Friday, November 2, 2012

IntRoDucIng....

hai uolls...
hek..Hek..LoNg tiMe No see Kan??
taK Leh ciTer baNyak jusT nak MenTion...
I DAH BERANAK!!!
MueHehehehe...


Pada 7 OkTober 2012..at 3.17am..haRi aHAd..NampakNyer dia TaK saBar naK KuaR...
NanTi sToRy LaGi seBab seKaraNg niH dia SedaNg tIdO..
n pRaNGai dia skRang nIh onCe baNgun naK nGempeNG jerr...
My suSu tak cuKup kOt..SAD**
taPi naK taNya... me NotICe yaNg mY niPple nyeR LuBang Tu taK bUkaK baNyak..biLa Pam naMpak daLam 3-4 LubaNG je yang KeLuar suSu..
Susu PoN skiT jerr..skALi pam daLAm 2oz Jerrr...
caMne ek naK buKak LubaNg Yang suMbaT tU ek?
aNd camNe nak BAnyak Kan suSu??
yaNg paLing beST..tak peNah Pon LaGi aDa pengALaman bengKak susu or breAst keRAs ke WhaT ever..
helP me..durIng coNfineMent nIh aSyik sediH jer meNgenaNgkan produCtiOn susu Sayer huhu...
NanTi semBang Lagi ek...
Tata...


~NUR'ORKID RANIA~

Tuesday, September 25, 2012

Happy BirThday Ayah...

HaRi niH besDaY aYah YanG ke 55 Tahun..
RaSa macaM PeLik..sebAb seLaLu aKan caLL ayaH...
me Masih LaGi caNnOt aDapT with The woRd "ArwaH" aYAh..
StiLL caLLiNg hIm AYAH kaLAu berseMbaNG dengAN saPer Pon..teraSa macaM diA maSIh aDa deNGan saYer...SumPaH..Ina Tak PernAh Lupa AyaH seTiaP saaT...
Sayer seLALu doK jaUh..taK perNaH LekaT dekAt uMah..maSa seKoLah dekAt perAk..masa UnIverSiTi kaT perLis..anD biLa kerJa deKaT pUtraJayA...(serieSLy BeRtuaH biLa daPat deKat denGan keLuaRga..hargaInya!)
UntUk penGetaHuan..saYER jaRanG saNGAt..aTAu boLeh di KonsIDer taK penaH koT celeBrate BesdaY aYAh nGan mama seJAk keje Kat PutraJaYA..sebAbnya JAuh Laa nak baLik..haNYa wisH kaT tepOn Jer..Pastu baGi haDiah BiLa dah baLik peNAng..
TaPi taHun Lepas..aYAh masUk sePitaL durIng his BirtHday..mama caLLed TaK naK baLik ker?? mama Nak buaT kenDuri..baCa yaSsin...
KaLAu ikuTkan haTi memAng taK baLik Laa..sebAbnyer MaLam sabTu tU ada sHow..tHen esOknyer ahaD besDay ayaH..maMa caKAp "baLik Laa..."
saYer MeMAng taK samPai HaTi..teruS aMik kePUtusaN...LePAs sHow TerUs naK baLik PenAng..memAng taK tUnggU..bertOLak Ngan cIk aPi Ngan cIk maIza..PuKul 12 teNGah maLAm..saMpai paDa puKuL 8.30 paGi..sebAb maSing-maSing taK LaraT naK berterUsan DriVe..Cik aPi pOn taK LaraT..saMpai jer..TerUS pegI sePitaL..JumPa aYah DuLu..seBAb me MacaM taK pUas haTi naK taU keadaaN aYah...
PasTu baRu baLik uMah..mama Dah bIsiNg seBAb pukuL 10 paGi baRu saMpaI umaH..hehe..
SeteL seLesaIkan majLis kaT umaH..terUS keLUar gi BeLi kek..theN celeBrate BesDay aYAh kat sePitaL..ayAh taK LaraT katanYa..dia demAM waKtU Tu..
taPi kiToraNg pakSa GaK pOtong Kek..hehehe..
 
 Masa nih AyaH kaT uniT NICU...

YanG makaN kek tu nURse Ngan doktor Yang ada kaT sItu..
paSTu aKu ngaN cIk terUs baLik kL daLam puKul 3 petAng tu juGak..
seBab kiToraNG keje eSoknyerr...
TuLah KaLi terAkHir saYer ceLeBrate besDaY ayaH..cUba baYAngkaN kaLAu sayer berKeraS taK mo baLIk peNang duriNg thaT nIte??
taKmO pIkir..hmmm....
Hari nIh kaLAu ayaH aDa LaGi..Umur Dia Dah 55 taHun..aND dia memAng aDa caKAp naK penCen..TaK mo daH keJer..naK gi haJi ngaN mama kaTanya..
TaPi haJAt aYAh taK keSampaIan..
taKpeLah..aLLah Maha menGetaHUi...

aYaH..
Ina DoakaN ayaH diMurahKaN rezeKi di saNA..di PerLuaskaN daN diteRangkAn kubUr ayaH..dikUraNGkan KetaKutaN ayaH keRana KeseOrangan..seMogA ayaH diteMpaT kan dikaLAngaN OraNg yaNg tinggI imannYa yaNg meNjaDi pILihan aLLAh..seBab aYah aDaLah ayaH yaNg terbaIk..Ina TakkaN tuNtut apa-aPa di aKhiraT keLak SebAb ayaH daH jaGa inA yaNg terbaIk..seHingga inA daH menJadi Isteri dan baKaL menJadi iBu..aYah daH tuNaikan TaNggungJawaB ayah..KaLau iNA nIh hamBa aLLah yaNg taK seMpurna..iTu adaLah jaLan yang inA piLih...buKan seBab aYah...aLL the besT ayaH...Al-fatiHah untuK SUPERDAD Sayer!!

Friday, September 21, 2012

Patrick..KaLau aLLaH dah menYatakan Kun Fa Ya Kun..

Hai aLLs...
BaNyak sebenaRnya naK ciTer Nih..TaPi hOLd Dulu sebab LebIh berMinAt anD saNGAt naK shAre DengAn kOraNG suMer teNtaNG saTu KisaH..yaNg maNA..beTapa zaLimnYa kIta as Manusia..
KisaH seeKor aNjIng sURviVor..
KaT bawaH nih Yang verSion EngLisH..TaPi kaLAu naK baCa yaNg meLayu PunYa sILer kLik sIni Eh.. 

__________________________________________________________________

March 16, 2011: An emaciated Pitbull-mix is discovered in a garbage bag by maintenance workers at the bottom of a 19-story tall garbage chute. The dog is immobile, but ALIVE. This is how he looked on arrival that Newark's animal shelter that night. CLICK THE PHOTO TO SEE PICS OF HIS RECOVERY...



The 22 story apartment building is equipped with garbage chutes on each floor for tenants. Someone had no more use for this dog. They had starved it to near death, put it in a garbage bag and threw it down the garbage chute. A maintenance worker cleans out the bin every few days and on Wednesday, March 16th, they were cleaning out the contents of the container to go directly into a trash compacter. The bag moved a little and the worker opened it to find a moribund dog inside -- pathetically thin, cold and near death.

The City of Newark Animal Control was contacted and ACO Arthur Skinner picked up the dog and brought him directly to the Society. The veterinary staff immediately put him on intravenous fluid.His temperature was so low that it did not even register on the thermomenter. He was covered with heating pads and blankets.

After a brief time at the Society's Newark facility, he was ambulanced to Garden State Veterinary Specialists in Tinton Falls -- a referral hospital with 24 hour emergency care. If he died during that night, we feel he would know that everyone loved and cared about him and treated him gently and lovingly. He amazed everyone at the Society and at Garden State by surviving with the 24 hour emergency care that they rendered. He was given a blood transfusion, a bath -- and even a walk! In honor of the first day of his re-birth, we call him Patrick -- in honor of St. Patrick's Day and we hope he has the luck of the Irish!






 After few day he could sit up again


 

 22 March 2011 - Bright light still hurt his eyes




Here his sits among gifts his fans were already sending him





His first poop after being rescued. If there's something coming out, it means his systems is working out - a major milestone in his recovery
























Easter, Late april 2011 - Six weeks into recovery..


October 2011 - 8 month into recovery


Christmas 2011 - 9 months into recovery


















_____________________________________________________________________
  
WeLL..caMne??
masa MemULa tengok GambAr first Tu..saYer iNgatkan BangKAi anJing..Hmmm...
kita seLaLu menaFikAn haK mereKa kaT bUmi NIh..KiTa juMpa..kIta maRah..Kita TendaNg-tenDang...Kita sePak-sePak biLa dioraNg miNta maKAn..kiTa geLi nak Sentuh DiorAng..kiteR buAng diorAng kaT pasaR..kaT tepI jaLAn..LebIh keJAm kITer piSahkan anaK-aNAk diorAng daRi iBu diorAng..maK nak..aNak tak NAk..biLa suruH neUter Or sPay..KoNon dosa..Bih Tu ko pIsahkaN mak dengAN anak Dia paDa saaT saNG anak maSih memErLukan Susu mak Dia TAk dosa ke??
taKde Lah akU caKaP kIta kena PegI senTuh aNjIng tU..taPi hoW boUt kUCing?? Kiter taKutkaN anaK-aNak kiTer denGAn haIwaN..KonoNnYa haiWan aKan menGgaNas kaLAu kiter deKat denGAn diOraNg..taPi buKankah HaiwaN tak beraKaL yang Mana dioRang hanYa akaN meLawaN kaLau beRasa teranCam..maaf Lah kaLau saYer terKasaR bahaSa..taPi kiTa menGAku kiTa khaLifaH di BumI aLLaH nIh..taPi kenaPa kiter meNafiKan haK diOraNg..BiLer dioraNg minTa maKAn kiTer nafIkan haK dioraNg meLaLui reZeki yang aLLah UtusKAn meLaLui Kiter...PasTu unTuk aniMaL Lover..KonOn aniMaL Lover..tapI haNya aMik yaNg caNtek-caNteK jerr...yaNg kOtOr Yang straYs..hagHammmm...haaH..anImaL Lover Lah sanGAt!!
Ini BukTi yang ALLah nak TuNjukkan..seLagi aLLah naK dia HiduP kat Dunia Nih apApOn jaDi...dia teTap aDa haK kaT muka bumi NIh..
Eh..eh..sayer Dah tereMo Laaa..maaFLaa..bUkan nak Kata seSaper..taKde nIat..Nih Cuma Luahan Hati..sIAn Lah kaT dioraNG nih..dioRang TAk Leh naK bersUAra maCam kiter..Kan?? kan??
Nih Pon jaDi coNtoH untuK kiTer GAk..berPantanG ajaL sebeLom maUt..Tak yah naK berSeraH sanGAt..usaHA LebiH skit..jaNgan Nak tunGgU oraNg datanG menYuap Jerrr..
Erk??
Paham Tak??

~kaLAu Lah saYer banyaK duet..~

Friday, August 17, 2012

PengaLamaN..penGALaman..

CaMNer Posa??
aKu??
usaH diTanya...meMAng dah kaNtOi baNyak kaLi..sebaB pe??
Sebab taKmo Posa..CeWahhh...
Hahaha..bukanLaaa..saPer yAng taK naK kaLAu dah Di baGi peLuang unTuk pUasa peNuh Kan? taPi daH taK maMpU..taKkan naK di Paksa..
Ok naK stOrI nIh..nIh stOri miNggU LePas..
haRi rabu LepAs aKu kenA gaStrIk..taPi taKde Lah kuaT saNGAt..cuMa miLd jer..TaPi yaNg taK taHAn eFeK nyer Naik ke KepaLa nIh..sO berbUKaLah kiTa pada waKtu tenGAharI tU yer..feeLing jer dOk oBesi..haha..
paStu eSoknYer..Haa..paRt Nih yang NAk ciTer niH..aKU cuBa poSa..taPi diSebabKan paGi tU aKu memBuat-buAt siBukkaN diRi..pUkuL 12 baru aKu prasaN..yaNg daK keCik nih taK geraK pOn LagI maCaM seLALu..seLaLu tU aKu aKan raSa dia SeDu Laaa..yaNg mana Aku taK seLEsa LangsUng..taPi nih usaH kaTa dia Sedu..Nih dia geRaK eVen skIt pOn TAk..aKu dah mULa cuAk..ke Aku Yang taK peraSan??
Lepas TaNya kakak-Kakak Kat OpIs nIh aku DecIde Untuk Buka pukUL 1.30 tU..theN baRu raSa dia geRak taPi tu Pon sanGAt mILd..paStU daH taKde dah..biLa petAng Tu aKu beLi makaN maCaM-maCam..eveN air maNis..Sebab naK pUjuk baLik babY..aKu beLi ayaM kaT aYamas sampai seTengaH eKor KaUu...naSi aKu taK beLi..sebAB skaRang niH memaNg aKu ngaN baBy taK MinaT makaN naSi..so saMpaI uMah teruS makaN Laaa...taPi macaM tadi..dia GeraK skIt jer..verY mild saNGat..caLL enCik suAmi..dia suruH gi KLinik..cek..taPi aKU caKAp nanti DuLu Lah seBAb taDi daH caLL KK yaNG aKU seLaLu checKup Tu..diA caKAp kaLAu taK de perGeraKkan after 8pm terUS peGI sePitaL..eNcik suaMi daH bIsing seBAb baRu puKUL 6..kaLAu jaDi pe-pe DaLAm masa dUA jaM tu caMne?? hIShhhh..MinTa siMpang La...
aKu sebeNarnYA taKut Nak gi sePitaL tu..taKut nanti DoktOr cakap akU niH ngeNgada sanGAt..hahaha..taPi seteLah kenA bebeL ngan enCik suaMi..pukuL 8 afTer maGhriB aKu sIAp unTuK ke SepITaL..
SampaI jer kaT dewaN bersaLin Tu.. meMAng doA Lah bebAnyaK suPaya Tak kenA maRah..huhU..adaLah naMpaK keLibaT suaMi-sUAmi yang seDaNg menUnggu wife DiorAng naK berSaLin kot...DioraNg tenGok  je Aku..mestI diOraNg baJet "BrUTaL betuL miNah nIh..riLek jer Nak bersaLin dataNg seSoraNg.." muaHahaha...
ItU aku je yaNg pIkIr Ok..drama Jer...
maSuK jer masa naK regIsTer Tu jumPa nuRse..maK aiiiii...muKaaa..taKde peraSaan Nak beramah meSra LaNgsung..seteLah buaT suMer proSedur Yang sepAtuTnyA aKu diSuruh BariNg kaT kaTiL tu..maSa tu nurSe tu caKAp beG suRuh HusbaNd peGang..seDih je BiLa terPAksa caKAp sayA daTang sORang..HusbaNd kaT penAng..HuHu...
TheN.. PeruT aKu nih diLetaK beNda yAng macaM scaN Tu..aLA..mesIn CTG ek..Yang Leh ceK graF jaNtUng baby Tu..
Nurse Cakap ada jaNtUng..Ok..anD yoU know whaT..raSa macaM lega sanGat dapat deNGAr jaNtung babY tU..waLAupon dia nyer Sound kUat giLer..aKU stILL raSa sOothed...daH naK tetIdo daH..daH maCaM LuLLaby..so koraNg taU Lah camner PerasaaN LegA tU kaN kaLAu daH raSa naK tidO..hahaha
paStU tetIba doKtor daTAng tengOk graf Tu..tHen exPlaIned..citer baGai..PasTu dOktor suRuh taNggaL panTY..ErK?? naK waT gaPo nIh?
AdeIh..
deNGan meNGgUnaKan spEcULum yang besAr daN sUnggUh menaKutKan Itu..yer..TaK paYah Citer Lah..pepAndaI Lah pIkir SenDiri JaLAn ciTerNyer..
yaNg paSti dOktOr caKap tiada bUkaan Lagi kaLAu naK susPect keLahirAn pra mataNG Pon..
Doktor Cek baLik graF Tu dia KAta jaNtung baby taK caNtek..erK??
dia CaKAp baby meMAng baNyak tIdor...dokTor suRuh dRip aIr..yer..BuaT perTama kaLInyA sayer Kena cucUk UnTuK drIp Tu..suNggUh saKit oK??
now i KnOw..meMaNg sePanjaNg air Tu diMasUkkaN saYer tAk GerAkkan taNgan saYer..seBAb takmO maKiN saKit..sedaNgkan Dok keJunG tU pon aKU raSa saKitNya..huhu..daPat Lah drIp aIr dua beg..
SoriLah taKde gaMbar..seBAbnya sayer baRu naK msG enCik sUAmi pOn nursE daH tegUr..jaNGan paKai henPon..taK mo efeK bacaaN..saYer kaN jUjUr..huhu
duriNg aIr DimasUkkAn tU baRu baBy saYer NIh meNAri-naRi..gegAr-geGar peruT sayer..Alalala..babY muMmy daHaga ek??
DoktOr caKap saYer HydraTed...seLama 20 haRi nIh babY saYer berTAhan seBAb baDan maSih oK..TaPi skAraNg Nih dia dah taK taHan..Tu Yang baNyak tIdo..sO saYer dinaSihaTkan Tak posa PaLing KuraNg dua hari..SyuKurrr..saYer cePat...
For reCord saYe MemaNG kaLau posa badaN cePAt hydraTed..bIbIr saMpai kerIng-kerIng and Pecah..taPi taK pernAh Lak saYA saNgka bLeh efeK babY saYer..
kaLAu ikUtkaN enCik suaMi diA kata TakYAh pOSa teruS samPai raYer..GULP!!
naK gaNti tU yaNG periT..hUHu..
yaNg sweeT eNCik suaMi caKap..taKpe nantI dy TemAn posa SekALi..hUhU..alalalalala...terhAru saYer...
Hehe..taPi biLa pikir BaLIk saYer seLang-seLang..Dua haRi Posa..tHen Tak Poser...
maSa tak Posa Tu memANg banYak Lah aIr saYer MinUm..naIk keMBung peruT..hahaha...
seKaraNG nih BabY daH beraT...naK jaLan pOn saKit..padaHaL baRu naK mASuk 8 buLan..norMAL ke Ek??
Ok Lah..di kesemPataN nIh naK ucaP..SELAMAT RAYER..
maaF kaLau ad terKasaR bahasa yerr...
Tata....

~yeaY..YeaY naK raYer...~

Tuesday, August 7, 2012

StatUs ku..StaTus Mu...

HoLaaa...
HappY raMadhaN aLLs..maSIh taK terLAmbaT kAn?
Lama gaK taK menaIp kaN? buKan per..keMaLasaN taHap meLaMpau...baNyak nak tULis TaPi kekadAng biLa pikir BaLik..aRghhh..sMaLL matteRs..taK perLU Laa..taPi haRi nIh teTiba teraJin PLak..haha..
aLhaMduLillah..saYer baru KantOi pUasa dua HarI..firSt tu mungKin seBAb kepenaTAn yaNg aMat seBab peGi RoUnd ParentHood eXpO kaT mId vaLLey Tu..esOknYer TerUs terbOngKang..hahaha..
Lagi saTu haRi seBAb saYer MuntaH..aDeiH..enTahLaa..skraNg NIh seNang sanGAt nAk muNtah..teTAmbaH biLa teNGah gosOk GiGi.
PengaLAman BerPuasa??
Owhh..sangAt peNat..saYer daH macaM budaK keCik Yang baRu beLajar UnTuk berpUasa..menAhan Lapar aDaLah sangaT memenaTkan..tetaMbaH bILa dah nak deKAt waKtU tU berBuka..menJadi-Jadi Keras PeruT nih..aDeih..
mInGgu nIh my pregNanCy wiLL entEr 30 weeKs..uIsh..seKejaP je Masa berLaLu..paStU nantI Lagi 6 weeks jer Dah naK fULL term..PeraSaan?? taK taHu Ler PLak..kedebaRAn ITu maSih beLom terAsa LaGi..taPi raSa macaM taK saBar Lak naK sUruh sI keCik niH Kuar CePat..hahaha..taK saBaR naK juMpa..skAraNg nIh kaLAu riNdu dia Dok Tengok vIdeO scaN arI tu je Laa..Like aI saId suker TengOk paRt diA menGuaP seLuas aLam Tu..haha..taPi taKpe..saBAr..saBar..CuKup Kan bULan Tu dULu..Pheww...seKaRang nih MemAng teraSa LAh meNGahnYer..yeLah si KecIk nih daH beSar Kan? teRAsa peRut Nih beRaT ke BAwah..teGang jerrr..aDeIh..biLa iTu yang terJadi meMang keKadaNG rasa nak nangIs jerr..huHu..saKit..Rasa maCaM bILa Lah naK beraNaK nIh? huhu..tapi jaNGan nak oiiii..CuKup Kan cyCle awaK tu duLu ye anAk?......

SemenjaK jadi ibU menGandUng nIh tah NaPer taH..jIwa Nih seNsitIp sungGuh..haha..tapI buKan semenJak..cuMa bebArU nIh jer..taH naPe Tah..TeTaMbah biLa baB yaNg menGAkibatkan kaNdunGAn nIh..macaM cOntoh oraNg daTang jUmpa saYer tetIba dOk cUcUk-cUcuk perut sayEr..eh..aPahaL Ko nih? wiThout poInt kot kO nak buat MacaM Tu..taK taHu baGi oraNg Lain..Tapi bagI sayer perBuaTan Tu taKde aDab Kot..duLu ada soRang of My colleague niH geraM kat Bos dia yaNg sedaNg preGgy..muNgkin geraM sanGAt kot..pLus dia meMang bruTaL sKit koT orangnyer..Dia buAt ayat "Hiee..IkUtkaN haTi aKu pijaK-pIjaK peruT dia.." taPi maSa tu saYer kaweN poN  beLom..So taKde peraSaan sangaT..cUma maCam terpIkIr jer..brUtal nyer MinaH niH..hehehe..
taPi kaLAu skaRaNg saYer terDengaR perKataan MacaM Tu maU kena maKi Kot minAh bruTaL Tu..sebAbNya saYer macAM naK caKAp.."Ko taKde aKaL ke? ko taU taK daLAm tu aDa buDaK yaNg suCi? yang bUat saLah maK dia..YaNG kO nak usik BudaK tu peHaL??"..Haaa..gItu Lah Lebih kuRaNG perasaaN saYer..Erkk?? saLAh ke Apa YaNg saYer raSa Nih??
Entah Lerr..mUngkin sebab peRasaAn Sayer dah TerbIt koT terhadaP bUdak keCik daLAm peruT nih..Tu yaNg jaDi gInI nIh..
PasTu kan skRang tePon lak rosaK..kenALah paKai taB yaNg gedabak Nih..biLa daH paKai taB nIh raJin Lah naK memBuka muKa bUku Tu..paStU muLalah baca status OraNg-OraNg..macam-macaM RaGam yaNg aDa..hehe..MeH aKu grOuPkan..teNGah RaJiN nIh..hehe :

1- POLITIK
aDa yaNg cIter baB poLitIk..OraNg caMnI Fuhhh..paNtang keNA usIk sKiT..keLentiNgan nyeR berDenting-DenTing..seMua Dia Tau Lah..caRa perCaKApan tU uMpama NAjib Tu jIRan Dia..Nik aZiz Tu besFreN dia..aNwaR Tu aBang Long Dia..Lim Guan eNg Tu rakaN seBAnTaL dia puLak..BiLa ditaNya aYat YaNg PaLing beSt yaNg diKeLuaRkan "Aku Tau Laaa...aku daH join Sini Sana..Nasi Lemak 2.0 poN akU jOin.." ... fuiYooo..berDegaH-degaH caKapnYerr..taPi bILa tengok proFail?? aDeIh..UmUr setAhun jaGung LaGi..HiNgus Tah dah haBis meLeLeh ke BeLom..gaMbaR pon maCaM mat remPit jer..OoPs..sOri...macam Ner LaH akU bLeh perGi aProVe frieNd Nih?? Tu Lah dULu aKu maIn aPrOve je Kan?? seBAb tU seKaRaNg aDa beraTus frIend requeSt yAng aKu aBaikaN..seBab aKu taK taU daRi MaNA depa Mai..eRk?? Nih buKan sTAtemeN baJet HoT tAu..aKu taU Lahhh..aKU taK hOt..aKu cUma coooL jer..hehehe..taPi baB poLitik nIh baGi aKu seBenaRnYa diOraNg naK jaGa periUk naSi senDiri Jer..yaNg aGaK kUraNg biJakNyer KiTa nih..yaNg sini kaTa beGini..yaNg iTu kaTa beGitu..kaLAu benaR baGai dikaTA..bukTikan..kuat saNGat ke KeraJaan pUsat KiTa seHinggaKan kerAjaaN neGeri umPama AnjIng menyALAk buKit..BiLa caKap berdeGah-degaH..taPi maSaLah yaNg keCil pOn taK maMpU naK diseLesaikaN..tetAp maHu saLahkan KeraJaan PusaT?? Haa..kan..aKu dah emo dAh..maSaLahnYer taK suKa bILa keKadang isU yaNg menGArut Yang taH pe-Pe Pon diKeLuarkan..

2- GAMBAR YANG ANNOYED
TangaN roBek..mUka peCah..baDaN pUtUs..isI peruT terkeLuar..AigOoooo...saYer taK paHam naPer diOraNg naK shaRed gaMbar-gaMbar giTu..terIngIn naK taHu apa yaNg ada daLam paLer otak dIorang sewaKtu Diorang naK ngePosT benda caMtu..haiYooo..waLaUpon aKu bLeh hiDe posT diOraNg taPi aNnOying taU sebeLom hIde Tu kena tengOk duLu menDa alah Macam Tu..baGi aKu taK yah Lah shareD..kaLau seSaper daH menGgeLetar saNGat naK tenGok gaMbar Gitu paNDai Lah deMer caRik senDiri..yer Dok??

3- MAKAN
Haaa...kaLAu yang Nih meMAng aKU sukA Lah sanGAt..yer..aKu suKa maKAn..sO menCucI maTa nGan maKAnan..aKu aMatttttttt GeMBira..macaM terbaU-baU keeNakkan MakAnan ItU..hUhU..

4- CINTA
AdeIh..yaNg Nih LaGi Laaa..macaM-MAcaM quOte cInTa yaNg aKu baCa..seLaLu yaNg pOst Tu pereMpuaN Laaa..jaRang baCa yaNg LaKi Nih..taPi taK berMAkna Takde Yer..ada..cUma biLangaNnyA KuraNg..kaLAu ada Tu meSti jiwaNya LembuT gIteww..bOLeh buaT Laki..mesTi seORaNg yaNg berToLak anSur Tuh..yaNg maNa-maNA yaNg boLeh DiteLAdani aKu sUka Lah JugaK..tetApi kadang-kaDang aKu teNGok daH macaM desPeraTe LaH pLak aYAt yang diKeLuarkaN Tu..yaNg paLing beSt BiLa ada yaNg bUat ayaT "Saper NAk kaweN dengAn saYer sILer TingGaLkan KomeN!"...aIyaK...TePok Dahi aKu baCa..baB jOdoh nIh aKu taK Mo kOmeN sanGAt..seMua tu ketEnTuAn aLLAh..taPi kaN..kaLAu daH staTusnYer aSyik Cinta..cInTa..cinTa..paSTu mengeLuh naPer TaK kawen LaGi..aDeIh..aKu Pon ada a few keKAwaN yaNg uMur daH aLmost 35yrs..TaKde PoN dok nGeLuh..naPe taK kaWen..naper TaK kawen?? taPi Like ai saId..sayer TaKde dI teMpaT diOraNg....cuMa saTu jer..BiLa kita aSyik menaMpakkan keLuhan kiTa tu taK Ke sanG Lelaki daRi eLok-elOk nak BerkenALan teruS taK jaDi..seBabnYer daH pIkir KiTa nIh desPeraTe sanGat namPAknyer..masaLAhnyer yaNg dok mengeLuh Tu uMur Tak mAsuk 30 pon Lagi..aIyakkk..tePok daHi sekaLi Lagi..taPi saYer Pon kawen daH nak dekaT 3serieS..saYer RamaI kawaN Lelaki..MaLu gak biLa meReka berKata begiTu pada kaUm saYer..BaGi saYer kiTa reDha je Laa..taK perLu bisiNg-bIsing baGitAu satU maLAysia..aLLah daH teTApkaN jOdoH meMAsing..beZanYa cePat aTau LambaT Jerr..Cer TengOk irmA haSmIe yaNg seMemAngnya ReDha denGAn keteNtuaN iLLAhi tu..aKhirnYa joDoH daTAng didePAn kaaBaH koo..Di Lamar Oleh sI iBu LeLaki seNDiri..naMPak taK? SebagaI taMbahan..Ko IngaT kawen Nih seKAdar Kawen je Ker?? BanYak taNggUngjawaB besaR yaNg daTAng menGiriNgi..Ko sanGgUp Ke?? NIh nak pIkir PasaL anaK Lagi..adeIh..Eh..tak BAik mengELuh..TaK beK..

Ustaz Don Pon menTion yaNg takDe LaGi..maKnanya BakaL ada Lah kaN??



5- HAL RUMAHTANGGA
yer..Yer..aku Pon kekAdaNg taK puaS haTi kaT Laki aKu gaK..peNAh gaK tuLis kaT sTAtus tu saJer biaR Laki aKu baCa..bIar dia tau aku tenGAh maJUk ngAN dia..tapI LastLy dia geLak jer..BukannYa dia amiK kIsaH aKU nIh maJuk ke tak?? Huh..Hampeh..FB sebaGai medIum aMAt taK memBantU daLAm umaHtanGga aku..di geLakkan laki aKu jer..tak sesuwaiiii..tak sesuwaiiii..taPi kan bAgi saYer taK sesUwai koT kaLAu Letak HaL rumaHtaNGga seCaRa teraNg-terangan..benDa Tu suppOse jaDi haL daLAm keLambU kan?? Eh kejaP naK cermIn diRi senDiri..kaNg kena bLocK pLak..Hahaha..


6- AGAMA
BaNyak yaNg LetaKkan petIkan terJemaHAn daRi al-Quran..DoaLaa..kIranYa ramaI Lah yaNg jadi Ustaz/UStaZah..PaStu teTambaH sekArang niH kaN tenGAh buLan RamadHAn Nih..BukaN taK baGus..BaGus..TaPi kaLAu daH saMpai TuJuan ko Tu Ada Lah uNtUk menGhaKimi oraNg..aDakaH iaNya eLok? SebaGAi cOntoh dua maLAm Lepas..uMumnYa satU maLAysIa tahu yAng Lee Chong WeI seDaNg berUsaHA naK baGi "aIskrIm" frEe UnTuk raKyat MaLaysIa..taPi stAtus YaNg ada seOLah-oLah raKyat isLAm maLaysiA niH LebIh penTingkaN LCW berBanding TeraWeh..memaNgLah beLum tenTu kitA aKAn berteMu keMbaLi denGan raMadhaN TahUn dePan..sO kiTA haruS graB peLUaNg yaNg aDA nih..taPi raSanya PuKul 3-4 paGi pOn kita maSih bOLeh buaT teraWeh tu Kan?? LaIn Lah kaLAu dioRaNg terLaLu penTingkaN LCW berBandIng azaN isYa' Yang berKumAndaNg..yaNg menGajaK kIta menGerjaKan faRdHu isYa' taNpa LeNgah..saLAh ke apa yaNg saYer caKap Nih? MaaFLah..saYer nIh pOn taK paNdaI sanGat aGamA..ImaN poN seNipiS kuLit bAwang..TaPi bukan Ke SeMUa tu menGundaNg riAk? perLU ke nak tuLis Kat stAtus "Sayer naK mengErjakan Solat Isya..LihaT..saYer LeBih penTingkan agaMA daRi LCW.."...erK?? taK perLu Kot..tapi biLa amik gaMbar tangAn LaKi kaT baHu pereMpuan LeH pLak caKAp "Takpe..BerLapIk.."... mAafLah..Sayer CuKup paNtaNg stateMen MacaM nIh..kaLAu macaM tu kaLAu laki Tu pegaNg saTu badan PoN taKpe LAh ek..jaNji berLapik...yer..BaikLahhh...

Ermmm...dahLaa..daH panJang sangat nIh..maMpU ke Nak diBaca? haha..jangan PuLak buaT staTement saYer nIh menGhina OraNg..TaKde niat LanGSung Pon..kaNg ada PLak yaNg caKaP sian kat aNak daLAm perUt sayer Nih seBab Mak Dia meNGandung bUkan di HiaSi nGAn ziKir Pada allaH taPi peNuH denGAn hInaaN paDa OraNg..eH..perLu ke Sayer TuLis kaT staTus "SaYer sedaNG berZikir..."

SetIaP oraNg ada paNdaNgan maSing-maSing..So taK peLah..NiH pandaNgan saYer Jerr..kaLAu raSa tak seSuwaI..maaFkaN iBu mengAnduNg inI...jaNgan diHina PuLak paTik paCaL yang sedia Hina Ini...aMpuNnnnnn..naK raya Nih..hehehe...

~Sajer pukUL 10am taDi on FB..tetIba aDa stAtus seseorang berBunYi "BarU pukUL 10 Dah cIter PasaL naK bUka POsa..pAsaL KuIh raYa..PasaL baJu Raya..ToLongLaa.."...erK?? saLah ke Kalau terPikir naK buka Apa pAda PukuL 10?? SaLah ke nak ciTer PasaL baJu raYa daN kuiH raYa seDangkaN daH LebIh daRi seTengaH buLan kiTA berPUasa..SenTaP?? haRus Lah seNtaP..PukUL 10 sayer Dah terPikir naK bUka apa..Hahahaha~

Wednesday, July 25, 2012

It'S oPen For Rent!!

Ok..Nih pAsaL baJu reSepSi saYer...
SaYer naK seWaKan..YeLah..BaJu kaWen..SoNgKet..Ko naK keMana paKai baJu Tu Khennnn..DaH Lah nGAn kaIn MeLereT-LereT Lak Tu..PasTu ngAN baJu sI peNGantIn LeLakI yang KiLat bAgai Tu..(GiGiH taU aI jaHit LabUci KaT baJu Laki tu..Tu pon EncIk sUAmi Leh TaNya..Tang KAkI taKde Ke?? ewaH..ewaH..Over LAk dia...)
Ok..So saYer NAk sewaKan..haRAp aDa yaNg berMinAt Lerrr...kaLAu aDa Lerrr...




aLa MuraH-MuRah Jerr...
Baju maTeriAL sOngKet..yaNg di PatcH Lace..KaIn Tu sOngket Then DLuarNyer LAce..
BaJu aKan DisewaKan LenGKap denGAn tUdung, veIL daN kaSut..
KaLAu naK akSesOri SeKaLi pOn BoLeh..taPi keNA taMbaH dUet sIkiT Lah aDik maNis...
taPi kaLAu naK aKsesOri Sumer LengKaP..meMang sebijIk aPa yang saYer Pakai tU Lah..terMasUk raNtaI yaNg saYer PakaI Tu..RantaI LakI..TiaRa..
 

 baJu nIh meMang sPecIALLy deSigNed bY me..maNik Sumer SenDiri TaU saYer BUat..sEe..PenGantIn GigIh TaK saYer??
taPi saYer TemPah UnTuk oraNg jaHit Laa..TaPi kaIn tU LastLy dI aLtereD oLeh mama Sayer YaNg maNa jaHit LaGi caNteK seBenaRnya..CheIshhh..
Hehehe..PePon..inSyaaLLAh kaLAu paKai nantI caNtek..
Sayer BersaIz M (masa kaweN nIh Lah..seKAraNg sILer JaNGan taNya!! SalaHkan bUDak daLam peruT nih yaNg baNyak maKAn..hahaha..)


BaJU nih bOLeh dibesaRkan Ke SaIz L dan DikeCiKkan Ke SaIz S..TaPi Rasa nYa LagI caNteK kaLAu yaNg paKAi tu M-L kOt...taPi KasUt Tu beSar Skit Laaa..seBAb bUAt saIZ 9..InI adaLah keRAna saYer Tak SemPat FikIr PAsaL kaSut Waktu tu..sO maIn TaraM jeR kaSuT yaNg aDa..sebELom Nih maKcIk saYer Yang paKAi kaSut Tu (Yup..saYer meMAng menYeDiakan PerKhidMatan penYewaaN baju PenGantIn Pada oraNG..sekALi nGan meKAp..iMpian NAk ada buTiK peNGAntIn seNDiri..HuHu)
to Be FraNk kaSut tu memANg besaR..saYer Pon saIz 8 Jer..HuHu..
So kaLAu taK naK paKai kaSut Tu Pon TakPer..
k Lah..taK taU naK cIter aPa..kaLAu aDa soaLAn bOLeh Lah emeL kat
noraz_rina@yahoo.com...
HarGa saYer LetaK untUk seWaan BaJu LeNgkap LeLAki dan PereMpuaN RM500 sahaja..MemAng haRga Yang terBaiK Lah di PasaRan..CeWahhhh...Yo-Yo Je Cik pUan NeyNa Nih...
hehehe...KeuTamaaN diberI Pada yaNg beLAh UtAra Laa..PutraJAya and KL pOn boLey...
So aNything bLeH taNya SaYer yerrr...



~RinDu saaT iNi..naK kaweN Lagi VoLey??~

Monday, July 9, 2012

MommY aNd DaddY dah MeT baBy..

Wah..Wah..Long Time no See Ek..huhu..
EntaH naPer Tah rAsa maLAs saNGaT paDaHaL baNyak sanGAt naK citer TeruTaMa bab weDding Ari tu..and PLus sayer DaH  Nak MULa menYewaKan baJu weDding saYer Tu..taPi aSyik Lupa jer Nak baWaK cd YaNG ada gaMbaR fuLL baJu kaWen Sayer Tu..TakPer LaH nantI saYer Stori morI..
SkaraNg nIh naK baGiTAu yaNG baBy iN mOmMy's womb daH maSuk 26weeKs..daH 6 BULan LebIh..sekeJap jer..minGgu depAn daH menJengaH 3rd trimesteR...Whewww...
aKsI baby??
Owhhh..saNGAt hebAt..perUt Nih daH aSyik BerGeLomBang Jer..GaMaknYer daLam perUt mommy nIh aDa dIScO baLL yaNg keLIp-keLap tU yaNG memBuaTkan BabY deNGAn serOnOknYa breaKdaNce kat daLAm..
PerSiaPan baRang babY??
apa pOn Takde LaGi..HuHu..seDih..memAng kiTer beDuNg paKai kaIn baTik je Lah nanti..HuHu..
Hehehe..takDeLah..seBEnarnYa taKde mOod LagI naK waT perSiaPan sebABnyer taK taHu naK mULa kat mana..paSTu Lak enciK daDdy jauH..sO taKkan saYer nak ShoPping seSoraNg..Ihhh..heLLo..ada baPAk Tau Ini BudaK..hehehe..PLus...geNDer pOn beLom taHU Lagi..so naK beLi caMne??
TetaPi..kaLi nIh eNCik daddy daTAng sIni Lamerrrrrr...seBab dIA ada traInIng kAt PD..So darI mIngGu LePas Dia daTaNg hari KhaMis aNd tHis CoMiNg saTurdaY baRu Dia akaN baLik penaNg ngaN mama..Mode?? Of CourSe "HaPPy" swiTcH haS turNed on...

Haaa..keBetULan enCik daDdy berAda Lama di sIni..terUS teNGok berApa weeK baBy..ingAt naK aJak enCik daDdy gI waT sCan 3D/4D tu Laaa..ingAt naK waT kaT kLinIk faUziAh Tu..yaNg soNograFer dia aDaLah mIss jeZzLyn Tu..seBAb baNyak dengAr gUd reView KaT sItu..daH seArcH pLace pOn deKaT nGAn uMah cIk raFi..Gud..gud..Bleh dipertImbaNgkan..taPi baRu 25 weeKs..BLeh ke?? mY baBy dah bUiLd faT diA ke?? kaRaNg taKde Fat LaGi..seDey pLak tengOk aNak aKU kUrUS ceKeding jer MacaM mommY taK baGi cUkuP zaT puLak..sO me caLLed jezzLyn tu tanya KaLu naK sCan 25weekS..Dia KAta boLeh jer..So bUat apPoinTmenT on paST satuRdaY aT 6.20pm..seBaBnya haRi SabTu tU akaN menGikUt eNi ke TangKak For maJLis bertaNdang Of Her..dah Buat aPpoinMent baRu taNya enCik daDdy naK buAt ke Tak? hahaha..seNGaL kaN..? aLaaa..kaLAu enCik daDdy kaTa taK Leh caNceL je LAaa..taPi enCik suAmi Kata on jerrr..yeLah kaLAu taK bUaT skarang BiLa Lagi..nantI daH masuk 30 weeKs daH tak namPak..
so LasT saTurdaY pePagi daH memULakan perjALAnan ke TangKak..uNtUk meNGhanTar roMbOngAn..paStu daLam pUKuL 3pm beRtOLak puLang teruS pegi kL..droP mama KaT uMah cIk aPi..seBAb siAn kat dia meSti dIa penAt..then TeruS pegI ke KLInik Tu..sebAb maSa tU dah menUnjUKkan PukuL 6.30pm..pasTu taH caMne Tah...kiToRaNg daH naMpaK maNjaKu Tu..seBAb kiToraNg daRi ceRrefouR aMpang..taPi dengaN biJaK paNdaInYa kitOraNg terUs stRaiGht..saMpaI ke wAterfRonT..memaNg LaMa jUgaK Laa menCaRi..enCik suaMi daH cuAK SebaB cik Puan IsTeri nyer yaNg bijaK panDai Lah sanGat..taK taNya bebeTuL kLiniK tu kaT mana..haRApkaN gPs..Lagi taK Leh Pakai..HuH..LasTLy caLL kLinik Tu and taNya bebetUL kaT mana Baru juMPa..enCik daDdy daH beBeL-bebeL..
Sampai kLinik Tu terUs reGisTer aNd menDaPati (wah..aYat ko!) aDa dUA oraNg beFore Us..Ok Lah tU taKde Lah LambaT saNGat Khennn..hehehe..
taK saMpaI setenGah jaM daH saMpai turN kitoRang..berDebar Nih naK juMpa baBy..sekALi biLa daH baRing and jezZ tu LetaK je ScaNner tU kaT peruT daH naMpaK baBY saYer..aND mY first ImPreSsiOn.."GEMOKNYER!!"
Yerrr..taKde maKnanYa babY saYer Tu ceKeDiNg sePErTi yaNG saYer RisaUkan..hahaha..diA daH tembAm..Pipi dia Dah gemok..RuPanYa anAk mommY daH enTeriNg 1kg Laaa...haha..baRu seLasa LepAs sCan kaT sepItaL beRat baby baRu 800gm..hehehe..Suker..Suker..cePatNya memBesar..
naK taU worD perTama YaNG kuar daRi MuLUt jeZz.."HIDUNG DIA KEMBANG!"
TeriMa kasiH jezzLyn di atAs peneKanan Itu..
Yerrrr..meMang iKuT hIduNg momMy..CheIshhhh!!!
 TaPi baBy agaK peraMah yerr...aSyik senyum-SenYuM jer..suKer tEngOk dia seNyum...
 

For infO at that TiMe MEmang baby tAk aKtif SeLaLunYa..tIdo..sO haRi tU pOn dIA tidO Laa..tetAmbaH mOmmY dIA dah HenTam naSi mInYak naK dEkaT 3 pingGan..haha..jenUh JugaK perUt nIh kaSi gegAr-geGar naK sUruH diA baNgun..sI jeZz dOk ketUk-ketUk peruT nak suruH baBy baNgun..naMpaK muKa baby keRut-KeruT sebAb keNa paKsa baNgun..hahaha..cOmeL..Yang Lagi CoMeL bILa dia teruS meNGeLiat daN meNguaP seLuaS aLam...hahaha..seKALi LAgi peraNgaI mOmmY Tu..muahahahaha..raSa maCaM pUas je Kan BabY kaN daPaT menGuaP seLUas nyer??..hahahahaha...taPi babY siLer beLajar TuTup MuLut pasNIh..huHu..
PasTu dIa Leh Lak naK saMbung tIdO..pe Lagi..KiTa kaSi geGAr Laaa..hahaha..tetIba dia buaT mUka MAraH..Jezz Suruh rILek Jap..so just cek perKembaNgan dia..ceK ukuraN paler Dia, pingGaNG, KaKi, pehA..aNd eLse..jeZz cakAp my BabY a LittLe biT bIg..taPi sTiLL daLAm graF..dia SiaP taNya suRe ke 25 weeKs nIh..Hehehe..kOmpem LaH tu...PasTu saMBung baLik ceK genDer Lak..jeZz taNya namPak TAk?? aKu bLur..aPa tu?? jezz CaKaP Lah u TaK naMpak Ke? Tu diA nYer geNDer Laaa...erK?? suMPah aKu taK daPat paSTikaN..maSa jeZz teraNgkaN pOn aKu maSih Lagi menCari..taPi yeLAh dia LebIh berPenGALaman..sO genDer teLah pon daPaT diPastiKaN..insyaLLah..daH bLeh stArt ShoPping!!
Then SekALi LaGi nak iNtaI baBy..geGar sKiT...PusIng kiRi Lak..baBy memAng taK sKA kaLAu saYer tIdo ngIriNg ke KirI..meSti diA tenDaNg-TenDaNG..memANg fORmuLa baIk untUk kejUt baby..aNd diA baNgun..terUS buaT aKsi aKrobaTik..KaKi siAp naIk kaT kePALa nih...aDeiH..sucH a nOughTy Laa kaMu nih..kaLi niH dia daH taK mo tUnjuk Muka dIa..siaP kaKi taNgan TutUp muKa dia..suRuh aLih taNgan Pon taK mO daH..MommY PoN dah peNAt daH..taKpeLah..baGi Lah baby saMbung tIdO..
Lama gaK kitoraNG nyer daTe Tu..daLAm setenGAh JaM jUgaK Laaa...TheN tUnggU jezz burn cd dan VideO..paStu pe LaGi..baYar Lerr..eNcik daDdy exCited teruS baGiTAu maK dia..sIap msg kekawAn dia TuH..ceT!!


Pe Pon..saYer Puas haTi..sebAb saYer daPaT gaMbaR yaNg teraNG..paStu vIdeo paRt baNYak..paStu denGAn soNograFer nyer yaNg peraMAh..for The PriCe yaNg saYer raSa agAk berBaLoi..naSib BaIk taK pegI kaT viSiOn coLLege Tu..kaLAu taK daH Lah keNA aMik cUti..jaLAn pon aKu taK faMiLiar saNGat..hehehe..sO seSaper YAng naK waT scaN 3d/4d Tu..saYer reKemen saNGat bUat dengaN jeZzLyn nIh..bLeh Call No Nih 017-6202933.. taPi nanti kaLAu naK book kenA oNLine..dia repLy pOn cepAt..kaLaU taK dapAt tengOk mUka babY taK paYAh baYar..Hehehe..sO berBALoi..baLik tunJuk kaT maMA..maMa caKaP anaK sayer NakaL..daH Lah Hidung kemBanG..CheISh!!!

Ok..baby Dah maLas naK Layan mOmmy NGan daDdy..
BabY naK tIDo..
sILer jaNGan kaCo!!

Tuesday, May 22, 2012

BLesseD...

HoLLa...
Hehehe..SekejAp jer MAsa berLaLu kaN?? My tuMmy enTering 19 weeKs..feeLing??
Hari Nih punYa mOde haPpy Lerr..seBAb baRu baLik daRi cHEcKup kaT KK..aNd i HeaRd my Baby HeaRtbeAt..raSa macaM hePi jer..seNAng Hati..naK senyUm-SenYum..MacAm FaLLed iN Love PLak..terUs naK reWard dirI wiTh sOmetHing SweeT..seBAb daH Lama RasaNya taK aMbiL benDa yAng memAnis Nih..sO eiTher aIskriM or caKe?? CaLLed encIk daDdy tO heLp me In deCision makIng..enCiK daddY cakaP aIskriM..beCause He aLreaDy knEw me Mad bOut aIskRim..buT i guess i waNt Cake..Yer..caKe..mestI enCik daDdy caKap "kaLAu daH decIDe LenkaLi jaNGan taNya orang!" Hik..hik..sUker LAaa..Huh!!

me SeLama nIh peGi chEcKup kaT KK jer..seBab seSoraNG so taKde MooD naK pegI kLiniK Lain..seSoraNG Lak Tu..So Koser Lah sanGat kan..maKanya perUt saYer NIh taK peNah Pon Lagi di sCaN..tak peNAh pon meeT tHis BabY..taPi haRi tu maSa kenA cHecKuP kaT HosPitaL putraJaya..GynaE tu sCan my baBy..TapI  shE neVer mentiOn aPa pOn..dia aDa taNya beRApa MinggU? Me saId 16weeKs..Then dia caKAp.."OkLAh..tHis sIze ShouLd Be Ok.." me Pon Tak Paham denGAn aPA yaNg diA MaksUDkaN..bILa taNya..dIa dIam jer..peKak kOt..huh..GeRam..
PasTu keBEtuLan thaT weeK eNcIk daDdY daTAng PutraJAya denGAN His PareNts and My moM..terUS aJAk dIa pegI kLinik..taK tau naK pegI kLinik maNA aCtuALLy..so pegI medIverOn jer Laaa..So foR the firSt time OffIciaLLy meT oUr "TanDa CinTA"..CeWahhhhhhhhhhhh....
KaLau oRaNG Lain FiRst sCan teNgok TinY seed Jerr..TaPi saYer..GEdeBokkkk..TerUs daH BeSar anak MOmmy..YeLaaa..maSa 1sT sCan Tu daH 4 BuLan..hahaha..SuKer..sUker..kePALa dia BesArrr..naMpak Tangan Dia Dok MeLempang-LempAng..Tah aPA yaNg dia LemPang Tah..kakI dIa dOk meNEndaNG-neNdaNG..MaYbe Dia dOk teNdang-tenDang aLAt sCan Tu kOt..yeLAh seBAb doC tU tekAn kUat jUgak..Tapi sTiLL seLEsa Laaa..PasTu keJap-keJAp diA tunJuk BoNtOt dIa yanG buLat jer Tu..Hahaha..now Ai kNow perAsaaN exCited Nya aDa "Tanda cinTA" daLam peRuT nIh..seRies..saYer Tengok..So cUte Lah baBy moMmy Nih..seRieS..saNgat Cute..hiLang TerUS kePerItaN yaNg saYer LaLui seLama haMpir Tiga buLan duLu..taK IngaT daH..
EncIk daddY teNGok sKriN scaNner Tu PoN namPak MuKa diA teruJa GiLerr..sIap NganGa-nGAnga MuLut..naSIb baIk taK de LaLat..Hehehe..enCik daDdy pOn Cute jUgak..
PriVate ParT taK naMpaK denGan JeLas Lagi..taPi kaN..mOmMy InsTincT maCaM boY jerr BiLa sI baBy mePerLihaTkan KeGanasaN beLiaU..Doc Tu pOn caKap mY baBy sO aCtIve..taKpe..Takpe..Kita maIn teKA-teKa dULu..

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki
Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung
Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit
Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh
Perut anda kelihatan bulat sempurna
Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap
Bentuk perut condong ke arah bawah
Sukakan makanan yang masam dan masin
Suka makan daging dan keju
Tapak kaki selalu berasa sejuk
Tangan selalu kekeringan
Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur (Entah..hahaha..dah tak tau mana utara selatan bila tido..muehehe)
Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan (Owh..Nih takde..mungkin sebab laki jauh..huhu)
Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil (Owhhh..takde..muker sayer sangat tak cantek sekarang!)
Hidung tampak lebih mekar (Haah..Makin kembang..orang cakap badan tak nampak naik sangat tapi hidung nih makin kembang!)
Selalu sakit kepala

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan
Mengalami Morning sickness di awal kehamilan (Of Coz...rasa macam nak tercabut nyawa..huhu..yer drama!)
Degupan jantung bayi lebih 140kali seminit
Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
Payudara kiri lebih besar berbanding kanan (Owh..tak cek plak..haha)
Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya (Nih susah nak tentu sebab ai memang mat saleh celop sejak kecik..huhu)
Bentuk perut condong ke arah atas
Perut tampak agak lonjong
Mengidam makanan manis
Sukakan buah-buahan (Owh..i hate buah sekarang nih..tetambah yang masam..buwerkkk)
Suka minum air atau jus yang bersifat masam
Anda jadi lebih cerewet semasa hamil (Entah..sayer raser sayer jadi sangat penyabar semasa preggy nih..)
Mudah moody berbanding sebelumnya (Nih pon tak tau nak cakap sangat..haha)
Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil - *semasa first trimester (Usah kata first..skarang nih pon lagilah bertambah..)
Tidak suka makan roti bersama kulitnya (Sayer tak kisah pon makan kulit roti..haha)
Payudara kelihatan mengembang (Ihhh..kena balik tilik balik..)
Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur (Plz..dont ask yang nih!)
 
So KoraNg raSa?? Ihhh..SusaH caKap Kan?? taK kIsaH Lah dia Laki ke PompUan..JanJi sIhaT daN semPurna..MenJadi HartA untuk SaYer daN enCik sUAmi di DunIa daN akHiraT..SekaRaNg Nih daH naK maSuk 19 MinggU..taKde Rasa geRAk ke Apa Lagi..TaPi kaDaNg-kadaNg Tu tetIba Rasa maCaM craMp je PeRut nih..KeKAdaNG kanaN..keKadaNg kIri..tU Dia PuNya kicK ke?? tApi yaNg oBvIoUs IaLAh terAsa macAM puSat nIh kenA kOreK jer..sO asyIk Nak terKenCiNg jer..bOLeh ke Baby nIh maIn kOrek puSaT mommY dIA?? Hahahaa...Ok..AbaIkan..
PerUt pOn daH  beSar..aNd daH mULa paKAi uNiforM seBAb sUDaH memPunYai penGALaman Zip terCabUt..huhU...taPi kaLAu baJu yaNg besAr-beSar tU sTiLL paKai Lagi..kaIn Tu piN Laa...PeRut sayer BiLA paKAi baJu raSa macaM CoMeL jerr BULat nYer..TaPi bILa bUkaK baJu..Owhhhhh..CiK neYna..sILer PakaI baLik bajU..hUhu..

SekaRang nih waLau aPA pon maSaLAH taK pIkIr daH pOn..seBAb saYer rAsa saYer baHagIa..beNarLah waNita haMiL maLAikaT akan seNtiasa berzIkir daN berseLAwaT uNtuk mereKa..i FeEL bLesseD..uNtuK iTu..Sayer dOakaN OraNg yaNg saYer saYang..KeKAwan Sayer..yaNG maNa yang BeLom berTemU jODoh..diPertemUkan jOdoHnYa..yaNg maNA beLom haMiL seLEpas beberApa Lama kawen..aGar DimUrahkan reZeki mereKA..sUpaya diOraNG pOn daPAt raSa maCaM mana Yang saYer RaSa seKarang..UnTuk saYer Lak..seMoga ALLAh LapanG kan DaDa..teNAng kAn jIwa Sayer..MuraHkan reZeKi EncIk Daddy..sUpaya Mommy Leh ShoPpIng NGan jaYanYer...NgeH..NgeH..Ngeh..BoLey??

~babY..sTop kOreK pusaT momMy pLz!!~

Wednesday, May 2, 2012

aDuh..SusAh jUga yer naK jaDi prOud PaRenTs nih..

hAi peePs..
ALhaMDuLillah..daH dUa miNggU meLePAsi firsT trIMesTer..BadaN daH semAkIn siHat..keKadaNg taK raSa maCam pRegnaNt PoN seBab nyer raSa MaCam BiaSa jer..maCam haRi BiaSa..cuMa aGak penAt..meNgah..sePanjAng maSa keDahagaaN..JeraWatan jaNgan caKap Lah..paNtAng ada SpaCe kOsong..PasTu taHap kemALasaN daH aGak berKUraNgan..taPi kaLAu bLeh Nak maLAs GAk..Hahaha..paSTu TAhaP kePAnaSan diRi yaNg meLamPau..memAng meLAmpaU giLer..sebaB saYer terpAksa on kiPas sILing daN kIpas DudUK yaNG diTaLa kaT muKA jerr..sereNtaK!!
Tu pon Sayer MasiH LagI tidOr daLAm kePELuhan sendiRi..nAper Yer? ke CuaCa sekAraNG nIh yaNg seMEmAngnya teraMAt paNas..raJa rILek jer BLeh TidO kaNgkang-kaNgKang Lagi...
Tak tahaN..ke banYak saNGat doSa nIh..muehehehe...

PasTu yaNg paLing beST..daH Leh masaK seNdiRi..YEAY!!
SeriEs...SaYer saNggUp maSaK senDiri..waLaupoN haNya saRdiN..seBAB biLa terpIkir nAk gi beli..Dan terPiKir naK maKan aPa..seLera teruS takde..so MAri MasaK seNDiri Laaa..taPi kaLAu daH taKde Pe tU tiBAi beLI gaK..sUmbaT je LAh maSuk...hehehe..JaNji aKu taK Lapor..KanG berGuLing pULak naK taHan saKit peruT nIh..

Ada terBaca kaT saTu bLog Nih diA senAraIkaN cheCkList bebARang BAby...maK aiiiii..baNyaknYerr..baNyak Juga Lah RM yaNg perLU diBeLanjaKan..HuhU..BoLeh naNgis Nih..ingAtkaN biLa daH seTEL kaWen daH taKde Dah perBeLAnjaan Yang hebAt-hebAT..tak sanGKa LAk nak berAnaK nih memErLukan perBeLanjaan yAng agAk hebAt gak..BarU nak menYimpaN..huhu...
taKper..Takper..reZeki nYer aDa nanti Lah tU...
BiLa naK staRt beLI baRang ek?
KeKAdang macaM eKSaIted NAk beLi tapi keKAdaNg maCam taKde Mood..ke nak sUruH nanti babY beDung Ngan Kain BatIk Jer? muahahaha..keJAm!
bIh Tu naK waT camnO..oraNg meSekIn..HuhU..
KaLAu tUngGu LamBat-LamBat taKut taK LaraT PLak..seBAb sekArang niH pOn jaLAn kaLAu LaMA sKit Dah saKit KaKi...

SekaRang niH taKde Rasa ingIn naK makaN pe pOn saNGat..aPa yaNg ada ItU Lah yaNg diMakan..Ermmm..TapIkan seriEs..tIngin saNgaT naK gI caMeron..sebAb naK raSa seJuk-seJuk..tInGin naK maKAn aIsKrim daLAm keAdaan CuaCa yaNg seJuk..hehehe..MeLamPAu ke?
GamaKnyer sebaB dah BeRminGgU-mInggu dUduK daLAm kePaNasaN..maKA saYa maHu KAn keseJukkaN..waH..bLeh Jadi SlOgan Tu..bLeh MenAng pOwerooT taK?
Hehehe..
TApi saPe Nak baWaK?? taKKan aKu naK gI reDah caMeroN tU seSoraNG..MaCaM Lari memBawaK diri Lak..paDaHAL cUMa memBawaK bUdak jer..MUehehehe...
paStu LaGi dOk terpIkIr..raYer naK paKAi baJu aPa??
Muahahaha..JauH taK pemIkiraN?? yaaaa...Kita haRus PandaNg ke HadaPAn...

~Haish...~

Friday, April 27, 2012

PeriHaL keCik Hati..

Ok..seKarang SayeR seDang frUSt...dIsaPoinTed seSangaT..SemeNJak PreGgy saYer LePaskAn maCaM-macAm ...baNyak daH aKtIviti yaNg saYer TiNggaLkan..pAda muLanYa taK menyeSaL Pon..TaPi paStu saYer raSa maCAm taK dihaRgai pOn..sUsaH saNGat ke kaLAu LuaNgkan masa 15miNit UnTuk saYer?? saYer Tak raSa benDa tu keNa baYar..Sayer SoraNG kaT sIni..taKde temPat naK mengaDu..KeR seBenArnYa nIh perAsaaN saYer Jerr??kaLAu kaMu pOn taK nak saYer GaNggU hiDup kaMu..fine..saYer peRgi Laa..Hmm.. How i wiSh....

Di Lain KeS..saYer saNgat seDih..BiLa saYer TaNya eLok-ELok..JawaBLah beBetuL..naPe nAk menIpU?? aTas aLAsaN kOnoN taK naK saYer KecIL hati..saYer BuKan seOraNG yang jenIs cePAt eMo Laaa..saYer taHu naK accEpt aND reDha kaLAu itU buKan reZekI saYer..naPe naK menIPu?? taK raSa ke BiLa saYer dapAt taHu penIpuan kaMu Tu Lah yaNg memBuatKan saYer beTuL-betUL frUSt...daN skRanG saYer pULak rAsa saYer nIh heGeh sanGAt..sebaB kaMu MacaM jaUhkan Diri..MunGKin kaMu rAsa saYer taK paTuT jaGa kain kaMu..weLL..taKPeLaa...MungKin kIta BuKan seRumPun..

Ke Nih suMer AdaLah nOrmAL..cuMa saYer jer Yang TerLALu menGikUtkan perAsaaN?? naPer seJaK dua menJak saYer RaSa everYthIng is Wrong..oNcE aGAin..How I wiSh......................
 

~NeeD sHouLder..~

Wednesday, April 25, 2012

BunGa-Bunga Cinta Cik PuaN neYna..

HoLLa...
hehehe..cik NeyNa nIh sUker keJap senYap keJap BunYik kaN?? naK waT caMno..seKarang Nih keAdaan Tak berApa naK menGiziNKan..taPikaN seKAraNg maCaM everyThIng daH sLowLy baCk To nOrmaL daH..iTu sICkneSs sUdaH taKde..aMaZing..macAM mimPi Lak..maCaM taK caYer saYer BerJaya mengHaruNgI nyer..haNya tuHan je TAu perAsaaN maSa tU..kaLAu ikutKan iMan yaNg senIpIs KuLit baWaNg nih..HaisH..aStaghFiruLLah...menGucaP PanJang waHAi ciK neYna..aLhaMduLiLLah..TuhaN maSih saYangKAn sayer...

Eh TaPi buKan Tu Yang Sayer Nak cIter..kiTa tUtUp BuKu duLu paSaL iTu..skAraNg nIh saYer NAk ciTer Pasal peLamin daN haNdboUqueT sayer..saYer naK updaTe seKaLi gUs sebAb sUmber Nyer AdaLAh dari YaNg saMa..

MengIkUt anGanan peRasan PuteRi iNi..SaYer naK peLAmin freSh fLoweRs taPi yeLah..edeN taK berApa maMpU untuk meNGadaKannYA di dewAn (SebaB veNdor peLamIn kaTA taKde saPer nAk gUbaH..HUH! VenDor pemALas..)..maKAnya saYer reaLIsaSikan di PeLamiN niKah..dI ruMah..BunGa Nih pOn saYer naK guNakaN unTuk haNtaRAn nantI..saYer orDer BunGa daRi cameRoN..deNGAn kHidmaT perToLoNgan maK aNgkaT saYer..Cik saBariAh..aNd ida (aNAk cik SabaRiah aka My beSt freN ever..)  caKAp yaNg dia aKAn haNtar ke rUmah NanTi..RumaH ida Nih dI iPoh..saYer baJet DapaT rOSes aNd gerBera Lah kAn..aNd waRna yAng aLA-aLa Suci Tu..sUCh aS puTih..Pink..etc..taPi saYaNg..dUring weDding saYer BuKan mUSim roSes and GerbeRa..saNgat sUsaH naK dapAt thaT type Of FloweRS..iniKan puLak naK daPAt kaN waRna yaNG kiTa naK..saYer daH caKAp paDa ida..taKpe LAh ida..taK kIsaH Lah buNga apa PoN..seBAb saYer daH maLAs Pikir..aNd GueSs whAt?? reZeki saYer..bUnga Yang dihaNtar SuPer baNyak..serIes..saNGat baNyak..saMpaI ida caLL..dIA caKAp dia taK dapAt haNtaR..SebAb taK mUAt keReta dia..denGAn baRaNg baBy Dia LAgi..Sayer TeKad berTemaNkan tetIng saYer geRak Ke IpOh peTAng khaMis Tu daLam puKuL 3pm..TetIng DrIve..seBAb saYer TakuT gaK kaLAu saYer Yang DriVe Nih..yeLAh..eSoknYer saYer daH naK niKah Kot..saYer denGAN tetIng pegI seNyap-seNyap taNpa penGetaHuan aYah..kaLAu aYAh taHu meSti dia maRAh..bIs Tu naK buAt camNe..HanTaran taK cucUk LAgi..PeLamiN tOgeL je Tuh..saMpaI iPoh tengOk bUnga..maK aIhhhh..meMang baNyak gILer..PenUh bOneT daN temPat DuduK beLakaNg waJa..KiToRang MemaNg baJet SampaI amBiL buNga tHen TeruS baLIk..taPi seMpaT  maKan biLa iDa hidaNGkan MurTabaK seDap..hahaha..

SampAi umAh dah maGhriB..ruMah saYer daH maCAM kedaI bUnga..taK taHu maNa naK LetAk buNga BeBAnyak tu..sUmer kekaWan mama taNya berApa yaNg kiToraNg berHAbis UnTuk sEmua Bunga-buNga tu..deNGAn haRga Yang saYer BaYar..saPer yAng taK terkejUt..then cePat-cePat SiapKan haNtaraN UntUk dibEri kePada enciK tuNang yaNg naK amIk maLAm tu..LePAs Tu saYer TAk iNgat bUat aPA sebAb yaNg paStI saYer MULa siApkaN peLAmiN denGAn mama aFter MidNite Then BiLa maLam Tu memANg taK tIdo sebaB paStu siApkaN haNtaraN beLah saYer Lak..paStu taK seMpaT siaP haNtaRan lebIh KuraNg daLAm pUkUL 4am..bLAcKout..aDoyaIiiii...memAng daH rAsa naK peNGsaN..eLektRik haNya aDa paDa puKuL 7am..SaBor je Laaa...

 Ok..BantaL nIkah tu poN buAtan Mama..Dia Gigih Nak bUat..kaLAu ikUtkan Sayer Nak beLi jer..TapI dah dia GiGih..SiLerkan Laa..hehehe
 
TaPi naSib baIk peLAmin daH diSiaPkaN Cuma HantaRan..Di haBiskaN oLeh kawaN-kawaN mama..Fuhhh..HamIk kooo..LainKaLI..siLer aGihkAn keje..taPi Pe Pon saYer Puas Hati..yaNg taK pUAs haTi peLAmin deWan..aDoyaiii..beNciLah..maLAs ciTer..Yang PastI uNtuk seSaper yAng naK kaWen..sILer Jangan perCaya denGAn Si LemBut nIh..DioraNg suMer nIh memAng sYoK seNdiri FeeLing diOranG nYer desIgn Tu caNtek..HUH!!
TaPi saYer baGi jugAk tengok gaMbarnYer..and koraNG pIkir Lah seNdiri Cantek Ke IdOk..seMpurNA ke IdoK..huhu..


PeRihaL HandboUqueT lak..uNtUk nIkaH..saYer sIapKan maSa sedaNG diMekaPkan unTuk Nikah..Hahaha..maNakaLa haNdboUqueT untUk reSepSi saYer sIaPkaN pAgI sebeLom Nikah tU..BuNga nIh sUmer Masa dah dapAt Tu saYer potOng taNgkaiNyer daLam aIr daN bIArkaN seMaLamaN sUpaYa keLopak Dia keMbaNG caNtek daN keRaS..SecarA kesELuruhan Sayer Puas HatI..sebAB BiLa taNya keDai BuNga bUKan sKit jumLah yaNg perLU saYer Bayar UnTuk meMenUHi kehendaK saYer Tu..maKan raTus Gak Laaa...baZir..baZir..baIk bUat senDiri..saYer BuBuh Lah beraPa besaR Yang saYer Nak..beRapa baNyak BuNga yaNg saYer nAk..TibaILah bunga aPA pon..jaNji Di maTa nIh caNtek..hahaha...

 During SolemniZatiOn..
 
During BiG reCepTiOn..BesaR gaBak Kan BuNga saYer?? naK peGang Pon JArI maCaM tak CukUp Luas..haha..LanTak..janJi saYer pUAs haTi..saPer kaTA bUnga CamerOn taK caNtek?? uNtuk mata Sayer canTek..hehe..
 
Ok...LasT..GaMbar waTak UtaMa paDa haRi ItU..huhu..


Thursday, March 22, 2012

weddinG HiCcupS..bukaN hicCups..BURPING!!

 **WARNING - Super LOng STorY!

Baru SkaRang naK ceriTa tenTang kekaLutaN weDding SaYer..naPer? seBAb saYer daH daPAt sOftCopY gaMbar weDding saYer..sOftCopY yer..BuKan aLbum..aLbum baru DihaNtar UnTuk dipRintIng..BiLA daPAt?? waLLahuaLaM..Kita NantIkan je LAhhh...malas Pikir..hehehe
SaYer daPAt sOftcOpY tu Pon seBab wiRa daH taNya gaMbar uNtuk dia buaT coVer cD videO Tu nanti..Dia mInTa haNtar duA kePing..taPi gaMbaR yaNg saYer DaPat beRibu-riBu..taPi gaMbar Yang haRus DipiLih aDaLah dua..yer aNAk-aNAk..Dua daRipaDa beriBu-RibU..cuBa bayaNgkan nIsbahNyerr..penIng Bila tenGok gaMbaR bebaNyak niH..deNGan keAdaan Yang taK beraPA menGIzinkaN nIh..pastu dah 4 haRi sayer Tak muntAh-muNtah..tetIba SemaLAm tengAhari..haMik kO..habIs sUmer Yang Sayer maKAn sepAnjaNg pukuL 8.30 saMpaI puKuL 1pm..macaM aIr terJun Je KeLuar..hahaha..siLer jaNGan taNya tenTang Bau..hahaha..

LasTLy saYer bIar jer Dulu..tUtUp fraMe Tu..daH maLAs tengOk..paSTu Lak..seKaraNg niH semenJak keAdaan YAng taK menenTu niH saYer Agak MaLas naK melayAn kaRenah oRang..Lantak lahh..orang nak Kata pe Pon..Like aI said meReka TidaK beraDa di TemPat sayer..TapI onCe dah Letak kePercaYaan..kiTa haRus bIarkan oranG tu buaT keje Dia..seBab saYer taHu saYer seOrang yaNg juJur daN amanaH (Taik cIcak BetuL ciK neyNa niH..hahaha) So encIk wirA..nanti-naNti Lah saYer emeL gaMbar..MuaHahaha..
Ok..Ok..naK cIter teNtanG keKaLutaN yaNg berLAKu sePanjaNg weDding saYer..seBabnYer biLa tengOk kAt gaMbar macaM sTrawberY smOoThIe jerr..haKiKatnya TuHan je Yang taHu..MaRi kiTa terusKan yer..

1) SaYer Nak nIkah Jumaat peTaNg puKuL 3pm..haRi kHaMis petAng daLAm puKul 3pm juGa saYer daN tetIng traVeL to IpoH unTuk aMbIL bUnga yaNG saYer daH temPah daRi caMeroN..naNti saYer aKAn ceritaKaN seCAra detaILnyer..

2) BaLik daRi iPoh terUs sIAp kan HantAraN uNtUk LeLaki daN perEmpuAn..yer..Ini LAh aKibaTnya bILa semUa naK bUAt senDiri sedaNgkaN dIri taK maMpu..SaYer TAk TidO maLaM tU saMpai PAgI..

3) SedaNg meNyiaPkaN haNtaran dan peLAmin unTuk nIkaH..tetIba RumaH saYer bLacKouT paDa pUKuL 5.30paGi..ruMah saYer jerr...Waaaaa...Rasa naK naNgIs..haNtaran taK sIAp LagI..ruPanya oRaNg yaNg paSanG kheMah sALah wirIng caM ne Tah..kenA tunGgu TNB daTang betUL kan..saYer taK buaT aPA daLAm 2jaM tu..masa tu MemAng ingaT saYer aKan bernIKah deNGAn keAdaaN yaNg saNgat SuraM daN seDih..waaaaaaaaaa.....

4) SaPer kaTa naK jaDi penGAntIn seNAng?? peGi sPA..maNICure..PaDicUre..maSsaGe..Owhhhh..Takde DaLAm DiaRi perkAhwiNan saYer WaLAupon daH raNcaNg daRi aWaL..SebaB seMUA keNA buAt senDiri..eveN naK seLf-faCiaL pOn taK seMpaT..naK picIt bIntiK hiTam Pon taK Leh..naSib BAik kuLit aGAk tiDak BerMasaLAh pada waKtu ItU jika diBAndingkaN seMasa saYer berTunaNg..saYa paKai inaI pOn paDa puKuL 11am haRi JuMaat tu..Tu PoN seJAm jer..Masa tu Lah sayer aMik maSa unTuk Tido..tU Pon tIdo yaNg taK berApa TidO..InaI taK meRah Pon waLaUpoN inAi meKah Tu sanGat caNteK waRnanYa..

5) Inai Tak meRah daLAm pUkuL 12 tenGAharI tU juGak gIgIh pegI cari iNAi TiuB..taPi aDuhhh..maLanGnya takdE..aDa saTu keDai Tu jUAL aND tiNggaL satu Tu jer..Tu Pon saYer RAsa inaI tu daH maSuK anGin..daH Lama..wAaaa..Tak caNteK..saNGat taK cantek..meNYesaL paKai..kaLAu taU biaR je Lah iNAi saYer tAk teraNg Pon jaNjI buKan warnA sePerTi ItU..maMA caKap macAM baRu LePas KoreK taNah..Waaaaaa...

6) Masa EncIk sUAmi peGi seMbaHyang juMaat dengaN aHLi keLuarganYA meReKa eKSiden ketIka Nak keLuar maSjid dengaN sebUAh MoTor..mOtOr Tu MasuK parIt daN agaK terUk Laa..weLL saLah mOtOr Tu..seBAb baRu kuaR maSjid Dah aDa hatI naK mereMpiT maCaM sUPermaN..

7) Mama temPaH kOmPanG untUk maLAm berInaI daN haRi saNding..masa quOTe the OwNer CaKaP RM280 UnTuk 2 haRi Tu..Ok..Fine..TapI LepAs jer NiKah oRaNg komPang tu datAng UmaH caKAp RM280 tU uNtUk saTu kaLi maIn..MaksUDnya saya Kena bayaR RM560 unTuk dua HaRi tU..mama dah taK maMpu kaTA apa..ok Kan jer..TaPi maLAm berInaI paSukaN komPang taK munCUL..Haisshhhh...maLAm berInaI sayer MALAm tU maCaM tema "MARI MAIN KAWEN-KAWEN"..but..Like aI saId..KiToRang caKAp..maLAs PiKir..LenkaLi siLer pIkIr duA kaLi biLa baB nak MenGharaPkan saUdara nIh..naSib Baik haRi saNding dioraNg mUncuL..

8) Untuk KhaTAm Quran maMa Lupa nak IngaT kaN usTazaH Tu..sO usTAzah tU tak daTAng..MungKin Dia Lupa..*SIGH..SaYer daH mULA frUSt..aNd daH caKap Kat azzaHAri.."taKpeLah..Tak yaH Lah aMik pIx untUk iNI..aWaK peGi Lah maKAn..taKPer sayer Tak PotOng fee seBab AwaK daTang"..taPi aZzaHari sanGat teNAng..diA cakAp taKpe kiTa tUnGgu kejAp LaGi..Mama gaThered KekAwaN meNGAji diA..aND aLHamduLiLLah ada soraNg kawaN diA boLeh khATamkan..taPi saYer baCa Pon dah keLAm kaBut..memAng naK cepAt haBiskAn seSi nih seBab daH terLaLu LambaT untuk meKap ke DewaN besaR PuLak..

9) ChOcoLate FouNtaIn saYer MeLetUp!! ok..saYer POn taK daPat baYAngkaN camNe..yaNg paSti tIaDa cHocOLate foUntaIn..taPi sHidah nGan kaK nIk bIjak..diOraNg ceLUp keSemUa buaH daN maRshmeLLow Tu dengAN coKLat siaP-siAp..gueSs whAt..ItU yanG meNjadi permintaan haNgat saMpaIkan taK semPat naK di baWa ke dALAm deWan..aNak-aNak keCiL daH beraTur dePAn diOraNg di TepI dewaN.. tUnggU bUAh daN maRshMeLLow Yang diCeLop coKLat..naK geLak pOn adA dengAr sHidaH ciTer betApa kaLUtnya DioraNG..haha..

10) Mama Order KetUpaT pULut Yang saNGat seDap..TiaP kaLi raYer meSti aYAh orDer dengAN oraNg Nih..SerUNding daRi keLAntaN yaNg suPer seDap tU pOn daH seLamat saMpaI ke TaNGan kaMi..taPi saYAng..enTah keNApa..Lagi dua hari SebeLum Hari PersaNdingan sI owNer pULuT baRu baGitaU yaNg dia terpAksa caNceL order..Ermmm...maKanYa..seRundIng dihiDangKan berSendiriaN taNpa PasaNgannYA...

11) DiseBAbkaN keKaLutaN yang meLanda Takde Saper pOn yang IngaT naK HiaS keREta..huHu..WaLAUpon dapaT free Dari bUTik penGAntiN terSebUt Tapi saPer yAng naK baWaK pegi?? maKanya Kereta dihiaS paDa haRi maJLis BertaNdang..maSa haRi berSanDiNg..Kete ToGeL!

12) LaGi seminGgU uNtUk haRi beSar..KuMpULan meNari terPaksa baTaLkan perSembaHan..seBAbnyer diOrang ada sHow Di SaBah..aNd fLighT deLay..19hb baRu saMpai KLIA..caMner naK buAt persemBAhan seDangKAn keNdUri SaYa JuGa 19hb di PuLau pInaNg yer??..sO sayer Kata takPerLah..seBab aYah aDa temPah sILAt dengAn KAWAN dia yaNg akaN diserTakan deNGan puKuLan taMbuaH daN geNDang..So saYer daN tetIng raNCang KomPang akaN Iring peNGantIn saMpaI ke PeLAmIn..daN keTIka PeNgantin dI atas peLamIn KumPuLan siLat akaN meNGamBiL temPat meMbuat perSembaHAn..taPi GueSs whaT?? saYer mAcaM caNgak kaT aTas keruSi peLamin Tu menUngGu oraNG memUKuL koMpaNg yaNg taK sudaH-suDah..RuPanya..KumpULan siLAt taK munCuL tIba..and saMpaI ayaH menInggaL enTAh keNApa kaWan ayaH niH taK tuNjuKKan ruPa..Haishhhhh...

13) CenDoL haBis..Waaaaa...Tak semPat naK rAsa...

14) Ada yaNg aGAk KuRaNg seNAng denGAn maJLis saYer..saMpai saNGgUp keCiLkan haTi aYah saYer YAng seDang taK seHAt Tu dengAN meNGatakaN taKde OraNg yaNg daTAng keNduRi saYer..meJa KosOng..Hmm..saYer temPAh 30 buaH meJA makaN taK termAsuk meJa peNGAntiN daN roMbOngaN LeLaki..seBabnYer saYer TAk naK mereKa terPinGA-pinGa caRi mejA uNtuk makAn..kaLAu taKde OraNg daTang keNapa 2000 bunga TeLur haNya tinGgaL lebiH KUraNg 400 biJi..keNApa 4 bijiK perIuk naSi yAng paKcIk saYer Bajet Satu PeriUk unTuk 400 oraNg..LicIn! Sayer Bukan Nak megaHkan betapA ramaInya oRang Yang DataNg..taPi seaNdaInya taKde OraNg dataNg maJLis saYer Pon diAm jer BoLeh Tak?? Ko naMpak aYAh aKu tU keaDaan Dia maCam Mana?! Haishhhh....

15) Mama KeCewa..dia temPah 2000 Biji teLur Ayam daN 4000 BiJi teLur PuyUh sebAb buNga teLur DoorGift YaNg seBanyAk 2000 biJik itu perLu diLetakkaN seBiJi teLur ayaM daN dUA biJi teLur PuYuh..teTApi oRang daPor caKAp teLor PuyUh taK cuKup dengAN seNang haTi dioRang LeTak seBijiK jer teLur PuyUh..daN bILa baLik teNgok..aDa HamPir 1000 biji teLur pUyuH yaNg tidaK direBus dan diLekatkan..

16) Sayer keceWa dengaN peLAmin saYer..TaK seperTi yaNg saYer hAraPkan..Sayer daH tUnjUk gaMbar peLAmin macaM maNa Yang saYA naK..dan SaYa daH teTApkaN sayA naK buNga waRna PutIih, Pink, meraH or creaM..hanYa waRna BunGA niH yaNG saYer naK..seBAb saYer naK meneKAn kan teMA merah PinK tu..diOraNg daTang paSang LambaT..maLAm sebELom haRi PersaNdingan..saYer penAt untuK menunggU LaGiPon saYer perLU siap unTuK maLam berInai..si "adik-aDik" Tu cakap.."hangpa Jangan RisaU Laa..kaMi aKan buAt graNd puNya meMANg caNteK Lahh.."  maSa saYer berarAk maSuk Ke dewaN..saYer tenAng je MeLihaT peLamiN saYer..YeLAh..taKkan dah ceCantIk Tu saYer NAk ngAmuK deNGAn peLAmiN sayer?? RedHA jer Laaa memBayangKAn RM3000 saYer..peLAmin saYer siAp aDa LamPu keLip-keLAp haRi raYa waRna Biru Lagi Ko..saNgat voGue de vaSt..EnciK suaMi caKAp.."Dy memAng daRi DuLu taK pernAh perCaya "SpeSis" Tu.." Hehehe..raSa macaM naK geLAk biLa di iNgatkaN baLIk..caNtek LaGi peLaMin nIkAh saYer yaNg sanGAt Last minIt Tu...

maMa caKap mUngkiN nih seMUa petAnda sUpaYA kiTorang taK gemBira sanGat..seBAb ayah seDaNg saKiT paDa maSa tu..maMa caKap maLAikaT daH keLiLing ayah keTika Tu..sebAB dua miNggU LePAs Tu aYah peRgi..hmm...

TaPi taK seMua Buruk LAh dUriNg mY weDdiNg..BaNyak Juga yaNg beSt..cOnToH..baJu sayer Cantek!!..saYer suKer..KaLAu kenA kawen sekaLi Lagi..saYa maSih naK paKAi baJu niKah yaNG saMa..baJu saNdiNg yAng saMa..YeLah..daH ko buAt senDiri Baju Tu..haRus Lah kO puJi khennn?? hehehe...haaaaa...Kain saYer aGaK beSar..Masa naK naIk taNgga kaT peLAmiN tu saYer terPaksa peGang PiNggang saYer seBAB taKut kaIn LondeH..hahaha...MungkIn seBAb saYer maKan taK menenTU seMingGu seBeLum tu seBab baNyak benDa yaNg perLu diseteLkan..SaYer pOn taK terfikir Nak fitTing BaLik..Baju bertandaNg pOn BesaR jaDinyer..naMpak gedObOh..arGhh..aBaikaN...hahaha..

Ayah daH saKit kuat maSa tu..TaPi haRi kawen Sayer..dIA jaDi kUat..saNGAt KuaT..dIA saLAm denGAN suMer OraNG..sUmer OraNg diA ucaPkan TeriMa kaSih dan mInTA maaF..sayEr sanGat terHArU tengok ayah..EsoknyEr ayah cakap nak juGak maKan nasi minyAk SAyer..saYer KaTa bagi jer..BiaR dia Makan SepUasnyer..saMpaI sekAraNg saYer MasIh iNgat kepUasan waJah ayAh daPAt maKan naSi miNyak sayer..Siap DaGing KambIng Lagi..


MAcaM dah PanjAng saNGat enTry Nih kaN..k Lah..naNti saYer SamBung Lagi..Tapi daH taK mo IngaT yaNg taK beSt..naK iNgat yAng beSt jerr..nanTi saMbung Lagi ek?? Tata..

~Suka TengOk gaMbar AtaS Tu...~

Friday, March 16, 2012

aHChOoommm..eh..sILap..UweRkkkk!!!

PerGhhh..whaT a Long HiaTus kaN? daH bOLeh diPanggIL bLog BerhaNtU..Hehe..
PeNAt Laaa..seKAraNg niH saNGat penAt..YanG teraMat..
saYer MenGaLami penGaLamaN yaNg meNakutkaN..haRi-hari Keje MunTAh Jerr...bertAmbaH dengAn gaSTriKnyerr..PenIng PaLer Nyerr..taK LaLu maKannYa..semBeLitnYerr..
paStu doK sOraNg..seKsaNya biLa naK pegI cari MaKaN..naK maSAk memAng daH taK maMpu..baU tumISaN aMat MemUaLkan..pasTu maKan naK yaNg freSh aJer..yaNG daH seJuk daH kemBang..memAng kemBang tekAk nak maKAn..aIr MAsaK pon saYer TAk maMpu minum..hari-Hari keje NanGIs..taK baNyak..sIkit meSTi menGALir aIr Mata Nih..oraNg caKap jaNgan naNgIs naNti baBy poN seDiH..taPi daH taK kira daH..oraNg taKde DI temPat saYer..

OranG bOLeh seNAng je CaKAp..jaNGan Layan sangaT..buaT taK Tahu Jerr..
KoRaNg aDa LaKi kaT uMah..seNAng LAh caKAp..naK maKAn Leh miNta Laki BeLikan..peNing PaLer TadaH jer paLer kaT Laki..aKu nIh??
eH..ter"eMo" Lak...
taPi memAng pOn..eMo saNGat..bUkan taK cuBa buaT taK tahU..Hmmm..enTahLaa..
Hari-haRi meNGenaNg naSib meNGaLahkaN baWaNG pUtiH yaNg seLaLu kenA dera nGAn maK tIri..naPerLah naSib Ku begIni..HuHuhu...
LePas Tu macAM seDih seBAb raSa maCaM taKde saPe pOn yAng aMik beRat tentang Diri NIh..GamaKnYer kaLAU maTi sOraNg-soRang kaT uMah tU paS semIngGu baRu oraNg jUMpa kOt..
enCik SuaMi pOn bZ nyer bUkan MAin..naK mintA tepOn seHari SekALi memAng daPat..daPAt daLaM MimPi..bILA oraNG tanya dia CaKap "LAaa..iNgat kan daH tIdo"..gaMaKnyer KaLau daH maTi semingGu dia pon iNgat aKu nih tIDo saMpai semInGGu Kot..Haishhh..
Mama pOn JaraNG-jaRang naK tepOn..iNgat naK suruh MamA daTang sIni..YeLaaa...aT LeaSt kaLau maMA aDa bLeh MinTa dia maSaK..taK paYah Lah aKu nIh daLAm saKit penIng Nih  naK kUar Gi Cari Makan..PLus tingIn saNGat maKAn LaKsa joHor NgaN maSaK singganG mama (Sayer TaKde Niat naK jaDikan mama OranG gaJi yerr..)...daH baGi hInt kaT maMA..taPi mUngKin diA taK paHaM kOt..so caKaP jer terUS teraNg..
hMmm...daH agaK daH mesTi jaWaPaN dia MaCam Tu..FYI..oTher Than saYer meNdaPAt enCik suAmi yaNg diA sOraNg jer YaNg paLing bz DaLAm duniA nIh..saYer Juga memPunYai iBu yang PaLing bZ daLAm duNia..KadanG-kaDaNg jeLes nGAn enI..dia demaM pon maK dia SanggUp daTang naIk baS tengOk dia..

So apa Yang saYer bUAt?? naK buat Apa Lagi..naNgis Je LAh menGEnaNG naSIb..MUahahahaha...
berDiri Pon taK Leh LebiH 10mInit..kaLau LELama MuLa Lah..Hari Tu haMpir PiTam daLAm Lif..tetIba NaMpak geLap Jer memAng meNghaRap berpeGAng paDa handLe Lif tU jerr..kaLAu taK raSanya Dah jaTuh daH..aDuHAiiiii...
baNGun PaGi paS semaYaNg sUbuh daH taK Leh BuaT aPa..kenA terus SiaP-sIap unTuk perGi meNCari saRapaN..paStu TeNGaharI kenA berSiaP LaGi unTuk meNCari makAnan TengAhari..then PetaNg Pon berSiap LagI sekALi uNtuk meNCari maKanan..taK bOLeh LambaT..kaLAu LambaT maKan baHanaNya saYer Yang TaNGgUng..GasTrik ItU aKAn menJadiKan saYer LebIh heBAt daRi peLakon FiLem hinDustan daLam baB berGuLiNg..theN as I saID..saYer tak Leh beLi makAnan sIAp2 untuk petAng..seBAb aKibaTnya nanti tong saMpah yaNg makan..saYer penAh beLi naSi aYAm sIap-sIap uNtuk MakAn maLAm..sebAb saYer aMAt penAt untuk KeLuar Lagi..tetaPi kaLAu di KampUng naSi tu memAng aKAn menJadi maKAnan aYAm taPi diSebaBkaN saYer duduK di keDiaman Yang tIdaK membeLA ayaM maKa..tonG SamPah LAh temPatnyerr..maaFkaN saYer naSi meMbuatKan kaMu menaNgis..aKU taK berdayA (~_~)

Penat..SangaT peNAt..
SeLaLu seWakTu saYer NAk pegi beLi maKAnan SaYer meNAngis SoraNg-sOraNg daLAm keReta KeTika sedaNg driVe..saYer saKiT peruT..
thaNk god kaT opis sKarang kejE taK maSUk banyak..sO sayer bLeh tIdo..Bos saYer aSyiK caKAp "saYer kesIan tengOk kaMu iNa.."
Yer..KaLAu bos Sayer Tu dOktOr GamAknYer dia daH baGi saYer MC 9 bULan..hahaha

MunGkIn ada Yang caKAp saYer Nih ngaDa-ngAda..terLaLu manJa..saYer dah taK kiSah..sebAb haNya saYer Yang berada Di temPat saYer sKaranG..Sayer TAk iNgat LasT saYer mEngHidaPi gasTrik Yang terUk..seBab daH LamA taK kena..kaLAu keNa pon sikit-sIkit jerr..SaYer mInuM susU daN maKAn roTi dia Sudah boLeh BAik senDiri..taPi kaLi nih TAk..saYer MinuM susU muNtah..semUa mUnTah..baU nya usaH caKAp Lah boLeh Buat muNtah jUga..makAn Pon daH maCaM roBOt..suaP semULut kunyaH Lah Lima MinIt uNtuK memUjuk tekaK daN peruT aGAr meneriMa maKAnan Ini..sebUngkUs naSi saYer haBis Kan daLAm maSa dua jam..penaT maKAn pLak..hahaha...
taPi dengan cara tU Lah sayer MEmUjuK dirI senDiri aGAr terIma makAnan..tu pOn kekAdang muNtah Lagi..vitaMin..aSid foLik..or whaTeVer..saYer daH taK makaN..sebaB maCAM memBAzir..Lepas Makan saYer aKAn munTah paStu penaT..saKit dAda Nih..so better Takyah MaKan..saYer kesIan dengAn dirI saYer sendirI..haHAha..aDA taK oraNG maCaM nIh?? MAsa ni LAh muLA riNDukaN ayah..keRana hanYA diA yaNg faHAm..sebAb daLAm keLUarga HaNya kAMi berDua yAng menGhidaP gaStrik Yang terUk..YerP..sebAb Tu mungkIn sayer anaK ayAH..

SumPah..sayer Tak heraN penIng Nih..saYer tAk heraN muntaH nih..taPi saYer TAk taHAn saKit peruT nih..SumpaH..saNgat taK taHan.. buT..BiLa kiTa daH munTah mesTi Lah perUt kOSonG..maKAnya SaKiT peruT Lah kaN...hmmmm

TinY dOt daH maSuk 9 MinggU harI  nIH..KaT opIs saYer raMai GAk yaNG preGGy..jeLEs tenGok diOraNG..biLa sekeJAp-sekejaP huBbY diOraNG caLL..taNya daH saMpaI opIS ke? daH maKAn ke? tAdi Gi KLiniK doktOr caKAp apA? paDaHAL doK Umah sekALi Tu..maSa diorAng caKAp kaT tepOn tU Sayer MamPu tengok Je LAa..hUsBAnd saYer??? Owhhh..diA daH traNsfer Duet kaT saYer..So DIa Dah taK perLu buaT seMua tU..TungGu je LAh saYer Call dia LAgi mintA duet..Hahahaha..taKpe Lah rezeKi meMAsiNg..sO saYer redHa..Siti MAryaM duLu duGaan Dia Lagi hebAt...Sorang-Sorang je Dia..LastLy jaDi biDadarI sYurGa gaK..(KadaNg-kadANg Sayer BuaT ayAt "GamaKnya KaLau taK kAwen MesTi saYer taK perLu haDaPi semUA nih sOraNG-soraNG..aYAh pon mungKin aKAn aDa Lagi kaLAu saYer taK kaWen.."..SiLer istIghFar ciK pUan neYna!!)

TaPikan saYer raSa saYer Kuat Laa..sebAb nyer KaLAu oraNg LaIn meSTi daH terBAriNg jerrr..TaPi saYer taK..waLAupon bercUcUraN air maTa nIh saYer maSih maMpu driVe kereTa untuK meNcari MakanaN..caYALaaa..meMang SuperMoMmy!!

SekaRang Nih saYer daH kuAt siKit..saYer daH bOLeh mInUm air Kosong..taPi aIr Tu kenA betuL-betUL paNas AtaU pOn betUL-betUL seJuk..kaLAu miLd tU..bek taKyah..kaRang MunTAh..hahaha..MuLUt meMAng sentiaSa menGunYAh..seBAb saYer taK naK peruT sayer Kosong..Owhhh..sIksa Woooo...taPi tU Lah..baru 2-3 haRi nih ok..tu pOn sebAb saYer kaT opIs..saYer memAng seLaLu meNjengAh ke kafe..Tak TAU Lah saBtu ahAd nIh macaM mana ceriTanya..MungKInkah draMa aKAn berLAku Lagi?? NanTikan..hahahaha....saYer MAsIh taK beraNi aMik aSid foLik or vitaMin2 Tu..sebAb taKut karaNg tenGAh baRu naK siHat nIh..tetIba saKit baLik..saYer BeRhenTi Lah duLu..mUngkiN LepaSkan fIrsT triMester NIh..taPi kaN keKAdang macaM taK caYer..diaM taK diaM..walaupon keJe naNgIS jer..RUpaNya sayer daH berjAya meLepaSi 5miNggU aLAhan Nih..kaGum Gak..hahaha...k Lah..Cik pUan ngaDa nih naK pegI maKAn LAgi..hehehe..

9 weeks...

~CareFuLL wiTh whaT yOu wiSh!~

Friday, February 17, 2012

SudaH muLa buaT peranGai..

SeLaLu dengAr oraNg caKap..kaLAu preGnanT nIh mOod nYer swInG..MasYAaLLah...Me pon taK taHu naPer? taPi kaLau piYed Tu memAng moOd aSyiK naK maRaH jerr..hahaha..
SekAraNg nih memAng MinaT baca-BaCa niH..So daRi siTu saYer daPat tAhu macam-maCAM..So saYer akAn muLa daN cUba memAhaMi..saYer taKmO jaDi oraNg yaNg taK naK LearN taPi PasTu tUDuh oraNg memAcaM..
DaH tiGa haRi saYer GasTrik..sebab saYer makAn baNyaK..seBAb aSyik LaPAr Jerrr..sO sayer Cuba LAh naK kURaNGkaN maKAn tu..taKuT gaK kaLAu gemUk saNgat Nanti..taPi tU Lah baHanaNya..terUS saKit perUt..peDih perUt nih TiGa haRi..BetUL cakaP NIA HANA ..dia pUnya aKibaT tU..tuhaN jer Tahu..NurSe caKap orAng pregnaNt daN gaStrik meMang taK daPAt diPisaHkan..sO siLer MakaN dengaN keraP..

TaPi Tu Lah biLa berCeriTa tenTang MakaN nIh..saYer PunYa mood SaNgat Lah menYampaH..hahaha..SiLer jaNgan caRi pasaL denGan SaYer PasaL maKan..bILa di IngAt baLik memANg keLakor..
Citer Nye gIni..dISebAbkan saYer gaStriK saYer taK naK Lah maKan naSi sO naK maKan sUp jerr...duriNg LuncH tu pegI kaFe untuk oRder.. daH taNya Kakak Tu..LambaT ker..Dia CaKAp LambaT Lah juGak..SayeR pOn tuNggU Lah suP ayaM saYer Tu..seLama Nih bOLeh jer TunggU..meMang taKde MasaLAh pOn..taPi seMaLam taH naPer Tah..
paS ordeR tU saYer Gi baYar tHen AmIk poListerIn seBAb saYer BuNgkUs Sup saYer Tu coz naK maKAn kaT oPis..sO TungGu Laaa..daH 15 miNit...tetIba raSa maCam daTaNg haNtu aPA taH..tetIba raSa maCaM frUst saNgat seBab aKAk tU LambaT bUat sUP saYer..tetiba terUs naK meLeLeh aIr Mata Nih..dah BergenAng daH..TerUs saYer BLah..denGan USung poListeriN kOSong Tu saYer naIk Lif ke Opis saYer..saMpai kaT meJA tu saYer naNgis SunggUh-sUngGuh..hahahaha..biLa pikIr baLik meMAng keLakar saNgat..apa Ke HaL?? sUmer KAwaN saYer tAnya naPe nIh?? naPe NIh?? PasTu bILa saYer Citer Sumer RaSa naK peLAngkUng Jerr..hahahaha..Sumpah saYer Pon Tak Tau Naper Jadi MacaM tU ntaH...taPi seRieS memaNg seDih saNGat..muaHahahaha..
LaSTLy kiRim kaT aIn maSa dia Nak PeGi kaFe Tu..seBAb dia turUn LambaT..Rasa MacaM LeGa GiLer Dapat MakaN sUp Tu..hehehe...

TaPi haRi NIh daH ok..siAp geLAk-geLAk Lagi ngAn ofisMaTe biLa menGenaNgkan keJAdiaN seMaLam..yeLAh saYer USung poListerin KosOng tU saMpaI ke AtaS..hahaha..keLAkar saNgat...kaK nIk caKap nasiB baIk taK nAnGis TadaH ngaN poListerIn..HahahaMpeh..
Ok..SiLer GeLak..
KetikA haMiL seOraNg pereMpuaN mengALAmi PerUbahaN kaDaR esTroGen aNd prOgeStroNe sO seBab tu mooD nYer MacaM Tu seKaLi..buKan seBAb dia tU draMa QueeN or WhaTeVer..OraNg yaNG faHam Tu memAng aKAn faHAm Laaa...yaNg taK faHam Tu taK Leh WaT pe Laaa..
TaPi kaN..baGi saYer..kaLau oraNg LuaR tak FahaM saYer Tak KisaH..taPi kaLau sUAmi seNDiri tAk faHam..seDihnyA tuHan je TAu..SebaBnyer seSaMa naK aNAk..SeSama Nak jaDi proUD paRenTs..TaPi baB keSakItaN hamiL..biLA mOoD isTerI beGinI aTau begItU..terUs sUami BuaT taK TAhu..sO patUt kaN isTerI raSa sedIh??

SaYer ada baCa saTu NuKiLan akAk nih..dia seDaNg mabuK haMiL yaNG teruK..taKLeh buaT kejE umaH..eVen naK maSuk daPor Pon Tak Leh..taPi LakI diA memAng buaT taK taHu jerrr..paStu caKap diA macaM-macAM..saMpaI kaN aKak nIh caKap iTu Lah perTAma Dan terAkHir Dia meNGanduNg..taKkan ada yaNg keDua..Dia CaKap Masa preGgy Tu Dia giGih jUga buAt keJer RumaH..sebABnyer merTua Dia Buat Ayat "maK dULu aNak 10 oraNg..taKde pon saMpai Laki kenA baSuh baJu senDiri.."...
Haishhh..kaLAu kOraNg aPA praSaan? KaLau saYer Yang haTi taMaN nIh memAng daH meraMbu aIr mAta..
SiaN aKak tU..taPi akAk tu caKAp sekArang nIh taK kIsaH pLak naK ada aNAk no 2 Sebab biLa baby fiRst tU LahiR sUami Dia macaM haPpy GiLerr..
Ermmm..taPi kaN tU Lah saYer naK caKAp..sUsaH taK mO seSama..dIA naK senAng jerr..
TaPi taK suMer SuaMi macam tu..adA Tu saNGat penYayang..Isteri Nak tiDo dIA toLong baCaKan quraN saMpaI isTeri Tu terTidoR..Then LetaKkan crAckeR tePi kaTiL siAp-sIAp sebAB isTeri Dia ada ALAhan YaNg teruK So biLA isTeri Dia  baNgun jer TerUS diA suruH isTeri Dia maKAn...sUpaya nantI muntaH buKan munTah kOSong..So sweeT..hehehe..
BesT kan biLa daPat perHaTian Nih?? UnTungLaaaa...
TaPi unTuk saYer yaNg jauH nIh taK daPat Laaa naK macam tU..daPat caLL seHAri dua kaLi daRi enCik sUAmi pOn saYer Dah cUkup berSyukUr..menUnjukkan yaNg diA periHatIn terHadaP saYer.. Hmmm...InsyAaLLAh...aKan aDa rezeKi untUk saYer...

saYer BeLom saMpaI faSa yang terUk  iTu Lagi..HarI nih baRu naK maSuk 5 weeks..
TaPi mengIkuT perKiraaN muLai sabTu nIh baHagiaN saYer AkaN berMULa..
Oooo..haRap-Harap Tak terUk sanGat..
BabY..sILer FahaM..mUmmy tiNggaL sOraNg..so jaNgan BUat perAngaI saNgat Yerr...taPi paGi Nih saYer Dah MuntaH buaT perTama kaLinyer seTELah puaS Loya Nih diTahan..pas muntaH tU penAt sanGat..ngAntok pOn aDa..aDeIh..bLeh Tido TaK bOs??
Hahaha..
wiSe men SaId iBu yaNg memPunyaI aLAhan yaNg teruK makSudnYa Itu aDaLAh petAnda baGus..seBab hormOn esTrogen Tu baNyak..baIk uNtUk perTumbUhaN baBy...
Owh?? Ye ker?? SiLer mUntaH baNyak-baNyak Lagi..hehe...
Mood IbU jUga memPEngarUhI baBy..kaLau iBu Tu seDih jerr..naK maRaH jerrr...baBy tak daPat bertuMbuH dengAN normAL..So seKAraNg nIh saYer seDang cuBa bersaBaR baNyak2..tHen saYer tInggaLkaN aPA saJer Yang bLeh memBantUtKan mOod saYerr..seBaB saYer FahaM mereKa yanG di LuaR saNa tak meMAhaMi...SaYA naK gemBira-gembIra jer aNd hepi-hePi jerrr..SebaB saYer haRus berSyUkur paDa ketIka inI dan unTuk 9 bULan yaNg akAn daTang..paRa maLaikat sentIAsa berIstIghfaR unTuk saYerr..BertuaH kaN??

CaLL mama Then Citer Apa yaNg jaDi..dia geLak..diA caKAp saYer senGAL..diA citeR kaT kawaN diA..kawaN diA caKAp aNak pompUan Tu..seNSitif saNGat..hahahaha...
saYer Tak kIsaH pOn bOy or gUrL..yaNg penTing mumMy aDa kawaN..yeaY!!

Eh..saYer daH jumpA baLik daH aRtiKeL yaNG sayer CakaP tenTang keGuGurAn jaNin Tu..waLAupOn seTeLah baCA tu saYer REdha kaLAu taKde RezeKi saYer..TaPi saYer teTAp menGHaraP reZeKi saYerr..JusT untUk penGEtaHuaN seSama Kita...dekAt Link Nih Yer.. Dr. Zubaidi ..seBAB taK Leh CopY Laaa...Tata...

~ (~_~") Surah Yaasin ~