Friday, December 3, 2010

MAHA 2010

aKhiRnya aKu menJeJaKkaN kAkI kaT sIni GaK..terPaKsa..KoNoN Lah...paDaHAL haTi tU beriYa-riYa naK gaK peGi..befOre ThaT aKu nak citer KeGeRaMan Aku..
aKu KuaR meLaLui umAh aku kAt preSint 5..So akU LaLu hiGHwaY beLakang yANg terUs Leh kUaR ke SrI keMbaNgan tU..taPi aKu keNA masUk simpAnG sebeLum eXit seRi kembaNGaN tu Untuk PeGi serDaNG..taPi sekALi aKu terSaLAh maSuK LoRoNg..aKu daH tersaLaH maSuk ke ToL yaNg SKVE tu..naK u-TuRn tenGok TaK de..seKaLi saMpaI kat tOL SKVE tu..aKU taNya Dia maNa naK u-Turn?? TuKaNg tOL tU jawab LaGi 12km..aKU terUS WTH???
GILA!!!
seLaLu kaLau kaT temPaT tOL beFoRe BaYar ToL tU aKan ada exIt kOt kItA naK singgaH oPis ToL tU ker..Nih taK de hOccaY!!!
OpIs Tu MeMaNg ada taPi naK eXit nyeR taKde..haBiH tU kaLAu oRaNG yaNg nAk Pi oPis tu taKkaN naK keNa jaLAn 12kM theN u-TuRn aNotheR 12km BaRu saMpaI oPIs Tu??
GiLaa Laaa...aBih tU kaLau seSaPer YaNg terSaLah MaSuK macaM AkU nIh maCaM maNA???
Hieeee...aGak-agaK Laaa kaLau naK mAkan dUet OraNg free-fRee Pon..saKit haTi betUL Laaa aKU..meMang saMpaI seKarAng Nih saKit haTiNyerrr...Huh..
takPer...sILer CooL dOwn cIk neYna..ada sToRy yaNg LaGi baIk naK keNA citer nIh...
Haaaa...
aKU pI MAHA..baLIk keJer..baLik UmaH duLu sebAB keNA saLin kasut duLu..taK saNggUp dee aKU naK jaLAn kaT paDaNG MAEPS yaNg berBuKit-bUkau Tu deNGAn heeLs runCIng tiGa inCi nIh..sO buKaKan LaMpU uNtUk jOni skALi..baGi dIa maKan..Tu yaNg aKu LaLu hIghwaY bLAkANg tU uNtUk ke seRDang..HuH..
seSaMpaI nYer kAt MaHA ke ParkIng baYar TiGa riNgGit...PerGhhh...
aKu taK iNgaT yaNg LasT aKu datAng Tu keNa baYar ke tAk paRkIng..tapi DuLu taK besaR maCaM nIh..KaLi NiH besaR gILer..siaP keNa neK bas..
aKu paRk Kete KaT pIntU dUa seBab aKu MasUk haLA ke PucHong TaDi..saMpaI jeR tenGoK bebAraNG yaNg aDa kaT sItU..paLing aKu kaGuM naNgka-nanGka dIA dIk Non..paLing besaR beRAt dIA 48kg..PeRghhh...Cuba baYAngKAn??
aKu taK seMPaT naK aMik gambaR..hehehe...
paStU rOund keJAp kaT temPaT jUAL maKan yAng suMer nyer verSi kAmbIng seMata..
TaPi daH taK baNyaK jUAL..sebAB daH petAng KAn..TaPi raMai yaNg kerUmUn kaT keDaI yAng jUaL kaMbIng bakAR tHEn bOh daLAm roTi..naMpaK caM seDap..taPi bILa akU terbAU kamBiNg teruS taK jaDI..hahahaha..
paStu nek Bas gI kaT temPat deWaN yaNg eMpaT tu..naIk raPid KL kAu..hehehe..
TuruN jerr..Waaaaaaa...baNYak nYer OrKId YAng saNgaT caNtek..
caNteK..caNteK..caNtek...paNdaInYer diOraNg jaGa..saMpaI bUnga orKid Tu bOLeh besaR giTew..gaMaKNya kaLAu aKu beLA maMpu KEr orkID aKU tU meMBesaR seBegItU sekALi??
 Series..SaNGat SUKA NIh..
TaPi harGa beNih jer DaH meNceCah 50rgT..tU pOn beLom tENtU aKu beLa bLeh HidOp..Muehehehehe...taPi kaLAu kOraNg nak sanGAt jaNgaN riSaU..dIA ada jUAL baJa UnTuk pOkok orKid yaNG "MALAS" beRBuNga..PaSTu sHidaH bUAt aYat..PoKok yaNG maLaS ke TuAnNYa??
Yaaaa...betUL..taPi kaLAu aKU yaNG beLA akU tau daH saPer YAng maLAs..
Haipppp..
aPA kOraNg geLAk?? siLer caKAp poKok OrkId tU yaNG maLas berbUnga oK??


 SeRies saNGat sUKa bUNga oRkID yaNg beSaR nIH..Tak taU pe NaMa dIA..
kaT sItu tuLis "WHITE KING"

pasTu kItOraNg terUs maSuk haLL dIA yaNG aDa emPaT Tu..sTarTeD frOm haLL A, C, B then YaNg paLIng beSt IaLah HaLL D..seBAb baNyaK maKan..Hahahahaha...
maSUk haLL A dIA pameRkaN baNyaK teNtaNg pertANian Laaa..pastU taNamaN yaNg maSUk perTandIngaN..saNgat suKA tengOk saYur-sAYur dIa..saNGAt caNteK..aDushhhh..
sUka aNd gerAm tenGOk toMaTo Tu..saNGat bULat..aNd meRah dIA aKu raSa maCam saNgat perFEct..seRies..aKu taK tau Lah koRaNg taPi kaLau aKu seriEs aKu kaGum nIh..
PaStU daLAm tU aDa orKid Lagi YaNg diPertANdingKAn..saLah saTu nYer perTandIngaN orKid HybrID terBaik..yaNg daPaT nO saTu YaNG Nih..


caNteK kan?? BuNga diA tU bentuK macaM maNgKuk..maCaM periUk keRa Tu..taPi aDa LaGi saTu bUnga dIA benTuK sPiraL..sEries yang Tu LaGi semPoi..taPi sHidaH taK aMik Pix Lak..


YaNG NIh Pon hyBrid GaK..BuNga dia MaCam taJaM-taJaM..macaM seSunGut praYing maNtis PoN yer gAk aKu tengok..hehehehe...
PaStu jeJaLan kaT tempaT saYur-saYur..naMpaK Lah temBiKai yaNg benTuK eMpaT seGi tu..paStu yaNg aKu kaGum dIOranG buat hIasaN gUna Sayur..YaNg paLiNG caNtiK yaNg nih..


CaNteK kan..paKaI Lada CaPsiCum YaNg waRna MeRAh..Then SaLAd..B2B seKaLiaN..sILer aMik NIh uNtUk ideA meJa berAdap aNda..Hahahahaha...
pAsTu jeJALaN kaT haLL C..Haaa..kaT sInI aDa kePok LeKor seDaP caLLed "LekO-LeKo"..kepOk LeKor NIh dIA miX nGAn bLaCKpePPer..seDaP..aNd for The firsT tIme makaN kePok LekOr NgaN cHeesE..aLa-aLA cHeeZie weDgeS gItEw..TaPi nIh verSi kePOk LekOr..
TaPi orANg tU saNgat LamBat..aNd saNgat SaKiT haTi..adaKaaa Dia UtamaKan KeKAwaN diA dULu..waLAupoN keKAwaN diA datAng LambAt daRi GueSt LaIn..ada ke PaTut..daH Laa aDa dUA jer DeeP fRy Tu..aKu caKAp kaT sHidaH..kaLAu taK daPAt kaLi nIh bLaH jer Lah..HuH..
TaPi naSib beK diA baGi kItOraNg..kaLau taK meRAsa Laaa..


KomeN..kepOk LeKor Tu memAng seDaP..taK TAu LAh bILa diA daH seJUk seDaP ke TAk..TaPi seDaP biLa pepAnas..taPi aGaK mUAk Ler kALau nGAn cHEeSe Tu..maYbe CheEse dIA baNyaK saNgaT..aNd cHeeSe dIA taK seSedaP cHeesIe wedGes Tu..Hehehehe...taPi ok..muSt TrY!!
pAStu terUskaN perjaLanaN Laaa..YaNg peNtIng harUs peruT keNyang..yeLah..seGALa jenIs teSter aKu nGAn sHidah meRasa..hehehe...
pas aBiH rounD kItOraNg nAk BALik daH Lah..naIk bas untuK ke Pintu dUa..paStu roUnd seKejaP deKAt areA sItU..
ada arNab cOmeL-cOmeL..GeRaM..caM naK beLi jerr..jaDi kaWaN JonI..hehehehe...ShIDaH caKAp jaDi kaWaN jOnI ke MakAnaN jONi..GULP!!


baGi aKu kaLau rasa naK seNanG sILer paRk keTE kaT pInTu dUA..taK jeM saNgat beRbaNding pInTu SaTu..pIntU dUA tU kaLau daRi pUcHong diA LEpaS skIt jeR daRi sHELL Tu..baGi aKu sItU senaNG..paRk keTe Then kIta neK baS ke dewAn yANg emPat Tu..keNA roUnd kaT dewAn DuLU..kaLAu peNAt kaT dewaN kaNg kItA taK daTaNg daH kat PinTu duA Nih kaLAu paRk Kat pIntU saTu..kaT aRea pIntU dUa Nih pon baNYak gak eXcIteMenT Dia..yaNg dewaN tU waJib peGi seBAb baNyak prodUCt kat SitU..aNd YaNG penTiNg baNYAk tesTer..aHAks..keNYAng ahKaK..So kaLau kIta DaH paRk kaT pInTu Dua tu KiTa waJiB gaK peGi piNtU duA niH eVEn daH penAt kaN?? kAN??Hehehehe...



~aDeIh..meLeCet kaKi Ku..taNdanyer daH goMuK nIh!~


Update..sebenarnya post nih aku nak schedule kan esok..tapi dah tertekan publish lak..adeih..so dah terkeluar dulu dah post nih..hehehehe..takpelah kira halal lerrr...nampak sangat aku nih selalu schedule post kan??hehehe..

2 comments:

anaztasias aira said...

waaaaaaaaaaaa kita tidak bertembung di MAHA :( hehe

Cik NeyNa said...

pegi jugak ke??
hari yang sama ke??
uish..belom jodoh tu..hehehe