Monday, February 13, 2012

Eh..eH..Hik..Hik..PatuT Laa...

Sayer Tak taHuLa nape..seMenjaK kebeLakaNgan Nih saYer MenGantOk jerrr..PaStu Lapor Jerrr..paStU cePAt LetIh..gaMaknYer seBab daH gemUk Kot..JeRawat pOn naIk  baNyak..
Haah..betUL saYer GeMok giLer skAraNg nih..biLa timbaNg beRat raSa maU penGsaN..beLom pernAh menCapai beRat seBegIni..TerUS beraZaM dengaN jaYanYer UntUk berDieT sakan..Tapi MasaLAhnyer naFsU maKan saNGat berMahaRajaLeLa nih..beNda Yang aku taK miNat Pon berLiUr saKan..tengOk orAng maKan Laksa aIr LiuR terUS maCam aIr terjUn..NasI taK LaLu saNGat..taPi beNDa yaNg ngaRut-ngaruT nIh..baLik peNAng During cUti MauLidurRasuL..eNcik sUami caKap "My..SerIes My..U r Fat.." GOSH!!

MeMang Pon..TenGOk daRi tePi..maK aiii...terUs seKaLi LaGi..KeaZaman terUs meMbaRa..baLIk je PutRajaYa naK berDiet DengAn JayaNyer...baJu KeJe keBAnyaKkaN daH taK mUat..hUhU..Yaa..maRi berDiet..
TaPi kaN..maSa daLAm baS otw BaLik putRaJaya..tetIba maCam terPikIr..am I preGnaNt??
Jeng..JenG..JenG...
PiyeD suPpose LambaT Lagi..suPpoSe Lagi semInggu baRu dataNg..tapi enTah naPe insTinct Nih kUat menYataKan  yaNg saYer preGnanT..
terUs terPikir nAk sInggaH guArdiAn duLu Lah naNti..beLi preGnaNcY teSt..kaLAu -ve..MariLAh muLakaN seSi bersOSiaL sePErti seBeLom Kawen DuLU..
TaPi baLik Lupa Nak bUat..Hahaha..daH maLAm naK deKAt pukuL 11 baRu terIngaT...terUs bUat..
aNd the reSuLt is........................


Uiks..BLeh caYer ke NIh??
naPer maCam saTu meRAh teRanG satU Lagi macaM pinK-PiNk..
Ye Ker nIh??
SokNyer taNya Linda kaT oPIs..Dia caKap KoMpem Lah NIh..taPi diri MAsih bLur..PastU taNya Bos..dia caKap kaLAu daH kUAr doUbLe tu KomPem Lah Tu..paSTu taNya..taPi saTu Lagi TU waRna piNk..bukaN meRAh..diA kaTA memAng LAh kaLer nYer GiteW..OoH..ahaKz..jaKun Nih..
taPi maSih Lagi maCaM konpIus..betUL ke nIh?? bLeh Cayer Ke nIh??
And kebEtULAn me keNA deMAM seLseMa..Gi kLiniK kesIhaTan keRaJaan...buaT pregNancY test..kenA baYar rm20 Tu..Huh..inGatkAn free..Hahaha...
So KoMpeM kaLi nIh..hahaha...I'M PREGNANT!! taPi cam taK raSa pe pon..hehehe
dOktOr Tu caKAp deMam seLseMa saYer nIh biaSaLAh..diSebaBKan peruBahan HormOn..
aNd oTher Signs Tu suCh aS nGantOk..paLer Layang-LayaNG..cepAt Letih..Kuat Makan..jUGa consiDer aS sicKNess...
So sekaRang Nih saYer Tak kisaH Lah naK maKAn bebANyak..gemOk poN tak kisaH..aDa ALAsan..hahaha..

paTut Lah haRi tu saYer aDa MimPi..saYer Mimpi saYer preGnaNt semInggu..taPi taK baGitaU seSaPer Pon evEn enCik suAmi..seBab taKut taK jaDi waLAupon doKtor Dah kOmpemKan..
Tapi skArang daH bagitaU daH..me reaLLy exCited...
SekAraNg nIh pOn maSiH taK caYer Yang saYer daH pregGy..
hehehe..sYuKur saNGat..saNgat..saNGat..
duLU penAh cakAp kaT enCik suAmi paS kaWen taK naK ada baBy LaGi daLAm maSa setAhun..sebaB koNon naK haNimUn duLu..seBAb kitOraNG jaUh..taPi daLam tiga BuLan nIh rAsa MacaM bOriNg Lak ngaDaP enCik suAmi biLA baLik penAng..hahaha..sO naK preGnaNt cePaT..pLus uMur daH naK maSuk 3 serieS nIh..taKut gaK..
aLhaMduLiLLah aLLah kaBuLkan..penaH jUga terTAnya caMner KaLu saYer diTakdirkan taK pUnYa aNak?? Waaaaa...minTa dijaUhkaN...
DokTor Ada CaKAp yaNg kaNdungaN saYer terLaLu mUDa..4 weeKs..
sO kenA haTi-haTi..macaM seDih jer saYer kenA haDapi suMer nih soraNg-sOraNG di sini..
huHuhu..taKpe MommY kUat..

taPi kaLau diTakdirkAn saYer Takde RezeKi saYer reDha..seLepaS baCa saTu aRtiKeL daRi seOranG dokTor Nih yaNg menYataKan janin yaNg gUgUr di awaL perKembaNGan adaLAh keRAna jaNin tU taK siHat..kaLAu diTeruskAn juga muNgkiN taK semPurna..memAng kita pada muLanYa naK saNGat baby tu..TaPi biLa baBy tu Dah LaHir aND taK semPurna muLa Lah kita wisH sUmer nIh taK berLaKu..maKSudnYa suMer Tu aDa hikMahnYer..aLLah maHa menGEtaHui..
LePAs baca artIkeL tU (yaNg maNa saYer daH taK jUmpa KaLau juMpa naNti saYer Link Kat sini Yer..) saYer reDha..insYaaLLAh ada yaNg terbAik uNtUk saYer..buAt maSa SekaRAng sayer MemAng naK raSa exCited and be care Very WeLL..aHaks..taK saBar naK ada baBy bUmP...hek..hek..

seKaraNg niH naFsu makAn daH taK heBat sangaT..maKAn seKAdaR naK hiLang kaN rasa Lapar..sebab nyer Pas maKaN raSa maCaM Loya..Tapi mE waT deK jerrr..So dia taK munTah Laa..kaLu bLeh taK naK Lah muNtah-muNtaH tu..haTe muNtah..buwerKkk..
aNd 2-3 haRi niH raSa macAm teGang jer Kat bawah perUt Nih..me RisaU gaK if theRe sOMetHinG haPpeneD to my ET..ruPanya taKde Pe Yang perLu diRisaUkan..
seLePaS seSi pembaCaan..Itu AdaLah normaL unTuk usIa 4minGgu..OwH..LeGa...
sELuar JEans Sumer Dah keTAt eVen Yang PaLIng LonggaR..yaNg maNA seBeLom nih keNA paKAi beLt..owH..iTu suDah tiDak perLU..maLAh keTAt taNg PinGganG itu..OwH...seSaK..
aGAknYer daH perLu muLa ShoPPing ke?? ahaKZ..enciK sUAmi **wink!!

haraPannYer AdaLah reZekI yer uNtuK beRtIga PaDa hUjUng TahUn Nih..ruMah tu reaLLy neeD penAmbaHan uMat seLEPah ayAh pergI..saYer Tak TaU Lah raYer Nih sayeR seBESaR maNa..Waaaa...caMne naK buAt baJu Rayer nIh..

 4 weeks embryo..taken from here

KaLaU ikUt perKiraAn..thIs tiNy LittLe ET akAn kuaR on 19th OcTober...
IsHhh..LaGi seMinggu beSdaY mOmMy..
Pe Kata ET kuaR saMe BirtHdaTe aS mOmmY..JimAt dUEt DaddY beLi keK kiter...
Then BiLa buaT birtHDay paRty unTuK Si keCik NiH moMMy bLeh TuMpaNg..idOkLer oraNg caKAp..daH tua-Tua naK buaT birtHDay parTy..hahaha..

ps** TahniaH reNee Meow..sOri Tak daPat peGi Ur ceREmoNy..BadaN saNgat taK LaraT...aNywaY..haVe a Nice wiFeY Life TiLL enD of time Yer Sayang...

~Teting CaKAp..pIX kaWen tak DapAt Lagi..oraNg daH beRAnaK..hUhU~

7 comments:

Super Nia Hana said...

hik hik hik
tahniahhh!!

watashi dulu pun gitu
actually lagi tak clear
tggu la seminggu lagi and check balik
confirm terang gilos!

jaga diri tauuu!!!

S.n.Fariza said...

alhamdulillah. tahniah :) take care ye.

Hunny Kitty said...

tahniah..jaga diri leklok

tiramisu said...

congratz, dear.... jage diri baek2... =)

Cik NeyNa said...

Nia..
hik..hik..suker kan??
kiter memang senyum je sepanjang hari tu..tapi esoknyer terus macam tak bermaya..ngada kan?? hahaha

fariza...
tq yang...

hunny..
u pon preggy kan..kiter sesama jaga diri yer..

tiramisu..
tq..insyallah..

Super Nia Hana said...

ala..mmg gitu..masa tatau positif bukan main kuat
bila positif dan dan rasa sana sii tak kena.

first pregnancy mmg gitu.
jaga diri tau,
jgn tahan perut tu.kalau masuk angin hazaaabbbbb

Cik NeyNa said...

nia..
owhhh..sayer sudah mula merasakan keazaban itu..huhu..