Tuesday, April 20, 2010

Di maNa kaH "seTan" aKu??

  DuLu maSa akU teNgah seKoLah rajin baCa nOveL beBudaK yang penULis dIa aHadIat aKasHah..zUraIdaH oThMan aNd oTheRs fRom meLati puBLisHer Or ghOsT wrItErs..KoraNg keNal?? kaLau saPer YaNg mUDa-mUda nIh gaMaknYa taK keNaL kOt (Waaa..dah Tua SanGat Ke AKu ni??)..seBab skaRang Nih Pon dIoraNg daH taK kUar daH nOveL..kaLau aDa meSti aKu yaNg pegI beLi dULu..sekarAng NiH aku naK cEriTa paSaL noVeL Nih..meMang nIh Lah cerIta cInTa terHebAt Laaa..Hehehe..meMaNg kaLau baCa meMang LeH LeLeH..taPi aKu taK LeLeH..cUma maSa akU baCA tU akU beReMosI terLeBIh Laaa...sIpNosIs Nyer gInI...


seOrang bUdaK LaKi Nih naMa dIa kasYah..Dia daH FaLL in LoVe With GurL NaMes AyU..taPi bILa dIa naK meLuahkaN peRasaAn diA meSTi taK Lepas saMpaI dIA terBuaT sOmeThIng yaNg taK sePatuTnYa kaT aYu seBab tU dia DigeLaR "BudaK SeTan" oLeh Ayu nIh..TaPi LeLama DioRanG beRCinTa gaK..taPi sIAn..CinTa diorAng baNyaK saNgat haLanGaN..aND HidOp aYu anD kaSyah nih meMang saDis Laa..taPi aKhiRnYa dIOraNg daPat kawen TaPi saYang..waKtu Tu aYu daH hILanG inGAtan aNd dIa DaH taK iNgaT pe-Pe LaNgsUng meMorI inDaH diA ngAn kaSyaH seBeLom tU..maSa Dia kaWen tU as aYu YaNg baru..meMaNG saMpaI keSudaH dIA taK taU yAng kaSyaH tU meManG cInTA dIa seMenJaK seKoLah LaGi...paStu yaNg seDih bILa ayu tU menGAndUng aNd beRsaLin dia tuMpaH daRah yaNg baNyak..dIa peNgsaN paStu bILa dIA daH terjaGa dIa daH iNgaT baLik sIapa Dia..taPi dIa taK iNgaT yaNg dia daH kaWen NgaN kaSyaH..dIA cUma terTaNYA aPa kaSyaH bUAt kaT biLik dIa NgaN maK dIA..aYu taK inGat pOn waKtu Tu dIa daH LaHirkaN aNAk dIA..taPi aKhiRnyA aYu Tu menInggaL..tanpa seMpaT meNgetAhUi yaNg dIa daH kawen Ngan kaSyaH aNd dAH meLaHirkaN seOraNg aNak pereMpuaN yaNg beRnaMa athIraH..Sian kaT kaSyaH waKtu Tu..dIa daPat keCap bahaGIa seKEjaP Jerr..dIa jaGa aThIRah tu nGan aBAng dIa..paLing aKu taK sAngka BiLa daLam nOVeL Tu aDa tuLis kaSyah teNGah tengOk BintaNg..seBab kasYaH perCaYA saPe YanG daH meninGGAL jaDi bInTang..dIa wondeR maNa saTu bInTaNg aYu aND bInTang athIRah..aKu terTaNya naPer Lak bIntang aThIRaH..RupA-ruPanYa aNaK diA athIraH tU pOn menInGGaL LePas uSia berAPa taHuN taH daH tak IngaT seBAb penyakIt KuKu daN muLut..maSa nIh meMang aKu terKejUt gILer..maLangnYa hIduP kaSyaH nih..paStU abaNg dIA Lak meNinggaL..Hmm..



Citer nIh meMaNg cIter yaNg paLing heBat perNAh aHaDiaT aKaShaH bUaT..paStu dIoraNg daH baNyaK kaLi rePubLisH cIter NIh..memULa DuLu taJuk Citer nih haNya "buDaK sEtaN" taPi paStu Ada "bUdaK SetAn 2" paStu diOraNg cOmPiLed JeR tU yaNg JaDi "LaGeNda BudaK seTan"..cIter Nih aDa saMbUngaN dIA taJuk noVeL tU "kaTerIna" paSTu aDa saMbUngaN yang LaSt..aNd meMaNG aBiH Laa iaiTu "kaSYah"...SuMer Aku bAca..ComPLeTed!!
taPi dAh taK sYoK saNgaT baCa saMbUngaN dIa seBab sUmer YaNg beSt daH aDa daLAm LaGEnda BudaK seTAn..LaGipOn akU nIh jeNIs..bILa daH berCinTa bagaI naK raK nGAn orAng tU daH taK Leh TerIma yaNg LaIn..So maKSudnYa kaT sIni aKu haNYA boLeh TerIma kaSyaH beRCinTa nGAN aYu jer..taK LeH naK terIma SaNGat kaSyAh ngAn kaTerIna tU..Hehehehe..eMosI gILer KaN akU nIh?
DeNgaR cIter DiorAng teNGah naK fiLem kAn LaGeNDa budaK setAn Nih and BakaL aDa yaNg thE serIEs..taK saBaR naK tengok..kaTanYa faRid KaMiL jaDi kaSyaH..kaLAu beTuL..meMang seSuaI Lah sanGat mUka dia tu jaDi kaSyaH..seSuwaiiiiiiiiiiiiii...Lisa sUrIhanI jaDi aYu..SeSUwai LaH ngan faRid kaMiL tU..taPi kaN naNtI ada paRt sI aYu nIh bUat pLastIc sUrgErI aND meMang toTaLLy dIA ubaH aBih mUka dIA..dIoraNg nak gaNti nGAn saPe Lak ek?? taK pe Lah tUngGu jerr..Tak saNgka SeoraNg  bUdaK seTan LeH jadi gReaT LoveR kaN?? SeBab terPeNGaruH cIter Nih Laa aKU beraNgan naK LeTak naMa aNAk aKU naNti "aThIrah"...giLer TerPenGaRuh..Muahahaha..

Pix sumber : roketkertas.com
~my seTan..~

4 comments:

Super Nia Hana said...

waatshi dulu pun minat citer ahadiat akasyah..

jas mafia!
ahahahah

Cik NeyNa said...

haaaa...aku ada baca jas mafia tu..
best..best..
joy pon ok gak..cuma kekadang wonder memang ada ke bebarang pelik tu..

cik bunbun said...

hahaha. tak kenalll :D
oww. ini yg nak buat filem tu kan? hahahaha. baru taw besh gak sinopsisnye. hahaha

nampak sgt muda :D

Cik NeyNa said...

chaittt cik bunbun nih...
hampeshhhhhhhh....