PoN..aKu poN bUkaNnyA terLaLu seNang saMpaI naK Laki pOn yaNg seNAng beLaka..aPa yaNg aku harap??
ini haRapaN akU..aKu naK LakI yang beriLmU..seBab pe?? aS whAt i toLd befOre..LaKi tU yaNg aKan jaDi ketUA..sO haRus Lah LaGi beriLmU daRi aKu..seBab akU takuT akU taK maMpu menJadI isTerI yaNg baiK kaLaU aKu seLaLu memAndaNg renDah LaKI aku..inI bUkaN paSaL dueT oK..
paStU aKu haRaP ada keTe..BukaN aKu miNta BMW pOn..perSona pOn Ok..tu proTon saga BLM tU pOn oK..seBab seNaNg naK mOve..aNd seRieS aKu taKut naIk mOto..taPi kaLau taK maMpU taKperrr...aKu pOn aDa keTe Laaa..waLauPon kaNcIL..Tu LaH yaNg aKu kUDa seLama nih..ruMah pOn aDa waLauPun BuKan uMah senDiri TaPi LeNgkaP Lah Untuk berTeduH..So..baKaL LaKi aKu tU (kaLAu aDa Laaa..) HaNya perLu seDiaKan dUet haNtaRan Jer..tu pon naPe yAng peNing paLer SaNGat?? kaLau aKu naK kaWen GraNd pOn taKkaN Lah aKu niH bodOh saNgat naK keRah paLer mY fuTure huBbY..saH-saH Lah guNa dueT senDiri..TaPi aKu taK seBaNgaNg iTu uNtuK bUaNg duet aKu ke aRah beNda yaNg meMbaZir..
paStu imPiaN akU naK peGi saBah nGAn LakI aku sebAb aKu tIngin naK tengok PuLau-pULaU kaT sItU..pLus..aKu taK penAh neK fLigHt..sUmpaH taK tIpu..aKu taK penah neK pon..aKu buKan hiPokRiT..aku Lukis LemBu PoN faCe To faCe Per..Hehehe...taPi kaLau taK daPat Pon taKper..akU taK kIsaH Laaa..iTu Kan haNya iMpian..taK seMua imPiaN dapaT terTunai kaN??
naPer aKu bagiTAu kaT siNi??
seBab aKu naK menCeLikkaN mata yAng bUta daN paNjangkaN piKiraN yang sIngKaT..taPi aKu taKut terLamBat..seBab oNcE ianYa teLah ceLik daN paNjang..haTi aKu puLak yaNG teLah bUta..sO maafKan aKu!!

**inI haK akU daN pendaPat aku seBagaI seoRanG waNita!

Usah dambakan isteri sehebat Khadijah
Jika diri tidak semulia Rasulullah

Tidak perlu isteri secantik Balqis
Andai diri tidak sehebat Sulaiman

Usah mengharapkan suami setampan Yusuf
Jika kasih tidak setulus Zulaikha

Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim
Jika diri tidak sekuat Hajar dan Sarah

Usah bermimpi mendapat lelaki seperti Ali
Jika diri tidak sehebat Fatimah

Friday, April 16, 2010

aKu taK kaTa...LemBu yAng kaTa!

Haaaa...durIng kuRsUs teAm buILding Tu jUgaK leCtuReR tU aDa maCam sUruH waT akTivIti uNtUk naK kiTa keNaLi dIri kiTa Laaa...So dia SuRuH kitoRang LukIs koTak BeSar paStu siler LukIS LemBu..erk?? aKu nIh buKannYa pAndaI meLukiS saNgat..aKu taK Tau Lah naPer...dULu aKU keCik2 aKu paNdaI Lah gaK meLukIS taPi meManG taK penAh daPat A pOn..kaLau daLam reKod Book SuMer sTraiGhT A's..TaPi maI kaT PEnDIDiKAN seNi dIa jaDi B..kiRa Ok LaH dIa naK baGi B..taPi keKadaNg daPat C..Muahahahahaha...
OiT...OraNg suRuh LukIs LemBu Laaa...YaNG meLaLut peSaL??
oOpss..SorI...Ok..Ok..aKu LukIS..aNd taFsIraN diA giNi..

a) kaLau kepaLa LemBu meNhaDaP ke KirI - OraNg tU seOraNg yaNg ikUt paLer seNDiri Jerr..kaLAu dIA dah waT kepUtusaN kaLau riBuT taUfaN tsUnaMi pOn dIa taKkaN beruBah...

b) kaLau kePaLa LembU menGhaDaP ke KaNan - OraNg  nIh maSih LaGi boLeh BertOLeraNsI..maSih bOLeh meNDenGar penDaPaT oraNg LaIn...

c) LeMbu Tu FacE tO faCe nGan kIta - seOraNg yaNg jUjur..berTerUs TerAng..

d) mOnTot LemBu - SaPer Yang LukIs maCam NIh..dIa aDaLah sEoRang YaNg GILA..muaHAhahaha...BuKaN Lah giLer CaMNEr..taPi caM tun dR. MaHathIr tU..DiA Punya pemIkIraN Tu tahap besT PuNya..hehehehe...

paStu Dia CaKAp kaLAu kIta aDa TaMbaH aKseSori KaT LemBu tU maKsUDnYa kiTa kaLAu waT keJe seHabIS baIk..Kita NaK haSiL yaNg baIk...

So maRi LihaT LemBu aku..NiH meMang haSiL maLam Tu yaNg akU LukIs...
jeNg..jeNG..Jeng...


Erk?? SILa aBaikAn LuKisaN iTu..YaNg peNtIng isI nYerrr...(niH LemBu ke VaVi?)
Haaaa...SO aku AdaLah seorAng yaNg jUjuR yer meMurID..BuKan aku yaNg kaTa..LeMbu nIh yaNg kaTa..Muahahahahaha....

~SiLer PeRcaYa!~

Thursday, April 15, 2010

KrIspY KreMe..

Haaaa...maSa KursUs Tu yaNg teNGah Dok WaT meNataNg raCinG pakaI kaKi Tu..kaN kaT berjaYa tiMes SqUaRe..seMpaT Lah akU menYinggAH kaT KRISPY KREME..keDaI donUt yaNg gLeMer kaT aMerIka sInUn..YaNg maCam aLA-aLa duNkIn dOnaT Tu...bRaNd Nih PoN kiRa feMes GaK Lerrr...aKu pOn tIngin NaK maKan..TaPi taK keSaMpaiaN seBab aKu taK penAh menJejakkaN kaKi LagI ke tImeS sqUaRe Tu..sO arI tU akU berKeseMpaTan..sO aKu menYinGgah Lerrr...aKU beLI dUa...new yOrK cHeeSecaKe (aKu kaN cHeziE maNiac..) nGaN cHocOLate ICe CreaM fiLliNg..haRganYa pOn aGaK maHaL..haMpIr 3rInggIt sebIjIk..
PeRaSaaN aKu aPabILa meMaKaN dOnaT Nih??
GULP!!!

 
SaNgat maNis..TaK maMpu maK naK maKan deK nOn..
aDeiH..meManG taK keNa denGAn TeKak Ai ini..meMaNg maNis GiLerr...aDOih..aKU cuMa maKan taK saMpai seTenGah Je UnTuk eaCh PieCe..kaK nIk Pon maKan seLebihnya PoN taK maMpU naK ngaBiHkan..AdeiH..
kaLau meNGikUt rankIng aKu baGi raNkIng sePertI di baWah...

1) BiG aPPLe
2) DaTin raSminaH DonUt
3) DuNkiN dOnaT
4) DoNat maKcik LimAh
5) DonaT maKcik senAh
6) DonaT maKcIk JeNab
v
v
v
v
100) KrIsPy KreMe....

Haaaaa...itu Lah raNkIng yaNg saYer BEriKAn yaNg maNa meNunjUkkaN akU taK maMpU terIma dOnaT ini BraND..tengok donaT yaNg Lain (seLain Yang aKU beLi) Pon dIa pUnYa gULa saMpai berkeraK-kerak..Uish...Tak maMpU Laaaa...maAfLah krIspy kreMe naMpaKnYa saYeR taK Leh WaT peLabuRaN unTuk kOmpeni AwaK..


~haDaPi deNGan seNyUman...~

BuiLd teaM Laa saNgat.....

aKu gi KurSus nGan kaK nik..TeAm buILdIng seLamA Tiga haRi..meManG peNat giLerrrrr...seBab nyEr maSa haRi keDUa tu diOraNG wat mAcAm gaMe yaNg aLa-aLA aMaZing raCe Tu daRI uPm ke BuKiT biNtaNG..theN kiTOraNg keNa gI aMik cOp aNd taNdaTanGAn tUan puNya keDaI meNgiKuT tuGaSaN kiToraNg..kiToraNg keNa peGi tIga TEmpaT..berJaYA tiMes SquAre..Lot 10 aNd PaViLLioN..aDeiH.. meMang GiLer Laaa...cUba baYangKAn daRi saTu maLL ke SaTu maLL tU akU beJaLan kaKi?? daH LaH keNa peGi seNDiri naiK puBLic TraNspORt baLik Pon seNDiri..firSt time AKu neK baS niH kaT sini..cUba baYangkan aKU berJaLAn taNpa henTi daRi PuKuL 9am HinGgA 3pM..daH Lah waKtU tu aKU tenGah cIriT bIriT yaNg menGGiLa PuNya..sO naK maKAn pOn taK beraNi..saTu haRi Tu akU taK maKAn..TaPi taK kurUih GaK akU neNgOk..Hehehe...berBekaLkaN peNGaLamaN aKu seBagaI paKaR sHoPping anD berJaLan Ini..aKu taK raSa kePenAtan saNgat..Cuma BiLa daH baLik biLik baRu aKu raSa kepeNataN yaNg aMat saNGat..kaKi aKu nIh meMang gILer saKit..mOnTot aKu nIh poN saKit gaK saMpai sKarang Nih..buT thankS tO mY paIr Of LiLy..kaLau aKu paKai kaSut Len maU kaKi aKu niH daH meLecEt..taPi paKai kaSut nIh maSih aDa gaK PedIhnYa taPi taKde Luka MeLeCet..aLhaMduLiLLah..
 
 SeSi meNGejaR baS...

  baS YaNg dIKeJar...
  
 See..BuKtI akU neK baS..muahahahaha...

 paStu eSokNyer Ada Keje By GROuP..KiTOraNg keNa waT meNara aND jaMbaTan usIng SpAghEti..Dua-dUa gaMe Tu grOuP aKu meNAng..saMpaI groUp kiToraNg diGeLar "RaJa SpAGheTi"...
seBabnYerrr...haRus Lah meNAng..kaLAu taK maLu seBab kiToraNg daH Lah daPat LaSt pLace duRiNg raCE kaT buKiT bIntaNg seMaLam..hehehe..

  See..our meNaRa sPagHeti..

pasTu yaNg besT seMasa kuRsUs tu aKu nGan Kak nIk meManJang tuRun LamBat unTuK maKAn aND kiTOraNg seLaLu daPat maKan LebIH-LeBih Jerrr...mAcaM maSa bReKfaSt aRi LaST..tUrun-tuRuN teTenGoK tInGgaL bebeTUL teLur gOreNG dUa bIjI ngaN naSI goRenG bebetUL cUkuP unTuk dUa OraNg taKLeh TaMbah..Ceh..taPi maSa aRi lasT Tu akU nGaN kaK NIk baLas deNDaM..aBih je KeLas terUs kiToRaNG peGi kaT kaFe terus Line Up unTuk meNjaDi yaNg paLing aWaL untuK aMik LuncH..Muahahahahaa...
meMang kitOraNg cOver UntUk tiGa haRi PuNya maKan..Hehehehe...

 kak Nik WiTh OuR LunCh..

baGi aKu cOurSe Nih not baD..paStu aDa seSi waT LuaHAn perAsaAn aPa yaNg kiTa taK puas aTi nGan kiTorAng pUnya oraNizaTion..Hehehe..taPi aPa gUnaNnya paTuTnYa saTu orgAnisAsi yaNg keNA enTer baRu haSraT terCaPai...
paStu YaNg beSt dIa nyer biLik iNgaT kaN maCam hOsteL..taPi maCam HoteL oK..Cuma BiLik aIr Lah KureNG skIt..TaPi maSih LaGi Leh get ALonG..
baLik UmaH Tu daTo' aND daTin TePOn..meMbeBeL..aDeiH...taK pe Laaa..aKu ok..i aM fine..taPi diOranG dOk riSaU baGai..naPe Lah oraNg taK naK caYer biLa akU caKap aKu Ok..wHen me SaId i'm Ok..me ReaLLy meaN it...So siLer Lah perCaya..
noW..aKU naK waT preParaTioN unTuk peRgi ke BentOng, PahaNg Lak eSok..aKu naK gI junGLe TraCkiNg..Waaaaa...TaK saBAr Nih...
boLeH jumpA bUnIan TaK??


~I LaUgHeD TiLL i CriEd!~

Monday, April 12, 2010

NIL

 Date : 10 April 2010 (Saturday)

Benarkah itu cinta
Cinta yang ku cari
Jika benarlah ia ku bersyukur
Saat ku bersamamu
Sungguh ku hargai
Kau penawar segala buat ku
Sungguh ku tak menyangka
Ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu
Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataanya
Ku tabahkan hati ini
Ku mohon padaMu
Berikan ku kekuatan mengharunginya
Ini semua terjadi takdir yang menentukan
Ku kuatkan semangat
Untuk meneruskan
Sungguh ku tak menyangka ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu
Aku redha apa yang berlaku
Berikan ku petunjuk
Agar ku sejahtera
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya
Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya
Ku tak bisa

By JACLYN VICTOR

VaiO hUnTinG...

paRenTs aku teRmaSuk tetIng daTang sIni..SaJer Jerr naK meLawaT aNak dIa yaNG bagaI puteRi "kaYaNgan" Nih..pLus aT the saMe Time tetIng naK caRik LaptOp..seBenaRnya dioraNG daH caKap LaMa daH naK daTAng taPi tetIba JPA aNtar sUraT cinta kaT aKu sUruH aMik eXaM aRi saBtU..wHoLe daY Lak tU..sO taK Leh Lah naK peGi meMaNa..aKu suRuh DeMa dOk UmaH jer Laaa..TunggU akU baLik..LaGipon aRi jUMaaT tU akU daH penuhkAn suMer iSi daLam peTi aIS aGaR taKde YaNG kebULuraN..hehehe
my exaM??!!
Ok Jerr...taPi tU Lah eSei in maLay aKu maCam RisaU jerr..seBab boLeh diKataKan aKu pOn taK paHam pe YaNG aKU tuLis..MuaHahahahaha...aLmaKLumLah Bm "CaNgKuL"..Huhuhu...
paStU aDaLah tRgeDI yaNg berLAkU yaNg meMBuaTkan aKu jaDi Redha NgaN aPA yaNg berLaKu..anD aKu raSa daN aKU yakIn..aKu BOLEH!!
aPa Tu?? TaKper Lahhh..aKu sImpaN je DaLAm haTi...*SIGH
Ok..PaS daH aMik eXam..Haaaa...Nih LaGi saTu TraGedI buAh ePaL..aKu berJaLan haMpiR keSeLuRuhaN temPat PaRkIng keTe kaT maRdI Tu..Muahahaahahahha...SeBAb pe?? SaJe JErr Nak jeJaLan aMik aNGin..ChoI!!
SeBenarNya aKU Lupa akU paRk sI cOmeL akU tU kaT maNA...Muahahahaha...aDeih..aKu poN tak TAu pe YaNG aKU pIkIr SaMpaI aKu taK taU kaT maNA aKu paRk keTE..Hehehe..MAsa tU meMang DaH peNat nIh..aKu naK jeR tuNggU suMer KeTe KuaR..aND deCide..keTe yaNg terKonTang-kanTenG seSekOr Tu haRus Lah keTe AKu..Hehehe..taPi taK perLu saMpaI beGiTu keRaNa aKhiRnYa aKu juMPa "beeTLes" Ku itU..Hehehe..HAIPP!!! JaNGan geLak!!
daH baLik aKu riLek..maLam tetInG aJak maKan saTay kaJang..Dia Kata dIa TiNgin..sO diNer mALam iTu iaLah saTay kaJang SaMuri..
eSokNyer..pePagi daLam pUkuL 10am kiToraNg daH kuAr ke kL..heAdeD tO LoWyatT pLaZa..aDeIh...daH Lama Aku TaK daTang SiNi..aKU peNAh daTAng seKaLi Je KAt sIni NgaN aZahaR nGAn eNi..tu Pon taHun biLa akU pOn taK iNgaT..hEhehe...So haRuS Lah aKu iNGat LupA kaT maNA pLaza Tu Kan..taPi akU taU Lah kaT aREa sUngaI waNG..biLa dah jUmpa (deNgaN baNtuAn azaHAr! aKu caLL dia..) aKu TaK taU naK paRk kaT nerr..aKu maIn maSuk je kaT aMoDa Pe TAh naMa dIa..meMang unTuk parK keTer Laaaa...taPi maK aiiii...dIA nYer TeMpaT paRking meMang meNgerIkaN..meMang mengUjI keMAhiraN peMandUaN aku YaNG hebAt nIh Laaa..aDEih...
paStu kiToRaNg terUs gI caRi sOnY ceNtre kaT daLaM LowYat tU seBAb daLam paLer TetIng daH terMaKtUb naK vaIo gAk...So bILa daH jUmPa temPat yaNg ditujU..aKu raSa nak AmaRaH nih..aDa Ker Dia NaK AmiK YaNg waRna PiNk Tu?? aDoi...aPa ker GiLerr BurUk..meMang BuruK..seBAb nGan keyboArd pOn IkUt PiNk..sHocKinG PiNk HoCcaY!!
aDeih...daTin pon Bising..seBeNarnya aDa LagI saTu yaNG pinK gaK..Haaa..YaNg tU sMart saNGat..seBaB piNk dIA soFt saNGat aND keYbOard Dia pOn waRna PuTih..meMAng sMaRt Lahh..TaPi haRga dIA meLebIhi daRi peRunTuKKan Yang dIberIkaN oLeH pIhaK daTo'..Muahahahahaha..paDan MuKa tetIng...

 GiLer BuruK kaN?? So taKde Taste!!

 Pix NiH teTiNg yaNg reQueSt dIa sUrUh LeTAk daLAm bLog..

beRteKAk..beRpeRanG..beRcaKAu..Like aLwaYs..aKhIrnyer TeTing meNgaLah aMik waRna PuTih Tu..Ok WhaT...MaCaM maCbooK aPa...naK beLI maC taK beRapa naK maMpU..daPAt yaNg maCam mAc PoN bOLeh Laaaa...(eH..mAcaM aKU Lak Yang beLi??)

TeNGah dIoraNG setUp2 Tu aKu saJer teTenGok gaDjeT-gaDjeT yang aDa kaT sItU..aDa PSP MoBiLer Tu..aLah..YanG beBuDaK zaMAn seKaraNg tU baWaK kaLau peGi meMana tU (aKu nih daH tUa SaNgat Ker??)..aKu taNya reGe.. PERGHHH!! CeCah 1k jUgak rupA nYer Rege Tu...iNgaT kaN taKaT 400-500 jeR..HuIShh...taK mo aKu buang DuEt uNtUk meNda ALah tu..kaLAu aKu baNyak dueT Laaa..beK aKU beLi PSP yang LeH meN kaT tiBi Tu..LaGi baGuih...
paStu Aku aDa teRnaMpak MP3 pLayEr..sOnY waLKmaN..aKu trY teSt..PerGhhh..BuNyI dIA meManG beSt gILerr...raSa maCam LaGu tU sebEnaRnYa dImaInKan dI daLam oTaK (bak KaTA daTin..) akU taNya reGe beRapa...
unTuk 2G = RM159...Waaaa..aKu raSa aFfordaBLe..siaP aDa reCorDer..aT tHe sAme TiMe akU meMAng seDaNg meNCari Mp3 pLaYer seBab aKu Nyer yAng duLu daH roSaK..taPi akU baJet rm100 jeR..aLamaK??!! caMner NIh..aPa LagI..harus aKu waT muKa weLfaRe Kat daTin..(DaTin maNyak dUet..daTo' taKde DuEt..seBab daTo' BaGi dUEt dIA suMer kAT daTin..jaNGan saLAh paHam..daTo' BukaN taKut BiNi Yerr..TaPi bIni yAng taK taKut nGan daTo'...Wakakakaka!)
haaa..aDa 4 kaLer UnTuk diPiLih.. oRen..MeraH..HiTam..pinK..aKu piLih PinK..seBAb cUte saNGAt..tetIng amaRah..Dia kaTa dIA naK beLi LappY pInK akU tak baGi..Wehehehehe...daH meMang betUL vaiO tU bUruK kaLAu waRna PinK..naK waT caMnO?? BuKan saLah aKAk..
So daH baYAr Pe SUmer..kItOraNg baLik terUs PeGi uMah paKciK aku..LuNCh KaT saNa..theN LePaK KEjaP terUs baLik..seBabNyer kiToRaNg suMer terMasUk PaKCik Ngan MaKCik aKu maLAmnYer dInnEr KAt vILLage View kaT baNgI..uNtuk meRasaI keHaNGataN tOmyam Di sItu..baK kaTa paKcIk aKu..DioraNG LetAk raCun daLam Tu...CEH!!

~tIme...............~

Friday, April 9, 2010

kL di TeNgaHaRi JumaaT...

GiLerrr..meMang keJe gILerr..
JumAat kaN meMang reHat LamA daRi puKUL 12.15 hingGa 2.45petang...So kaK nIk aJak Aku peGi kL untuk jumPa KawaN dia Kat aRea WisMa tun SaMbaThan tu naK amIk buKu seBab dia nak ExaM GO..meMuLa aKu maCam KonPideN bLeh saMpai cePat sebab aKu meMang seLaLu saNgat naMpak wISma tu biLa jeJaLan kaT kL..sO fIne..kiTOraNg meMULa LaLu hiwaY meX tU paStu bILa daH maSuk baNdaR kL Tu kiToRaNg daH mULa peNIng..aDeih..seLaLu aKU naMpak jer buILding tU taPI kaLI nih dia meNYoRokkaN dIrI Lak..Nih meMang jaLan-jaLan caRi paSaL naManYa..daH Lah aKU nIh keLapaRaN..aKhIrnYa kItOraNg berjaYa beRjumPa deNGan aPa yAng kItoRaNg caRi on 2pm..WHAT???
aDEih....
baRu beRaNgan kaLAu aWaL Leh jeJaLAn sUngAi waNg..TaPi NIh naK maKAn pOn taK seMpaT..paStu Lak aKU raSa maCam gaStrIk Ku Dah keMBaLi menErJah Laaa...aDeih...
maSa Kak Nik tenGah TuNgGU kaWaN dia aKu ada naMpak keDaI akU peGi Lah caRi maKan jaP..aDeiH...sUnggUh taK menYeLeraKan waLaPun LaUk di situ aGak MenYELeraKan..aKu juSt beLi doNat tiGa bIji seBab aKu tengOk maCam baRu Jerr...sO LuncH aKU fOr tOdaY iaLah donaT seBaNyak 3BiJi..
Haaaa...BanYak kaN??
aDuSh..aKu haRap sAnGaT gaStrIk aKu taK keMbaLi menYeraNg..maTi aKU...maU keNa beBeL..seMaLam caLL daTo' sAMbil mULut menGunYah..dIA taNya maKan pe? aKU cakaP rOti..Tu PoN daH keNA beBeL..Hehehe..TaPi heRan aKu maKAn sKIt Pon baDaN aku taKde peRubahaN pOn..Hehehe...aND jaNgan saLAh faHAm kaTa aKU diEt..buKan dIet..TaPi bIasaLAh dOk uMaH seSoraNG nIh..taKde KaWan..So aKu taK raSa naK maKAn pOn sanGaT..SeBAb tU aIni daTang uMah akU caKAp daPor aKU berSih giLer..Welll..hehehehe
PastU Lak...minggu nIh aND mInggU dePaN aKU aKAn meNghaDaPi MiNggU yaNg sUnggUh "peNuh"...KuRsUs 3harI (SiaP aDa qIAmuLaiL!) theN keJe sEhaRi..PasTu aKU Gi paHanG LaK..Hmmmm...
TaKpeLah..BaGus JugaK meMBizikaN diRi nih..aT LeasT aKu taK piKir TeNtaNg beNDa Yang taK PAtUt..kaN?? Kan?? kaN??...
HAH!!!
WiSH me LuCk..Luck..LuCk anD LuCKs...
aKu haRaP saNgaT.......................................................................


~bLess Me..~

bLog..bLoggIng..bLoGger...

seMaLam aKu tengok aWaN daNia..KaLi nIh cIter diA paSaL aDa FA kaT sitU yaNg aDa BLog aNd daH jaDikaN bLog dIa temPat uNtuk MenGheNtaM temPaT keJe diA tU..kaT siTu dia kUTuK Lah SuMer ORaNg yaNg dIA taK suKa..sIAp meNTioN naMa peNUh LaGi..paStu dIa nYer ToP maNAGeMEnT daPat taU..aND taK pUaS haTi terUs peCaT FA nIh seBab atas aLasan meMburuKkan naMa fLiGhT oRg. teRseBut..
PeNDaPAt aKU??
SiaN kaT FA tu..baGi aKu taK saLah naK jaDikaN bLog Nih aS temPaT unTuk nak meLuaHkaN peraSaAn..taPi tU LaH..tak perLu LaH saMpaI naK LeTak naMa PenUH perSon YaNg dIMaksUDkaN tU..yeLaH kaRaNg meMaLukaN oraNG tU..aKu pOn ada JuGaK meLEtaKkan keMAraHan aKu kaT bLog nIh..taPi taKde Lah menTiOn seSaPer..kaLAu aDa yaNg teRasa tu siLer BukTiKan aKu seDaNg beRcaKap tenTaNg oRaNg yaNg teRAsa tU..seBaBnyer Aku TaK de poN tuLis "Cik SaFurA yaNg kOnTrOL eNSem!"..
Haaaa...
taKDe POn kaN...taPi taK taU LaH kaLau naK jaDi kaN isU saMpai kaN haL peLanggaRaN yaNg taK meLIbaTkan keCeDeRaan fIziKAL maLah tiAda BodY cOntaCt poN boLeh DijadikAn iSu..sO..akU no KomeN (Wah...mAcaM aRtis Lak aI...)
WaTEver It iS..aPa pOn daLam PAler aKU iaLah..oraNg nIh sUSaH naK terIma kaLAu kiTA frAnkLy sPeaK denGAn tULus daN muLus aPA peNdaPat kiTa tenTang diOraNg..dIoraNg LebIh suKa kaLAu kITa be hiPoCrIt..beRpuRa-pUra baik nGan dIoraNG..taPi beLakaNg kiTa meNGata dIoraNg baGai naK raK (Dari sItU Lah juGa seTan muLa meLoMpaT!)...
Haaaaa...iTu Lah peMerhaTiaN aku SePAnjaNg sUku aBAd aKU hiDup kaT duNia NIh...
CaKaP jer KuaR kaT muLut..TuLis Kat PofaIL.."i DonT LikE hIpoCriterS"...TaPi biLa kiTa jUjuR berTerUs teRAng..terUs JadiKan kIta MUSuh..Hmmm..Cam ner Tu??
WaTeVer It Is..aKu taK taU Lah aKu niH ada MeNGata seSaPer Ker..Or aDa seSiaPa yaNg terAsa..aKu meNyUSun sePuLuh JaRi taNgan + SePuLuh jaRi kaKi + saTu HidUng + Dua maTa + saTu MuLut +seLuRuh baDaN daRi huJung kaKi ke HujuNg raMbUt mInTa aMpOn daN maAf Noooo pada haMpiR 3000 vIsiTors BLog nih..saYer MinTa maAf Yer..saYeR pOn maNusIA bIasA seNtiAsa meLakUkaN keSiLapaN..kaLAu saYe NabI saH-saH saYa nIh aDa mUkjiZaT aND taKkaN wat doSa...SO maAfKan Kami..MaAfkaN kaMi..maAFkaN KaMi..maAfKaN kaMi..MaaFkan KamI..DEY!! BERAPA BANYAK MAAF DAAAAA??!!!


~haNya meNgenAi haTi inI daN peDomaN dIri iNi..~

Thursday, April 8, 2010

KisaH CinTa...

Women     :  I LOVE YOU....

Men          :  I LOVE YOU TOO....

Women     :  PLEASE DON'T LEAVE ME.....

Men          :  ...................................................


 Men peRgI unTuk meNcaRi keSeMpuRnaAn seDaNgkaN tanPa dIA keTaHui keTIdaKsemPurNaan Men aDaLAh keBahaGiaAn UnTuk WomeN........................

~SeMeraH cInTa sTiLetto..~

PenJeJaLahan Di JUSCO...

arI SeLasa aRi Tu kaT jUscO cHeRas SeLatan ada waT JCaRd MeMber DaY..kaK dIk aJAk..meMuLa aku maLas NAk perGi seBab aKu Posa...paStu LaK naNtI meSTi baLik maLam aNd aKu taKde Kawan KaNg naK baLik..seKaLi eNi caKap dIa naK peGi..kaLau caMtU aKU oN je LAh..seBab nanTi aDa kaWaN naK baLik sIni..sO jaNjI nGaN kaK dIk naK aMik dIa..aFteR oPis aKU baLIk uMah dULu seBab keNa tuTup tiNgkaP umaH pe Sumer seBab taKut UjAn..uMah aKu tU aTas kaYangaN karang biLa aNgIn kuAt aBih sUmer...paStu baRu kiTorANg geRak..daH aMik kaK dIk aND khaYra terUS geRak gi JusCo..tHeN aKU, eNi ngan kaK dIk weNt seParaTe waYs..KhaYra Op coZ ikUt kaK diK..
teMpaT firSt aKu tUju iaLAh teMpaT bRa..seBAb akU naK beLi bRa SatU..hehehe...paStu jeJaLan..denGan oRaNg ramaInyer Pe SUmer..paStu jeJaLan..paStU naMpaK kaK dIk..dIa Dok koMpLen SusaH naK baWaK khaYra nIH (daLam paDa SusaH Tu LeH pLak dIa caPAi 2-3heLai baJu!) PasTu aKu pOn caKAp taKpeLah meH aKu jaGA dULU seMenTara TunggU aBAng Nuwa (HubbY kaK dIk) saMpai..TaPi PeRgHhhh...taU jeLah buDaK keCik Nih..OraNg naK sHoPpIng dIa poN sIbUk gaK naK menYoPpIng..
AdeIh..maTa aKU meMang haRus ALeRt..kaLAu tak maU jaPgi deNGar aNnOunCeMenT aNak OraNg iLang..hehehe...SiLer LihaT peRangaI "RaTu keCIk" Nih..

 SaYer Nak PeGi PiLih aPa YaNg saYer NaK..MuMmY jaNgan KaCo! 



Errmmmm..Nih maCam OK gaK..nIh..


Eh..WaRna nIh PoN ok jugAk..


Haaa...YaNg nIH mUmMy..caRi saIz jaP..



MUMMY..khaYra teNSen!! saTu Pon taKde SaIz unTuk kHayRa!!!

MeMaNg Lah TaKde...TeMpaT yaNg kaMu peGi tU uNtUk oRaNg beSar KhaYra Oiiiii...
aDOiii...peNat mUmMy LayAn KaMu kHayra...yaNg keLakaR tu..beG taNgan pOn dIA beLek..Hehehe..YaNg paLinG beST peRaNGai "aUta" dIa...BiLa ada jer SA yaNG teGur dIa..Dia MuLa waT-waT naK naNgis..taPi aIrmaTa HaGhammm TaKde..seBabnYer.. bILa akU pUjUk daNdaN oK..naK peGi teMpaT LaIn pULak..HAMPEH!!
paStu oN thaT daY aKu tengOk jeR puKUL 7.30 aKu terUS miNum aIr kOsOng...paStu keMBaLi meNerUskaN vIsi daN miSi..teTengOk daH puKuL 10.30 maLam..aDeiH..aKU taNya EnI LaPAr ke Tak..eNi kaTa taK..kaK dIk aJaK maKan..aKu kaTa taK mO seBAb taKut baLik uMah LambAt..kaK dIk maRah..aKu caKAp Lah naK maKAn kaT umaH..dIa KaTA..peRCaYaLah saNGat..Heeheheheh...
saMpai uMah jErr...aKU maNDi...tenGok desPeraTE hOuseWiveS saMpaI aBih..terUs tiDor...
MAKAN??!!!
TidOr iTu LeBih peNting..Muahahahahaha...


~TeTAp aDa waLAuPon TiadA!~

Wednesday, April 7, 2010

TaYar Ku di saBoTaJ..(DoLu-DoLu!)

JusT saMbUngaN unTuK semALam..waKtu aKu tULis PosT tU aKu terPiKir yaNg aKU peNah meNghaDaPi saTu keJaDian..TeNtang taYar JuGaK..taPi dah Lama DaH beNDa nIh..leBih KuRaNg maCam Nih ciTernYer...waKtu Tu aKU taK keJe kaT sIni LaGi..aKU stILL kaT peNang..aKu teLah diHanTar KursUs keUSaHAwaNan kaT meNara PSC tu..deKAt beLah pULau..daH saMPai tU akU terUs paRkIng kaT paRking muLtiLeveL dIA Tu..Ok..aKu daH picK saTu teMpaT..theN bILa daH aBih KursUs Tu daLam PukuL 1 Tu..aKu terUs peGi kaT keTe..teRus maSuk keTe..teRus KuncI keTe..aKu meMAng fobia SkiT..seLaLu aKU maSuk keTe teRus kUNci..seBab sKaRaNg NIh memAng baNyaK sCeNe yAng taK diiNginI kaT teMpaT-temPat paRkIng yaNg geLap-geLaP nIh..Haaa..PasTu aKu terUs sTArt eNjin TerUS aKu drIve naK KeLuaR daRi tempaT tU..TaPi aKU heRan..KeTe aKu aMAt beRat unTuk dI paNdu..seRies..meMang sUSaH gILer aKu naK puSinG sTerEnG tU..beRaT saNgat (TaKyaH Lah komer PikIr ada HAntU LaK yaNg menUmpaNg keTe aku NIh..)
PaSTu maSa naK kUar daRi pintU pagar KawaSan meNara Tu..paK guArd kaT siTu maCam gaVe sIgn cakAP sOmeThIng boUt mY tyRes...aKU pOn beRenti tePi jaLan tu..aKu tenGok-tenGOk taYar beLakAnG keTe akU tU dUA-Dua..ToTaLLy fLat..meMang haBis...AdUyaiiii...
maSa tU aKU taK paNik..taPi meMAng raSa NAk NaNgis Lah..meMaNg daH naNgIs Pon..(meMang aKU raTu aIrmaTa Ye MurId-mUrid!)
Aku apA LaGi terUs caLL daTo' lah..bIasaLah dato' kaN suPerheRo Ku (yer..aKu meMang haNYa aKan caRi bapak Ku iNi kaLAu akU daLam keSusaHan..seBab haNya daTo', daTin aNd tetIng yaNg aKAn ada uNtUk aKU seLamaNya!)..seBaB meManG aKU taK taU naK bUat aPa..kaLAu taKaT saTu taYar aKu maSih LeH maIntaIn..aKu LeH tuKaR taYar tu..taPi nIh dUa-duA tayar..maNa aKU naK caRi LaGi satU taYar..AdeIh..
aku DuDuk je kaT tePi jaLan Tu tunGgu daTo' daTAng seBabNya daTo' aDa KAt seBeRang aND aKu kaT puLau..op cOz aMik mAsa...memang aKu pOn dudUk je kaT boRder JaLAn Tu..seBAb taK mampU naK waT Apa..seKaLi daTang seBiJik keTe...dUa oRaNg maMAt Nih nGAn keTe..dIa TanYa taYar panCit ker?? eK eLEh..naK je aKU ketOk daHi dIa..taK naMpaK ke Tayar aKu tu yaNG daH meMaNG fLaT Tu..BuKaN saTu..DUA TAU!!!..taPi aKu haNya maMpU naK meNGaNggUk..paStu dia waT-waT aNggUk..waT-waT tenGok taYar keTe aKu tu..daN bersUara.."abAng naK tOLoNg..taPi aBaNg naK pi maKAn niH..jaPgi puKUL duA daH naK maSuk oPis baLik.."
Ek ELehhhhh....
aKu taK taU nak kata pe.."paStu dIa taNya..caLL Lah seSaPer..aYah ke..BoIpreN ker.."
Ceh..kaLau iTu aKu dah buat daH sejaK aWaL LaGi baNg oiii..boIpreN saYer kaT sHah aLam baNg oiiii...paStU aKU caKAp taKpeLah sayer daH caLL aYah SaYer TaDi..paStU dia caKAP..OkLah..aBang Gi maKan dUlu Ek..YoLaaaa...
PaStU teNGah tUngGu Tu aDa seBuaH keTe LaGi berEnTi..kaLi nIh Laki n pOmpUan..naMa dIa kaK rIna Ngan Jon..ruPanya diOrang seKaLi kUrsUs aKu taDi..sO diOraNg laH yaNg tOLoNg akU..sI jOn nih tuKaR taYar aKu..PaStu taYar LaGi saTu tu dia bawaK gI Pam..rUpaNya..aKU teLah diSabotaj..tayar Aku tU teLah diPancItkaN oLeh SaPe Aku taK taU..sAMpaI sekaRaNg aKu terPikIr naPe ada OraNg naK saBotaJ aKu..seDaNgkaN iTu first tIme akU peGi situ...taPi naSib beK LaH aLLaH maSih meLinDuNgI aKu..kaLau taK aKu taK taU LaH aPA nak kaTa..
taPi yaNg keLakaR iaLah maSa akU nGaN kaK rIna nIh teNgah tUngGu sI joHn baWaK taYar aKu ke steSen MinYak uNtUk paM aNgIn brOther Yang dUa oraNg tU daTaNg baLik..dIa beLikaN aKu aIr beB..Muahahahahaha...vaNiLLa cOke LaGi..sOrI Lah baNg..saYer taK mInUm cOke LaH..taPi aKU amIk gaK seBab oraNg daH beLikaN..akU baGi air Tu kaT Jon..hehehe...
Haaaa...keBetULan aRi Tu meMAng aKu pOsa..taPi meMandangkaN beNda nih daH jaDi..aKu taK jaDi posa seBab biLa sI jOn tU daH seTeLkaN keTe aKU daTo' BaRu saMpai..Ceh..
So kItOraNg teRUs gI maKan..seBab daTo' kaTa dIa penAt berkeJAr ke Mari..Ceh..maCam berLari..paDaHAL nek keTe..Hehehe...
Tu HaL yaNg berLaKu haMpIr Lima taHun dULu..aGAkNyer sApe LaH ek yang saBoTaj aKu nIh??


~SeMogA saYer senTiaSa diRaHmaTi..AMinnn!~

Tuesday, April 6, 2010

TaYar Ku...HuHu..

SemaLam punYa Lah beriYer aKu naK baLik aWaL dAri OpIs..seBabNyer aKu pOSa..LaGiPon oPIs nIh seJukNyer TaHAp gaBan BiLa aKu berPosa...maYbe SeBab tak maKAn sO kadaR meTaboLisme MenGuraNG..Waahhh..peLajaRan UntuK aRi Nih yeR mURid-mUrid..sO haRus MaKan..kaLAu taK caMno naK kURuiH..HuHuhu..
OK..daH sIAp keMas meJa..SiaP puNcH..aKu pon denGAn LeNggaNg mak MinaH nYer tUrUnn Lif..TuRun TaNgga...BeRjaLAn meNujU ke KeReTa Ku yaNg gaGAh MEnUnGgU iTu..taPi kaN..daRipada keJAuhaN..aKu meLihaT taYar beLakaNg si cOmeL aKU Tu..
HaISH!!!
SemAcaM jer..MuNgKin tidaK..aKu meNDekaTkan Diri..
OOh no..aI kenOt beLive My eYEs..Oh yess..me GoT fLaT tYre Ye Tuan-tuAn daN puaN-PuaN...AdOihhhhhhhh...
it Is Not inVoLved My BeLLy yeR tuaN-tUaN daN puaN-PuaN..TaPi meMbaBitkan keReta SaYa YaNg cOmeL ITu..Waaaaaaaaaaaa...


meMuLa Tu aKu taK raSa Pe LaGi..MaSiH LaGi maInTaIn..maCHo Jer BuKak BoNeT beLakaNg..aDeIh..aKu tePok DaHi..BaRu akU peRaSan yaNg aKu nYer sKru dRiveR aPa segaLA aLat aKu TetinGgaL kaT uMah..seBab akU gUna skRudriVeR tU aRi tU seBAB raILing langsIr aKu jaTuH..paStu aKu LuPa naK maSukkaN baLik..aDeih..
aKu daH keMbaLi terMenUng..yaNg ada daLam keTe haNya "jaCk" (betuL ke Eja NIh?? aKU taRaM jerr...) seWaKtu aKu seDaNg berTeLekU Tu aku naMpaK keTe Miza..
Yess...Miza taK baLik LAgi sO akU tuNgGu dIa..naK pInjaM tooLs..naMpaK Lah diA terKedeK-keDek jaLan NgaN aIman..aNak dIA..
BiLa daH piNJam kaT mIza..aKu pOn menerUsKAn oPerasi..saMbiL beRteMAnkaN mIZa aNd aImaN..
Yerrr...tuaN-tUan daN pUaN-PuaN..aKu menUkaR taYAr keTe aKU tU seNDiri Ok..aKu memAng taU tuKaR tayaR tu Pon...cUma keDeRAt seOraNg waNita nIh aPA LAh saNGat..waKTu aKu naK buKak naT taYar tU jenUh juga aKU meNGenjUt dIa taK mO LayaN..aDeih...beRat aKu nIh daH meNGuraNg ke??
LeLaMA bLeh GaK..NasIb beK..paStu aKu mULa meNjaLanKan keJe meNuKaR taYar Tu..aKhIrNya berjayA..daLam maSa 45miNit..tu pOn seTeLah PuaS baNyak kaLi aKu beRhenti beRehat seBenTar berSaMa KiT kaT..(eH pe Lak..aKu poSa!) YeaY!!
kaGum taK?? Haaaa...KaGum KaN..Muahahaha...
Dugaan OraNg berImaN..Muahahaha...

AKHirnYa beRjaYA...


TuKaNg tOLong..ToLong TeNGok!


See..SupErwOmaN nIh!


aKu memang TaU tuKaR tayaR nIh seBabnYer MaSa naK paKAi keTe Nih meMang daTo' daH ajar DaH sUmer haL keTe..MasaLahnYer kedeRAt aKu nIh je Lah taK kUat saNGat..daLam pada kaNciL tU pon...eH sILap...beEtLes tu pon aKU taK LaraT naK bUkak naT dIA..Nih kaN Lak keTer Yang LaGi beSar..adeiH..mAu GuGur JaNtuNg Guwe..taPi kaN aKu sUka Lah bILa daPat TukAr taYar Nih..Hehehe..aI Like...Tapi..
eRmmm..
maSa NIh waT aKu terPiKir..beTapa Aku keSeoranGan kaT sIni..waT aPa pOn suMer KenA seNDiri..Hmmm..kaLAu daTo' aDa mesTi dIA taKkan BiarkAN me SesOrang..kaLau daTin ada meStI dia aKan jaDi peNemAn uNtUk meMbeBEL..
Hmmmm...
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!


**BuKan aKU taK perNah meNgerTi dIriMu..
ku saNjUng seTiap kaTa cInta Yang kaU beRikaN aKu..
HiLanGkan Rasa iTu aKhiRkaN sEMua..
DaN bILa kaU sedaR..aKu hiLang daRi keWuJudaN..
SeMpuRnaNya SiFaTmu tuLusNya HaTimU..
juJurNya nIat Mu tIngGi nYa kesaBaraNmu..
LePasKan Lah diRiKu..
KeRna ku tAK maMPu..
UnTuk meNanggUng seBuah CInTa seMpuRna Dari mu....




~NeEd To be IndePendeNt!~

Monday, April 5, 2010

My "TheRapY" SeSsion..

hehehehe...TERAPI?? aPa Itu???
Yaaa...My teRapi is sHoPping!!!...Hua..Hua..Hua..ai Like VeRy beRrY sTobeRi Laa..JumaaT aRi tU kaK dIk bIsiNg..daH LamA taK gI uMah dIa..Hehehe..Bz Lerr...(Ye Ke?)
So aRi Tu caKap Lah kaT kaK dIk juMaaT paS keJe aKu pI saNa TidO saNa..PaSTu dIa aJAk gI jaLan TAR oN saTurDaY..aKu pOn oN Lah seBab aKU pOn bOsaN taKde WaT per kaT uMah (aL-MaKLum Lah oraNg Yang suKa eNJoY niH maU maTi keBosaNan!) taPi aKU caKap kaT kaK dIk taK JaDi tIdO juMaaT..seBab aKu caKAp tingIn naK gi jaLan TAR tU biLa daH pePeTaNg..dIa KaTa On Jerr...sO aRi saBtU Tu aKu keMas UmaH sEsiKiT paGi Tu..PeTaNG daLam PuKuL 2.30 terUs gerak gI uMah KaK dIk...yaNg beSt Gi UmaH kaK dIk seBab daPat JuMpa KhaYra!!!! Hehehe..
TaPi aLaaaaa...kHayRa daH LuPa daH ngan MummY dIa nIh..maSa meMuLa Dia Masuk keTe Tu Dia MAcaM meMaLu tenGoK aKU..kaK dIk terUs beBeL..LenkaLi LiMa taHun seKaLi baRu daTAng..CeH!! TaPi gaMaKnYa kHayrA keNaL keTe aKu sO baRu dIa daPat reCaLL baLik..baRu dIA mULa naK nGan mUmmy dIa Nih..seRonOk LaYaN dIA..daH paNdaI jaLAn..UsaH kaTa jaLan daH berLarI daH Pon..Hehehe..maSa kaK dIk teNGah TuNgGu naK meMBaYAr kat rejeCt sHoP peRtaMA komPLeKS..aKu LaYaN si KhaYra..waH..Dia PoN daH paNdaI sHoPpIng..aKu duKuNg dIA..dIa aRAh Kan maNa nAk peGi kat temPat beBajU Tu..dIa PILIh-PiLih baJu..waH..MaCam OraNg-oRaNg tUa Jer..sIaP taNya aKU Lagi "TeK?? TeK??" (SiLer HoLd duLu pemIkIraN anda!) maKsuD dia.."CaNteK??caNtek??" Hehehe..
keNa keNan saPer La eK? kaK dIk kaTa keNA keNAn aKu..eH pe Lak?? kaK dIk pOn KaKI gaK..Hehehe..paSTu gI jeJaLan kaT paSaR maLAm Tu..peRgHhh..meMaNg peNAt..
aKu beLi tuDunG dUa heLai..Tu jer..TaKde Pon..kaIn-kaIn kat situ baNYak YaNg caNtek..TaPi maCaM takde MooD naK bUat baJu..So YaNG LELain JusT wiNDow ShOppIng Jerr...Ok Lah Tu kaN fOr My tHEraPy seSsIon..daRipaDa dOk uMah seSoraNg..MaU naNti aKu maTi taKde SaPE yaNg taU..Hehe..
YaNg besT seBab DaPAt peLok ciUm KhaYra..mummY riNDuuuuuuuuu...
tenGok dIA menGgeDik biLa deNGAr LaGu jaCko kaT seMua HoUSe..paStu BiLa akU naK jeJaLAn..beRiYa nak IkUt saMPai berLari-LaRi..riSaU akU dia JaTUh..HuISh!!
yaNg PaLiNg taK taHan dIA suKA jeRIt..
aDeiH..peKaK mummY khAYra Oiiii...
Hmmmm...
meLihaTkan KhaYra..bUat aku terPiKIr caMne orAng LEh meNDerA..meMbuNuh..sUCh gReaTest gIfT maCam tu..meMaNG anugeRah ILLahI..teNGok dIorANG yAng sUCi Tu haTi Leh Jadi teNAng..TENgok keLetaH dIoraNG..Hmmm..terGamaK haTi dIorAng kan..
taPi muMmy taK semPat aMik Pix KhayRa yaNg daH Leh JaLAn..seBab terLaLu sYoK meLaYAn bUdaK keCIk Tu..
Haaa..LaGi saTu yaNg paLing aKU raSa naK geLak iaLah dIa daH paNdaI beBAL hoCcayyy...biLa dIA taK daPat aPa YAng dIA naK dIA Lari saMbIL naNgIs paStu pUkuL dInDing..Wakakakakakakaka...
LaWaK Lah KhaYra BaTRisYia NiH..
InGaT naK uPLoad Vid KhaYra..tapi FormAt iN 3Gp..sO akU taK taU..Muahahaha...
seBijak akU pOn aDa boNgOknYa JugaK..
aKu wAnIta bIAsa..HuHu..


**tuHaN tOLoNg nYaTaKanLah...
PadaNya tenTaNg CInta..
aDakaH maSIh dIrIkU dIperLukaN..
TuHaN tUjukkan PAdaNYa..
TeNtaNG aPa YAng aKU fIkIrkaN..
aDaKAh cInta Ini peRLu uNtUk dIrinYa..



~BaCk tO aS wHat i am beFoRe...!~