Tuesday, November 16, 2010

EntrY sEdiH...HuHu..

aRi nIh aKu naK baLik peNANg seBAb esOk raYa haJi..So semALAm petAng paS baLik keJe aKU keNA haNtaR jOni unTuK bOarDiNg..seBab daTo' taK baGi baLik nek KetE...Hmm...pesaL Laaa taKde BAs YaNg bOLeh aNgKuT peT..TaK AdIL tAu..
kaLAu iKutKan haTi nIh naK jer waT keRing baLik Nek Kete KeCik Tu..taPi bILa pIkir BaLik..taK pe Lah..mUnGkIn niH yaNg terBaik..So seMALam huJAn LEbaT Lak Tu..sO aKU LetAk jOnI daLAm caRrIer..SebAB taKut saMpaI kaT kLinIk Tu nanti HuJan StILL LeBaT..daH maSuK daLAm keTe baRu AkU LePAsKan diA keLuAr..

 Dia MemAng gIni kaLau neK keTE..Hiee..KeKadang saMpaI jaTuH bILa breK..

naSiB beK maSa SampaI kaT kLinIk Tu hUjan tAk LeBAt..aKu LEh paKaI payUnG jerr..sebaB kaLau aNgkat diA gUna caRrIer SaNGat taK LaraT..BeRat!
maSuK je KaT daLAm kLiNik Tu..CheCk In..Then DocTor Tu bUAt cHEcK uP duLu kaT jOnI..KoreK tiNger diA pe Sumer..LetAk uBaT KUtu..masa Tu dOktOr tU taNya naMa pe..akU caKAp jOnI..dia caKAp "Ooo..maLe ek?"..anD diA teRkeJuT bILa akU caKAp "i dont ThInk sHe Is maLe.."
Hehehehe..


YeLah...BiLa dIA ceK YaNg jOnI nIh memAng feMALe..taPi raSaNya tUan diA duLu dAh sPayed Dia..sebAb Tu diA taK berApa HeRAn..paStu dOktOr tu ceK naK tengOk uMur Dia bRaPa..dia caKAp jOni daLAm 1-2 yeaRs..aIk..How Come?? aKu raSa eNcIk daDdy pLus aKu beLa skARaNG nIh pOn daH mOre Then 2yeaRs..TaKkan Umur dIA baRu 2taHUn..Waaaaa...joNi poN aWet Muda uOLLs..




 DokTor Tu SedaNg ceK TeLinGa jOnI ada Hama TaK..TaPi naMpaknYer tAkde..YeaY..jonI siHat!

aKu baJet uMur diA daLAm 3-4taHun Laaa...yeLAh...SeBaB aKu teNgoK diA maCaM g-MoN jerr..Cuma G-mOn LagI tUa Laaa..paStU jOnI diTimbaNG..
PeRghhhh...paTuTLah neK LeNguh TaNGan kaK iNa aNGkat Joni..naK deKat 5kg Ok cIk JoNi..diUmPamakAn seBAgaI seKaMpiT beRas..Hehehe..
siAn JoNi..terKetAr-ketAr baDaN dIA..dIA memANg macam tU kaLAu kaT temPat BAru..terKetAr-ketAr yaNg meLamPau aMat..Hmmm..memBuaTkaN aKU Lagi Lah taK mo tInGgaL kan diA..HuHu..
DaH tIba maSa uNtUk sAy gUdbai..dIoRaNg maSuKkaN jOnI daLAm caRrieR Tu..aKu taK taU saMaaDa jOnI akAn dok daLAm caRrIer Tu oR daLam CaGe..

 
aKu Lupa naK taNya..daH daLAm ketE baru TerpIkir..aDoiiiii...kaLAu diOraNg biaR diA daLAm caRrieR Tu hMmmm..beK akU baGi caRrier JoNi nIh Jerr..LAgi BeSarrr..joNi LaGi seLesa...mALah meMAng temPaT diA..aKU pOn tAk terPikIr..yaNg aKu tanYa iaLah kaLAu jOnI taK naK maKAn aPA yaNg dIOraNg aKan bUat..DioraNg caKAp aKan baGi caN fOOd..maSa tU aKU pesaN baGi dia WhISkaS yaNg daLAm pOuCH Tu..fLavOr maCkaReL..Tu faveREt DIa..tHeN memAng aKu baGi maKanan JoNi yaNg aKu baWaK Tu..sebAB aKu taKuT diA taK Mo maKAn maKAnan kaT kLlinIk tU..JoNi maKan whIskAs maCkereL YaNg aKu caMpoR nGan roYaL caNin FiT52..aKu naK taNya LeLebIh pOn TaK Leh Nak terPiKir SeBab kaT kLinIk Tu maCaM tak frIEndLy saNGAt..diA maCaM naK cecePaT je AnGkaT joNi neK aTas..Waaaa...sedIh..
seMiNggU aKU tingGaL joNi..haRap-haRap diA oK..seRies saNgat sUsaH hatI..seMALAm naK tIdo pOn caM saD Jerr..seBAb seLALu jOnI aDa..taK saBar naK TuNgGu miNGgu DePan nAK amik Dia..
taPi paStU aku kenA tIngGAL diA Lagi seBAb keNa oUtsTaTIoN ke KuALa seLANgoR..taPi tu taKpErr..jUSt For 3daYs..Nih semiNGgU..aDoiiiiii...hOpe EveryThIngs FiNE..

ps: taK adIL Laa..naPe diOraNg taK naK bUat penGAngKuTan AwaM yaNg bOLeh bawaK PeT?? BonGOk..pentingKan dIrI jerr..taKuT KoNoN pet tU yeK daLAm Bas..HeLLoooo..PeT tU bILa diA kaT temPaT yaNg dia TAk kenAL diA taKKAn yek Or ShI Laaa...HuH..TeNSen..TeNsen..


~I LoVE u joni..~

2 comments:

anaztasias aira said...

comelnya kucing !!!

Cik NeyNa said...

anaz..
nih sebenarnya kucen encik tunang..dia dah pindah penang..sebab tu saya lak yang take over..