Friday, December 11, 2009

CinTa Ker??

KoraNg aDa teNgOk ciTer nIh TaK??
CINTA BALQIS
pePeTaNg setIaP aRi seNin saMpaI khaMis PuKuL 6.30..aKu maSa meMuLa duLu idOk Ler MinaT naK neNgokNyer..seBaB nYerr..aKu idOk suKa nGaN si EIra Tu..YeWwww...meMaNg aKU tak LeH trIma Dia daRi duLu LaGi..TaK taU nAPer..Hehehe..maSa muLa-muLa ciTeR niH taYaNg aKU maCaM maLas GaK naK tengOk..TeTaMbaH biLa neNgok si EiRa nih NyAnyi..aDeih..meManG taK Leh BLah..taPi biLa daH taK de CiTer aKu LaYan LaH gak ciTer nIH..taPi masaLahNyer sKaNg niH AkU buKaN naK cIter paSAL cIteR nIh..TaPi aKU naK ciTer PaSAL baB sI ImraN ngaN maRisa TU..meMaNG memULa aKU taK miNaT ngAn si MeMey Tu (Tapi aKu raSa mInaH nIH cuTe Lerrr!)..taPi biLa LaMa-LaMa aKu jaDi mAcaM siAn LaK kaT waTak maRisa tu..siaN dia..WaLaUpOn daH kAweN berTaHun denGAN si emraN Tu taPi diA maSih TaK daPaT evEn skIt kasIh saYaNG sI eMran tU..saMpaIkaN sI emran TU saNGgUp terIma OffeR temPaT keJe LaIn seMaTa-mata taK perLu nenGoK mUKa sI mariSa nIh haRi-haRi..sIaN KaN?? paStU LaK si maRisa nih MaCaM naK maNja-maNja Ngan sI emRaN nIH..taPi namPaK sangaT maCaM si marisa NiH yaNg geGeh..sIan..SiaN..

TaPi sTorY Nyer KaT sINi iaLah aPabILa seMaLam aKu neNGOk sI marisA Nih caKaP kat emran yaNg emRaN nih tAK sayaNg dia..seBaB dia LeH rASA..TAPi sI emraN nIh meMaRah..kOnOnnYa sI maRisa niH SuKa pIkIr YaNG neGaTIf jer paDaHaL meMaNG betUL sI emraN tU taK saYang maRisa tU..Dia denIed saMbIL meMaRah..pastu Si marIsa nIh LaK bILa daH tengok LaKI Tu marAH..dIa puJuK LaH baLik mInta maaF kOnOnnYa dia YaNg saLah seBaB piKir YaNG bUKan-bukan..paDaHAL memANg LaKi Tu seDaNg menIpu dIa..hmmm...ni LaH naSib PoMpUaN..biLa daH saYaNg sAnGaT saMpaI taK tAu yaNG dIa seDaNG diTiPu...
taPi betUL ker SuMer LaKi macaM Tu??

KeS 1
TeRjaDi deKaT kaWaN sHida..PoMpUaN tU daH kapeL LaMa NGan Laki TU..aLmoSt 5 YeArs..aND diOrAng meMaNg daH jaNji naK kAwen..sIaP raNcaNg maSa TUnaNg naK buAt temA waRna pUtih..paStU saTu HaRi pOmPuaN tU caKap kaT LaKi Tu bILa naK tuNaNg..tetIba LaKi TU maraH.."aWaK ingaT seNaNG ke NaK TuNaNG..pakaI baNYak DueT tau!!"..PaStU bILa taNya paSAL feSbuK..LaKi tU cakAp YaNg taK paYah Lah maIn feSbuK nIH..buaNg maSa..taPi rUpaNya laKi tU daH ada feSbuK..aNd daLam feSbuK LaKi Tu daH siaP LeTaK in reLaTiOnsHiP nGaN poMpUaN LaIn..BiLa dia CeK kaT feSbuK poMpUaN tu LaK..daH siAP aDa gambaR tUnAng diOraNg..waRna teMA?? PUTIH hoCcay!! BiLa TaNya..LaKi Tu caKap yaNg nIH SuMer faMiLy aRaNggEmeNt..taPi biLa seLidiK dia daH keNAL poMpuaN tU dah Dua taHuN LebIh..Hmmm..

KeS 2
KaWan aKU..SaMa maCaM keS 1 TaPi KaLi nIh pompUaN tU maCaM taK Leh NaK Lupa LaKi Tu aND diOraNg stILL keLuar..beZaNya KaLi nIh LaKi Tu kenAL bIni Dia nih SeJAK skOLah aND BaRu kaPeL nGan kaWaN aKU nIH baRu setAhun..maSa kaPeL Tu LaKI niH taK kaWen LaGi..Hmmm...

KeS 3
kaWaN aKu juGaK..MaSih Lagi BeRkaPeL..taPi LaKi Tu MaCaM doK nGeLaK naK jUmpa dia..SeDaNGn KaN duduK daLam kaWasaN yaNg saMa..kiRaNya kaLaU kaT puTraJaYa nIh maCaM PresInT 9 NgaN preSinT 14 Lerrr..taPi naK jumPa sebULan skaLi PoN suSaH..KonOnnYa si LakI nIH aaaaaaaaaaaaaMaTLah Bz..SeBeLom Nih diOraNg daH reAdY naK tuNaNG aND kaweN taPi beBaRu nIH LaKi tu caKAp taK reAdy LagI..tetIba LaK tiMbUL yaNg LaKi tU nyer CiTa-ciTa naK kaWen UmUr 35 nantI seBab NaK bIna HidOp (PEGEDAH!!!)..LaKi nIH seBAYa nGan umUr kiToRaNg..aKu taNya kawaN LakI akU kaT OpiS..kaLAu maCam Nih ApA MAknaNya..diA caKap maKnaNya LaKi tU taKde PoMpUan LaIn..taPi diA sedaNG meNCaRi poMpUaN Lain..kaLAu dia taK juMpa baRu dia NaK kaWen nGaN kaWaN Aku nIh...Hmmmm...

NiH aNtaRa coNtOh yANG aKu LeH baGi..seBenaRnYa baNyaK LaGi..taPi penAT aKU nak menAip..taPi ini taK bermaKna seMua LaKi jaHat..TaK jUjur..maCam ConToh..beBArU nIH kaK suE yaNg aKU ciTer enTry LeLepAs Tu..dia PegI umaH aBaNG niZaM kaT LaBuAN tU buAT peRtaMa KALinYa..Dia teRus MeRAUng sebAbnYa deKaT uMAh abAnG nizaM peNuH gaMbaR kaK sU..sIap aDa yaNg saIz 16R beRFraMe LaGi..daLAm heNpon aBanG niZaM pon penUh gaMbaR kaK Sue..SiaP bUAt sCreeN saVer..kiRaNya maNa aBanG nIzaM peGi gaMbaR kaK sue aKan jaDi penEmaN..betApa daLaMnYa ciNta AbaNg niZam paDa kaK sue..
Waaaaaaaaaaaa...
aKu daH muLa naK kaRatz Nih..Hehehe..
taPi Tu Lah..aKU taK taU nak waT kesiMpuLan Perr..
TetIba KeSimpULaNnYa iaLah..keRaNa nI La setitIk roSaK suSu seBeLaNga..
bLeH ker??



~PenGOrbaNan seoRaNg waNita..~

2 comments:

sya_fezal said...

setiap insan yang bercinta pasti akan menghadapi dugaan...andai dapat diundurkan masa..ingin kukecapi nikmat cinta sejati,kebahagian hakiki...tapi percayalah..setiap apa yang terjadi..ada hikmahnya tersendiri...

Cik NeyNa said...

Hehehe...
ye..betul..betul..
tapi susah kan nak dapat kebahagiaan tu..
hehe