Monday, June 27, 2011

GemPa Bumi PaDa 5.5 sKaLa riChteR..

Ok NiH CiTer Lama...
hahahaha...aLa yaNg paSaL gemPa buMi kaT suMateRa yAng maNa kiTa Nih kaT maLaysIa pOn boLeh Rasa tu...
sO kaT OpIs aku Nih Pon SaH-saH Lah raSanYa...Dua kaLi..TaPi yaNg firSt Tu aKu taK raSa pOn sebeNarNya..seBAb WaKtU tU aKu pI beLI breaKfaSt...Hahaha...
TetIba Je DengaR pengUMumaN sUrUh TurUn seBAb gemPa buMi..aNd bOmBa daTaNg uNtuk naK paStIkaN baNGUnaN seLAmat..
sO meNuRuN Lah KiToraNg..gUna Lif Ok..HagHaM naK paKaI taNgga..MuaHAhaha..



PaSTu biLa GaMaknYer BomBa daH ceK aND paStIkAn seLAMaT baRu LaH kiToRang diBeNarKan NaIk...
taPi doK taK Lama kaT kerUsI tU..tetIBa kaLi niH memANg aKu terAsa geGaRannYa...oPis Aku TingKaT 7..taPi kIToraNg rileK je SaMpaI LaH penGuMuMan LaGi seKaLi yaNg sUrUh KitOraNg tUrUn..daN seKALi LaGi..tiDaK menggunaKAn taNGga...hehehe...
maSa tU aKu maCaM daH bOsaN..kaN baGuIh kaLaU baWaK turUn kUnCI keTEr TaDi..BoLeh TeRus Ke ALamaNdA..Hahaha...


PAsTu SemBaNG LaH keJAp ngaN brAder bOmBa Tu..aNd To Be SurPriSed..ruPanYA kaT paRceL E..TingKaP saMpaI peCaH DeK keRAna GeGaRan YaNg sIkIt Tu..
HuISh...


And PaSTu kaTaNya kenA ceK bebEtUL baNgunAn nIh..SebaB kaTaNya BaNgUnaN kaT puTraJaya Di DeSigN dengAn uTuh di baHagIaN tapaKnYa yaNg Mana KaLaU aDa baNguNaN yaNg ruNtUh dIA aKaN runTuH ke  BaWaH..BuKan menYerong..diORaNg caKaP unTuK naK eLaKkaN kejAdiaN macaM hiGHLand ToWer Tu..taH aKu pOn taK pahaM saNgaT..taPi YaNg penTingnYa MaksUd dIA kaLaU kItA tak Kuar Dari BaNGuNan maKaNya oraNG yaNg baWaH kaLaU keNa hemPap memaNg taK jUmpa daH..BuKan aKu yaNg kaTA ek..kaLaU kaWaN Tu tIpU maKnaNya aKu pOn meNipU haNGpa..hehehe...
PaSTu seBab geGAran ari tUh..baNgUnaN aKu nIh tIngkAt 8 ada sediKiT kereTakkAn..
FuIhhh...
 
 BaGuiH beBudaK nIh..dengAr CakaP cIkgU..


**aKu Ada baCa saTu BLog nIh..dIA bUaT penYataaN..seBaB-seBAB dIa takkaN sIngGAh BLOg ORaNg Tu LaGi..sO dIA PoN senArAikaN..saLaH saTu seBAbnYa bUAt tULIsaN maCaM aKu NIh hAaa..beSaR keCik..beSaR keCik..theN aKu nak caKaP.."ADA AKU KESAH?!!"  hehehehe...

~Tah naPer skAraNg NiH MaCaM mALas sAngaT..~

6 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

salam cik neyna..
nak follow tapi dia tak kuar follow nyer box laaa

Cik NeyNa said...

wasalam..ye ker?
alamak..jap tengok..tenet lembab kot...

bunbun said...

lama tak datang sini :) hehe


eh siyes eh. tengok kat berita jer haritu.



nasib bek cik netna selamat. haha

ibnubaba_04 said...

tapi dh lama kn gegaran ni berlaku??pe2 pon alhamdulillah semua selamat

Cik NeyNa said...

ibnu..
memang dah lama pon benda nih..
tapi dah cik neyna yang baik hati dan sopan santun nih malas nak update blog..so citer nih udah basi..

Hunny Kitty said...

ngat citer semalam ke pagi ni ke..rupanya yg hari tunyer..hehehehe