Monday, April 19, 2010

FrOm My pOinT oF view..

ari nIh akU terPiKir naK waT enTrY nIh..aND enTrY nIh aKaN jaDi "sTicKy" saMpai aKu pUas Ati..Muahahahaha...PasaL aPa eNtry Nih?? sILer Baca..taPi aKU taK paKsa KoraNg baCa..UnTuk Cik F yaNg menYamaR jadi anon..sILer jaNGan buKak LaNgsUng bLoG aKU..meLainKan taK maLu Laaa...
LeLaki seLaLu meNGeLuh tenTanG haNtaRan Yang tIngGI saMpaIkaN saNGggUp menUduH paRenTs gelpRen dioRaNg sebAgaI naK juAL aNak..HEY!!!!
LeLakI sekaLian koraNg perNah deNgaT tak pePAtaH semAkin sUSah kiTa meMperoleHi seSuaTu seMaKin tinggi niLainYa unTuk KiTa hargai..So bUkaNnya paRenTs tu Nak menJuaL anak Dia taPi naK tUnJuk LaH beTapa berNiLai nYer AnaK diorAng (taPi paSnih meSti ada YaNg caKap..kaLAu caMtU siMpaN daLam fraMe!).. DiOraNg naK aNak dIorAng dihaRgaI aPabILa daH berKawen keLak..sedanGkan yaNg sUsaH naK daPat Pon senaNG-seNaNg keNa tiNggAL inIkaN pLaK yaNg seNang daPat..laGiPOn kaTa LaUTan aPi saNggUp diRenaNgi..sO naPe haRus merUnGut? keReta yaNg haRga puLuhaN ribu pOn saNggUp dIbeLi maLah sIap modiFieD jaDi turBo Lagi..inI Kan pLak aNak orANg..BuKaN berMaKna aKu kat sIni meNyoKonG LeTak haNtaRan tiNggi nIH..berPadaLah jugaK seBaBnYa nIh beNDa Baik buKannYa benDa JaHAt..TaPi cuBaLah bUkak maTa LuaS-LuaS..LuaSkaN pemIkIRaN aNda wahai LaKi-LaKi seKaLiaN..taNpA korAng seDaRi korAng bUkaNnya meNCaRi or "MEmbeLi" seoRaNg isTeri teTaPi seBaLiknYa seDaNg meNCari SeoRaNG HaMba daLam uMAh korANg..terKEjUt ke Aku caKap maCaM nih??
meH akU naK stORy..BuKaN seTaKat kePerLuan seKS KoraNg..taPi baJu koRang yaNg seLaMa nIh koRaNg LetAk baWaH baNtaL sUpaya Tak KedUt saPe yAng gOSoKkan BiLa daH kaWen? saPe YAng jaDi tuKaNg cUci baJu aND uNdeRgaRmenTs kOraNg nantI? sApe YaNg naK gaNtIkaN maMak naSi kaNdaR biLa korAng daH kaWen naNti? saPe YaNg toLonG cUcI caWan KoraNg yaNg duLu kOraNg maIn tiNggaL jeR aTas meja Tu? sApe YAng naK keMaSkaN abu aND puTuNg roKok KoraNg Tu?? sEoraNg pakcIk peRnaH baGiTaU kat aKu deKAt uMah dIA Lah keTua diA Lah raJa so SebIjIk piNggaN pon dIA taK LeH cuCi..Sumer Bini dIa yANg buAt..IsTEri ke Tu?? isTeri Ke HamBa??
aNd Yang paLiNg uTaMa yaNg aKan menGandUngKan daN meLahIrkAn zUriaT koraNg Tu..yaNg maNa inSyaaLLah bUkan seOraNg dUA..ItU beLom perKara "bonUS" yaNg seSeteNGah isTeri aKan daPat iaitu sepaK teraJanG daRi seORaNg LeLaKi yaNg beRgeLar sUaMi..iTuLah aNtaRA yaNg haRus dIhaDaPi oLeh seORaNg wanIta apaBiLa berGeLar isTeri..beLom LaGi naK meNanGanI kes "Life At 40" sindRom yaNg meMang aKan berLaKu pUnYa LaH uNtuk seORaNg LeLaki waLaupOn konoN dIa caKAp dIA cInTa baGai naK raK kat bInI dia tu..heBatkaN?? saTu aKaL mamPu meNgaWaL seMbiLan aKaL..seBab tu haNtaran maHaL..giPon koRaNg LeLaki seKaLiaN meStI naK pOmpUaN yAng Hebat uNtUk jaDi bIni kOrang kaN..sO sOmetHing yaNg berKuaLitI haRusLah maHaL haRgaNya..Hehehe..
Lebih mUDah untuk jaDi seOraNg peLacUr BerBandinG iSteri..kaNgkaNg je DepAn LaKi tu daPat dueT unTuk seKaLi seRvIs..dIa taK perLu gOsok baJu LaKi..taK perLu baNcUh sUsu aNak..taPi taK gaK..keKaDaNg harus piKir naPer DioraNg jaDi peLacUr?? seBab LaKi gaK..kaDaNg-kadaNG ada Laki..laKi yang sUruh meLacUr..sO caMner??
So..berbaLoikaH haNtaRan Tu kaLau naK dIbandingkan denGAn aPa YAng aKAn dihaDaPi seLepAs KaweN nanti??
SeRies..buKan aku soKong haNtaran mahaL and tIngGI-tinggI Nih..taPi akU jeLak wHen LeLaki taLk aBoUt haNtarAn maHaL..paStu sedaP je CaKpa ItU buKaN caRa iSLam..adaM duLu kaWen NgaN haWa free Jer..NaBI duLu kaWen taKde HAntARan Lah baGai..aKU naK taNya..koraNg cukuP seMbahyaNg 5x seHAri? tertunaIkaH suDah perkaRa yaNg waJib seBeLom yaNg sUnaT? taK paYah caKap baNyaK..muFtI daH isHtihaRkaN rokok iTu haRam kerAna meroSakkaN tUbUh baDaN kiTa..seBAb daLam isLam dah MeneGaSkaN seBaraNg beNDa yAng boLeh merOsakkaN tUbUh aDaLah HaraM..taPi koRaNg dOk perTaruH kan beNDa Tu maKrUh..kaLAu daH taU maKruH awaT bUAt perKara yAng sIA-sIa tu?? daRi beLi roKoK Tu..kUmpoL duet pOn koraNg daH Leh pegI miNaNg geLpreN idaman kOraNg tU taNpa baNyaK songeH!!
aKu yaKin waNiTa taK akAn kiSaH paSaL haNtaRan dIoraNG aNd haNya saNgguP terimA maS kaWen Jer SeKiraNya LeLaKi yaNg dIoraNG cIntAi tU maMpU haFaL 30juzUk aLquRaN deNgan LanCar..seBab zamaN naBi DuLu dioraNG haFaL aL-qUraN Tu..yeLah..kaTa naK iKut nabi sanGat kaN..saNggup?? ada BeRanI?? kaLau daH daSaR naK meNCaRuT je haRi-haRi maCaM ner NaK meNGhafaL?? sUrah yaSsin pOn taK LePas..
AKU bukaN naK menGhINa LeLakI yaNg ada Nih..seBab aKu pOn meMErLukaN LeLaki daLam hiDop aKu nIh..waLAupon buKaN seOraNg suAmi..aKu maSih meMErLukaN ayaH aKu..TaPi aKu meMAng daH jeLak..LeLaki haNya naMpaK keBuruKkan seorANg waNita..biLa diOraNg daH maRaH deNGAn pereMpuaN tu meRekA aKan terUs MeLuPakaN keBaiKKan pereMpuan Tu seCaRa TotaL..dIorang taK pIkIr pOn waKtu suKa pompUan Tu dIpuJa taPi biLa daH beNCi aJak kaWan reRamaI keJi peremPuan Tu..aDiL ke UnTuk SeorAng waniTa?? SedaNgkaN seLama Dia seDaNg  diLupaKan oLeh LeLaKi terSebUt dia haNya berDiaM dIri taK kaTa sepataH haGhAm poN perKAra yaNg boLeh menGaIbkaN LeLaKi Tu..
WaHai LeLaki sewaKtu kOraNg naK piLih waNita terSebUt jaDi maTa Air koRaNg keNapa ruPa yaNg korang jaDikaN taRuhaN?? tiPuLah kaLau koRaNg tak LeTaKkan Rupa aT firsT place..KeNapa naK piliH yaNg caNteK jer..kaLau hItaM nIh taK mO..aku herAn Lah sanGat..PastU naK darA beLaKa..YaNg kOraNg gI teBuK bOhsIa Tu saPe LaK naK aMik beKas KoraNg tU?
KoraNg meSTi caKap saLaH poMpuaN tU baGi saPe SurUh..biHtu yaNg koRaNg gi jOLok peHal??paTuTnya koRaNg memImpIn taPi tUmpaNg seKaKi..iTu Ke KhaLifaH?
tU baYi yaNg terbuaNg saPe Yang yaNg aCt aS donor kaLau tak LelaKi?? taKkaN pompUaN tu buaT speRma Sendiri koT..bertaNggUngJawaB LaH saNGat..BiLa daH paKAi poMpUan Tu paStu nGaNdung bIarkaN pOmpUaN tU terkaPai-kaPai seSoraNg seDangkaN koRaNg terSengeH maCaM kerang bUSuk ataS peLamin deNgan pOmPuaN yaNg konoNnYa "vIrgIn"..
sori kaLau akU meLaLut meMaCaM..taPi iTu Lah YaNg ada daLam piKiRaN aku..aKu bukaNnYa meNGhaRap LaKi yang kaYa PoN..aKu poN bUkaNnyA terLaLu seNang saMpaI naK Laki pOn yaNg seNAng beLaka..aPa yaNg aku harap??
ini haRapaN akU..aKu naK LakI yang beriLmU..seBab pe?? aS whAt i toLd befOre..LaKi tU yaNg aKan jaDi ketUA..sO haRus Lah LaGi beriLmU daRi aKu..seBab akU takuT akU taK maMpu menJadI isTerI yaNg baiK kaLaU aKu seLaLu memAndaNg renDah LaKI aku..inI bUkaN paSaL dueT oK..
paStU aKu haRaP ada keTe..BukaN aKu miNta BMW pOn..perSona pOn Ok..tu proTon saga BLM tU pOn oK..seBab seNaNg naK mOve..aNd seRieS aKu taKut naIk mOto..taPi kaLau taK maMpU taKperrr...aKu pOn aDa keTe Laaa..waLauPon kaNcIL..Tu LaH yaNg aKu kUDa seLama nih..ruMah pOn aDa waLauPun BuKan uMah senDiri TaPi LeNgkaP Lah Untuk berTeduH..So..baKaL LaKi aKu tU (kaLAu aDa Laaa..) HaNya perLu seDiaKan dUet haNtaRan Jer..tu pon naPe yAng peNing paLer SaNGat?? kaLau aKu naK kaWen GraNd pOn taKkaN Lah aKu niH bodOh saNgat naK keRah paLer mY fuTure huBbY..saH-saH Lah guNa dueT senDiri..TaPi aKu taK seBaNgaNg iTu uNtuK bUaNg duet aKu ke aRah beNda yaNg meMbaZir..
paStu imPiaN akU naK peGi saBah nGAn LakI aku sebAb aKu tIngin naK tengok PuLau-pULaU kaT sItU..pLus..aKu taK penAh neK fLigHt..sUmpaH taK tIpu..aKu taK penah neK pon..aKu buKan hiPokRiT..aku Lukis LemBu PoN faCe To faCe Per..Hehehe...taPi kaLau taK daPat Pon taKper..akU taK kIsaH Laaa..iTu Kan haNya iMpian..taK seMua imPiaN dapaT terTunai kaN??
naPer aKu bagiTAu kaT siNi??
seBab aKu naK menCeLikkaN mata yAng bUta daN paNjangkaN piKiraN yang sIngKaT..taPi aKu taKut terLamBat..seBab oNcE ianYa teLah ceLik daN paNjang..haTi aKu puLak yaNG teLah bUta..sO maafKan aKu!!

**inI haK akU daN pendaPat aku seBagaI seoRanG waNita!

Usah dambakan isteri sehebat Khadijah
Jika diri tidak semulia Rasulullah

Tidak perlu isteri secantik Balqis
Andai diri tidak sehebat Sulaiman

Usah mengharapkan suami setampan Yusuf
Jika kasih tidak setulus Zulaikha

Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim
Jika diri tidak sekuat Hajar dan Sarah

Usah bermimpi mendapat lelaki seperti Ali
Jika diri tidak sehebat Fatimah

5 comments:

missSya said...

brilliant!!!!!!!!!!!

missSya said...

Apo Kono Eh Jang

( P: )
Jang oh Jang
Mano pulak poi eh budak bertuah ni
Sonyap yo...
Siaplah jang oi...
Kobau tu tak boghi makan lai

( L: )
Batu kikir jambatan bosi
Gulai udang sebelango
Cubo omak fikir dalam hati
Ayo ni bujang sudah lamo aih

( P: )
Apo kono eh jang kau monong ajo
Orang ke bulan ekau di mano
Muko berpoluh apo teghaso
Carian ubek penawa duko

( P: )
Poilah mandi hari dah tinggi
Jangan temonung menoman tanggo
Ke sawah kito menuai padi
Apo dikonang pekaro yang sudah

( P: )
Si milah kau gilokan
Orang dah masuk meminang
Mano den lotak muko
Kondak kau jang diambik orang
Biar omak cari an lain
Ompuk orang jangan diidam

( P: )
Ha... tu lah, dulu lai den koba kan
Kojo jang... kojo.
Ni.. ke kobun maleh
Ke sawah liat pulak tu

( L: )
Ah.. Omak ni..
Sekolah tinggi tinggi takkan ke sawah do
Buek malu yo...

( P: )
Nak kan anak orang tak payah beduit
Apolah nak jadi kau ni jang oi hai...

( L: )
Abih macano mak
Badan seh ni nak domam yo ghaso eh

( P: )
Dah den koba an dulu kumpo kan duit
Pinanglah copek ini kau tangguh an
Ke sawah kota mengumpo belanjo
Bekonan den si milah buek menantu

( P: )
Apo lai kau sosakan
Menghaung tak ado guno
Milah kawin minggu dopan
Melopong kau jang putih mato
Jangan lai dikonang konang
Asik dikonang merano badan

( L: )
Bekocak air di boting
Limau manih betaruk mudo
Bio becacak koghih dan lombing
Putih kuning den tarik juo

( P: )
Kau nak apo an milah tu pulak
Jangan jang, malu omak
Kito yang susah nanti

( L: )
Seh tak kiro
Seh nak an jugo milah tu mak
Apo nak jadi, jadilah

( P: )
Dah di haruk setan ko budak ni
Dunio pun tak nampak layi...

( L: )
Ke jelobak ke jelobu
Tuai padi tigo tangkai
Kato ombung den...
Kato ongah den...
Kato ocu den
Podih nyo hati menanggung malu
Tak mati badan menghasai... Aih

( P: )
Apo kono eh jang...
..
baca nih ..sambil nyanyi lagu ni ..hahah

Cik NeyNa said...

adeih kak sha..
bebelit lidah ina nih nak baca..
hehehe

Anonymous said...

hm...bodoh

Cik NeyNa said...

memang lah bodoh..
kalau tak takkan sampai ngan laki orang pon sanggup nak bercinta...
pastu sanggup jadi madu...
itu maknanya memang bodoh!!