Tuesday, October 12, 2010

PERsaNDinGan KaYanGan..

 Haaaa..iTu Lah TajUk yaNg aKAn kuAr bILa aKU tekAn inFo kaT remOte AsTerOk ITu..pasTu baRu aKU iNGat YaNG enCik aNgkaSaWan puNYa reSepSi On ThaT niTe..So aPA LaGi..aKu nGaN sHidaH pOn LaYAn Laaa...sebeLom Tu petang aKU buKak NoNa Pon DioRaNg dah taYAng teNtaNg maJLis perniKahaN deMer Nih..
taPi biAsaLAh..aDat manUsia PaS setIaP aCaRA HaRus Ada yaNg berBuNyI KaN..So aKu pOn baCa-baCa Lah..aDa meMacaM komPLen..aku??
hehehe..AkU Nih baRu naK tuLis..baGi aKU diOraNg nyer RecePtIon ok..SimpLe..saNGat SootHiNg..maYbe seBAB diA paKAi LaMpU bIRu..So maCaM teNanG jer..caNtek GaK..memAng naMPak maCaM kaYaNgan Yang verSi meLAyu Laaa..IdOk Ler dOk kaLUt faIryTaLe BagaI KAn??
taPi yaNg taK pUas AtI yaNG baGi aKU raSa MacaM taK beSh..KaTa kaYAngAn verSi meLayu..caMne Leh Ada BuNga rOS..rOs waS so not MeLayu..


BaJu saNding saNGAt caNtek..miX of sOngKet anD Lace..
TaPi baJu maSa poTOng keK..saNGaT taK boLeh BeLah..meMang LaH naK naMpak fuTurIstiK..TaPi thaT kInd of MaTeRIal?? perLu Ke aSaL fuTuRisTiK keNA paKaI kaIn pLasTik YaNg kILaT-KiLat?? So Not iNto..daH Lah baJu maCaM beSar..aKu raSa kaLau Dia PakAi gaUn pUtIh anD veIL tu YaNG kaLEr SiLVer..muNgkiN aGAk OK kot..bajU DaTuK Lak waKtU tu??
aLaaa..maCaM bIasa saNGat Jerr..Then KekAwaN akU caKAp yAng reKA thAt ouTfIt waS beRnaRd cHandRaN..aKu Pon teRus "OoO..PaTutLaaa...." Hehehe..


maCAm kaGum Jer SeBAb dIoraNg saNGat siMpLe..haNtaRAn pOn BiaSa-BiasA aJerr..IdOk Pon aku naMpaK cHoPaRd Kerr..GuCci Kerrr..LV Kerrrr...vaVi Kerr... OoPs..TerLebiH suDey..hehehe..
SeriEs saNGAt siMPLe yeT eLEgaNt..taBiK Laaaa...hehehe..maSkaWen Pon 80rGt TuNaiiiiiiii...
yaNg aKu sUKa IALah dIA nYer deWaN..LamPu-LampU sanGat caNteK...
NaK gak bLeh??
hehehehe...saPe NAK sPonsOr??
ok..So kaT baWaH Nih beHind The SceNe..taKen frOm gUa.cOm.my..jusT waNna ShaRe..
HaLina On ThaT daY seNyuM jer..SenGEh Jerr...frIeNdLy GiLer..sO gIrLy..taKde LaH naMpaK gedIx..CuMa macaM naK CaKap.."HAIPP..aWaK tU penGAntIn sO siLer doK DiaM-DiaM!!"
Hahaha..WhaT a LoveLy...
BefOre That..diORaNg nIH kawEn dePAn UmAh aKu taU..hahahaha..yeLAaa..umAh aKu dePAn PICC..Muehehehehe...
_________________________________________________________________________________


1) Sebelum majlis akad nikah bermula, seramai lapan orang tetamu jatuh ke dalam kolam yang terdapat berhampiran ruangan solat di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya. Pihak pengurusan masjid akhirnya terpaksa meletak penghadang untuk mengelakkan lebih ramai mangsa.

2) Seramai 20 orang ‘hulubalang’ digunakan untuk membawa masuk hantaran daripada pihak lelaki dan wanita. Semua hulubalang ini adalah peserta Pencarian Lelaki Maskulin 2010.

3) Dulang hantaran yang digunakan oleh kedua-dua belah pihak ditempah dari Guangzhou, China. Manakala kakinya pula ditempah dari Jakarta, Indonesia.

4) Semua angkawasan yang menghadiri majlis perkahwinan ini diberikan sepasang persalinan Baju Melayu atau Baju Kurung yang juga ditaja oleh Jakel. Ada yang lengkap bersongkok, ada juga yang tiada bersongkok kerana stok saiz songkok tidak bersesuaian dengan saiz kepala orang Barat.

5) Untuk majlis persandingan, perunding perkahwinan menggunakan lebih 100 orang tenaga kerja, termasuk 30 orang dari Indonesia untuk menyiapkan dekorasi dalam dewan.

6) Semua bunga-bungaan segar yang digunakan untuk majlis perkahwinan ini diimport dari China dan Taiwan kerana bunga-bungaan dari kedua-dua negara ini lebih tahan lama. Sebanyak 120,000 kuntum bunga telah digunakan.

7) Cenderahati untuk tetamu merupakan kristal yang ditempah khas dari China. Manakala pentas pelamin sepanjang 21 meter dan tingginya lima meter ditempah dari Jakarta, Indonesia.

8) Kek berbentuk roket yang digunakan untuk acara memotong kek adalah replika semata-mata. Kek yang disuap ke mulut pasangan pengantin adalah kek yang disediakan terlebih dahulu oleh perunding perkahwinan. Ramai tetamu yang mengambil kesempatan bergambar bersama replika kek roket memandangkan ia tidak pernah dilakukan sebelum ini.

9) Majlis pernikahan pasangan itu dihadiri lebih 1000 orang awam yang turut sama memeriahkan upacara tersebut. Mujur tidak semua rakyat Malaysia hadir menyaksikan upacara tersebut kerana Dr.Sheikh Muszaphar memang mengumumkan jemputan kepada seluruh rakyat Malaysia.

10) Tidak ada sebarang sidang media diadakan selepas majlis pernikahan dan persandingan pasangan ini selesai. Namun, atas desakan para jurufoto, pihak pengantin memberi sedikit masa untuk foto mereka dirakamkan selepas majlis tersebut berlangsung.

InFo aNd Pix TakeN FroM GUA.com.my...

No comments: